Ülkemizde pek çok farklı depo, pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Köylerde, kamp alanlarında, fabrikalarda ve daha pek çok farklı yerde su deposu modelleri kullanılmaktadır. Tarım arazilerinin sulanmasında suyun etkin bir şekilde yönetilmesi büyük önem taşıyor. Doğru sulama yöntemini seçerseniz su israfını azaltabilir, ürünlerinizin yetişme ortamını iyileştirebilirsiniz. Depoların kullanıldığı sulama sistemleri sayesinde tarlanızı daha sürdürülebilir bir şekilde sulayabilirsiniz.

Bazı tarım arazilerinde teknoloji kullanılabiliyor. Bir depo satın alarak tarlanızı otomatik şekilde sulayabilirsiniz. Bu kapsamda sensörler ve zamanlayıcılar satın almanız ve deponuz ile birleştirmeniz gerekmektedir. Böylece sulama daha verimli hale getirilebilir. Bu kapsamda en sürdürülebilir sulama yöntemlerinden birisi damla sulama yöntemidir. Bitkilerin diplerine az miktarda su verme yöntemi. Bu sayede su kullanımı azalırken, ihtiyaç duyulan su doğrudan bitkilere ulaştırılmış oluyor. Bu sistemde tankta depolanan su borularla gönderilir ve akış hızı basınç ayar vanası ile kontrol edilebilir. 

Otomatik sulama sistemleri her gün, belirli miktar bir sulama yapılabilir. Bununla birlikte püskürtme sulama yapılabiliyor. Bu yöntem suyun geniş bir alana ulaştırılmasına olanak verir ve özellikle yapraklı sebzelerin ve meyve ağaçlarının yetiştirilmesi için uygundur. Su, tanktan pompalanır ve püskürtücüler kullanılarak eşit şekilde tarlaya dağıtılır. Su tazyiki rüzgardan kolayca etkilenebileceği için doğru nozulu seçmek önemlidir. Sıcak dönemlerde buharlaşmayı azaltmak için sabah veya akşam sulama yapmak daha etkili olacaktır.

Yağmur Suyu Hasadı ile Sulama Yapmak

Depolardan yararlanılarak tarım arazilerinin sulanması daha verimli hale getirilebilir ve su kaynakları daha etkin kullanılabilir. Bitkiler ve çevre için en uygun sulama sistemini oluşturmak için damla sulama, yağmurlama sulama gibi yöntemleri kullanmak önemlidir. Doğru yönetimle istikrarlı ve sürdürülebilir tarımsal üretim mümkün olacaktır. Bu depoların tarım arazilerine kattığı bazı avantajlar bulunmaktadır. Bu avantajlardan ilki ise yağmur suyu hasadı yapabiliyor olmanızdır. Bu depolar sayesinde yağmur suyu hasadı yapabilir ve tarlanızı sulayabilirsiniz. 

Sulama için kullanılacak depo seçmeniz oldukça önemlidir. Nitekim bu işlem için polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılabilir. Çünkü bu depolar uygun fiyatlı olduğu gibi 50 litre ile 25 ton arasında farklı farklı boyutlarda üretilebiliyor. Bu kapsamda sizlerde kendi ihtiyacınıza göre bir depo satın alabilir ve kullanabilirsiniz. Kullanım amacına ve ortama göre tank malzemesi ve kapasitesinin seçilmesi önemlidir. Bu depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor ve polietilen kullanılarak üretilen 5 tonluk su deposu modelleri hafif ve taşınması kolaydır, tarlaların sulanması için kullanıma uygundur. 25 tona kadar farklı farklı hacmilerde depolar seçebilir ve satın alabilirsiniz.

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar da korozyona dayanıklıdır ve uzun süre kullanılabilir. Bunun yanında bu depolar 500 litre ile 100 ton arasında farklı farklı hacimlerde üretilmektedir. Büyük kapasiteli tanklar ise uzun süre su depolama kapasitesine sahip, az yağış alan bölgeler için uygundur. Bunun yanında bu depoların büyük modellerine kapak kısmına ulaşabilmeniz için merdiven kaynaklanmaktadır. Deponun merdivenini kullanarak, deponun kapağına kolayca ulaşabilirsiniz.

Yağmur Suyu Hasadı Nasıl Yapılır?

Ülkemizde pek çok farklı alanda yağmur suyu hasadı yapılmaktadır. Su kaynaklarının etkin kullanımı sürdürülebilir yaşamın anahtarıdır. Özellikle yağmur sularının değerlendirilmesi ile su kullanımı azaltılabilir. Yağmur suyu hasadı için 10 tonluk su deposu modelleri kullanılabiliyor. Yağmur suyu doğru şekilde depolanırsa, tarımda ve evlerde temizlik amaçlarıyla kullanılabilir. Çatınızı kullanarak kolayca yağmur suyu depolayabilirsiniz. 

Yağmur suyu toplama, su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlar. Yağmur suyu hasadı, çatılara ve açık alanlara düşen yağmur suyunun toplanarak depolarda depolanmasıdır. Çatınızda bulunan olukların altına bir depo yerleştirdiğinizde, yağmur yağdıkça yağmur suyu hasadı yapabilirsiniz. Yaprak ve döküntülerin içeri girmesini önlemek için bir filtre kullanabilirsiniz. Tankın kapasitesi yağış miktarına ve kullanım amacına göre belirlenir. 

Yağmur suyu hasadı için ucuz ve hafif olan polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılabilir. Bu depolar oldukça hafif olduğu için istediğiniz boyutta satın alabilir ve evinize koyabilirsiniz. Evinizin çatısının altına koyduktan sonra yağmur yağdıkça deponuza dolacaktır. Bunun yanında bir adet depo yeterli değilse iki adet alabilir ve paralel bağlantı ile bağlayabilirsiniz böylece deponuz dolduktan sonra taşmayacaktır. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var