Son zamanlarda bu tanklar çevremizde gördüğümüz her yerde kullanılmaktadır. Bireysel manada evlerimizde kullanırken, kurumsal alanda da üretilen içeriklerin depolanması ve nakliyesi gibi amaçlar ile kullanılmaktadır.

Bu depoların genel olarak kullanım amaçları bir içeriğin depolanması, muhafazası ve ihtiyaç anında tahliyesinin sağlanarak kullanılmasıdır diyebiliriz. Fakat bahçesi olan kullanıcılar için bu depoların kullanımı oldukça merak konusudur. Fakat bazı kullanıcılar daha az yer kaplaması adına toprak altı su deposu kullanmaktadır. Bu depolarında toprak altına dikkatli bir şekilde gömülüp, içeriğin akışkan bir şekilde tahliye edilmesi sağlanır. Genel olarak toprak altında olduğu için sıvı içerikler depolanır fakat nadir de olsa katı gıda gibi içerikler de depolanabilmektedir. Depo hacmi ihtiyacınıza göre birden fazla depo arasındaki paralel bağlantı ile ayarlanabilmektedir. 

Bahçenizdeki işleriniz için çok su harcıyor olabilirsiniz. Böyle insanlar hep böyle tanklardan almak isterler. Fakat nasıl kullanacaklarını bilemeyebilirler. İşte bu ve bu gibi soruların cevapları için bu makaleyi kaleme aldık, haydi gelin hep birlikte bahçenizde tasarruf yaptıracak hususları öğrenelim.

Hortum başlığının önemli olduğunu biliyor musunuz?

Size uygun olan tankı aldıktan sonra, normal bir hortum bağlamak size yeterince tasarruf ettirmeyebilir. Çünkü suyu etrafa en iyi şekilde saçmak gerekebilir. Bazı hortum başlıkları bir kaç farklı şekilde suyu dışarıya iletebiliyor. Hortum başlığı ile suyu birden fazla amaç için kullanabilirsiniz. Bu tarz başlıklar, tanktan gelen suyu, içerisinde damıtıp en verimli şekilde dışarıya saçtıkları için, sudan daha fazla tasarruf edebilirsiniz.

Yağmur suyu toplama sistemlerinin faydasını biliyor muydunuz?

Geleceğin suyunu kurtarmak ve tasarruf sağlamak adına bu sistemi bilmeli ve kullanmalısınız. Bu sistem pek çok bahçe sahibini su faturasından kurtarmıştır. Çünkü yağışı bol alan bölgelerde yağmur suları bu sistemler sayesinde tanklara biriktirilerek kullanılabilmektedir. 

Yağmur toplama sistemlerini kurmakta oldukça basittir. Şöyle ki, yağmurun yağdığı çatınız bir yağmur toplama alanıdır diyebiliriz. Bu alana yağan yağmur sularını saçaklara bağlanan borular sayesinde suyun biriktirildiği istasyona aktarılmaktadır. Yağmur suyunun biriktirildiği alan ise bu tanklardır. Bu tankların içerisinde biriken suyu tahliye vanaları sayesinde bahçenize, hortumlar aracılığı ile aktarabilirsiniz. Ağırlıklı olarak yağmur toplama sistemi aracılığı ile topladığınız suları kullanacağınız için su faturanızdan bayağı bir tasarruf sağlayabilirsiniz.

Size en uygun su deposu hangisidir?

Bahçesi olan tank kullanıcıları genellikle uygun fiyatlı tankları tercih etmektedir. Fakat sizin kullanım amacınız tamamiyle farklı olabilir. Dolayısıyla bizim son teknoloji üretim sistemleri ile ürettiğimiz bu tanklar her ihtiyaca ve her bütçeye uygun olarak üretilmektedir. İstediğiniz ebatta ve tasarımda, ister yerüstü, ister yeraltı tank seçeneklerini bulabilirsiniz. Size uygun tankı bulmakta zorlanıyorsanız, uzman müşteri temsilcilerimize bağlanıp kullanım amacınızı söylediğiniz takdirde size en uygun depoyu bulabilirsiniz.

En uygun fiyat etiketine sahip su deposunu biliyor musunuz?

1986 yılından bugüne kadar olan tecrübesi sayesinde Karmod, oldukça dayanıklı ve kaliteli tanklar üretmektedir. En ekonomik fiyat etiketine sahip depolar polietilen su deposu seçenekleri olmaktadır. Bunun sebebi ise üretim şeklidir. Bu depolar monoblok yani tek parça şeklinde üretilirler. Yekpare bir biçimde üretilmesi bu depoları daha sağlam ve  uzun ömürlü yaparken, temizliğini de kolay kılmaktadır. Ebat çeşitliliği ise en küçük 50 litreden başlayarak, en büyük 25.000 litreye kadar çıkabilmektedir. Tasarımları açısından diğer depolara göre daha fazla çeşitlidir. Ayrıca en hafif depolar polietilen kullanılarak üretilen depolardır.

Damlalama sistemi ile sebzelerinizi en verimli şekilde yetiştirebilirsiniz.

Damla sulama tekniği, günümüz tarım teknolojisinin en büyük tasarruflarından birisidir. Hatta bazı akıllı sistemler kurularak, bu sulama otomatik bir biçimde yapılmaktadır. Yağmur suyu toplama sisteminizi bağladığınız tankınıza bağlayacağınız bu sistem ile hem bitkilerinize yeteri suyu sağlayacaksınız, hemde sudan büyük tasarruf edeceksinizdir.

Su depoları ile ilgili bilmeniz gerekenler nelerdir?

Bu tanklar, son yıllarda kullanıcısına sağladığı pek çok avantaj sayesinde oldukça popüler olmuştur. Dolayısıyla bu tankların genel olarak özelliklerine bir bakmakta kullanıcılar ve bu depoları almak isteyen insanlar adına fayda var. Çünkü bu depolar üç farklı şekilde üretilir ve her deponun, kullanıcısına sunduğu farklı farklı avantajlar bulunmaktadır. 

Öncelikle bu depolar, üç farklı hammaddeden üretilir. Bu hammaddeleri polietilen, polyester, paslanmaz sac olarak sıralayabiliriz. Polietilen hammadde kullanılarak üretilen depoları aslında yukarıda anlatmıştık. Tek parça halinde üretilen bu depolar halk arasında plastik olarak bilinen lineer düşük yoğunluklu polietilen kullanılarak üretilmektedir. Üretim tesislerimizde asla kalitesiz ve hurdadan geri dönüştürülme hammaddeler kullanılmaz. Üst kalitede ve son teknoloji sistemler kullanılmaktadır. En önemli hammadde özelliği ise uluslararası gıda örgütleri tarafından gıdaya uygun bulunmasıdır. Çalışma sıcaklığı -5 derece ile +50 derece arasındadır.

Polyester kullanılarak üretilen depolar ile  paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar aynı olabilir. Çünkü her ikisinin de en büyük özelliklerinden bir tanesi yerinde montaj özelliği bulunmaktadır. Fakat polyester depolar, reçine ile cam elyafın karışımı ve bu karışımın özel yapıştırıcılar sayesinde yapıştırılarak üretilmektedirler. Paslanmaz depolar ise krom nikel alaşımlı 304 çelik saclar kullanılarak üretilmektedir. Polyester depolardan devam edecek olursak, eğer bu depoların içerisinde yüksek kimyasal dayanıklılık gerektiren bir durum söz konusu olduğunda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretilir.  Bu depoların çalışma sıcaklığı oranları ise -5 derece ile +60 derece arasındadır. Paslanmaz depolara geldiğimizde ise birleştirme işlemi argon gazı kullanılarak kaynak yapılır ve bu malzeme paslanmaz ve korozyona uğramaz. Bu üretim sistemi ile bu depolar daha sağlam ve uzun ömürlü olurlar. En yüksek çalışma sıcaklığına sahip olan bu depoların çalışma sıcaklığı oranları ise -5 derece ile +80 derece arasındadır. Ayrıca  sıvıya dayanıklı olduğu için hem paslanmaz hemde korozyona uğramaz.

Su depolarının kullanıcısına sunduğu genel özellikleri;

  • Polietilen ve paslanmaz çeliğin gıdaya uygunluğu bulunmaktadır.
  • Sağlık Bakanlığı’mızın yapmış olduğu araştırmalar ve aldığı numuneler sonucunda sağlığa zararı bulunmadığı anlaşılmıştır.
  • En iyi fiyat seçeneği bulunur.
  • Kaliteli hammaddeler kullanıldığından uzun ömürlüdür.
  • İstenilen herhangi bir renk paletinde üretimi yapılabilir. 
  • Kullanıma bağlı hasarların ve gediklerin tamiri üretim tesislerimizde yapılabilir.
  • Çevre ve sağlık yönetim sistemlerine uygun olarak üretilir. Sertifikalarımızı inceleyebilirsiniz.
  • UV stabilizanlı yani yüksek ultraviyole ışın koruması vardır.
  • Polyester ve paslanmaz çelik depolarımız yerinde montaj yapılabilir.
  • Çok büyük hacimli depolar üretilebilir.
  • Özel projelendirme ile istenilen bir ebatta üretilebilir.
  • Sağlamlığını artırmak için polyester ve paslanmaz çelik modellerinin içerisinde çelik paslanmaz çubuk kullanılmaktadır.
  • Ebatlar büyüdükçe, depo kapağına ulaşım sağlanması açısından paslanmaz depo modeli tasarımlarına merdiven eklenmektedir.
  • Polyester ve paslanmaz çelik depoların tasarımlarında ayaklar bulunmaktadır.
  • Genel depo hacimleri en küçük 50 litre ebatlardan başlayarak, en büyük 100 ton litreye kadar, her ihtiyaca yönelik depo üretimi yapılabilmektedir.
  • Manşonun hammaddesi paslanmaz pirinçtir. İstenilen herhangi bir çeşme takılabilmektedir. Ayrıca bu sayede daha sağlıklı bir su elde etmiş olursunuz.
  • Birden fazla depo arasında paralel bağlantı sağlanabilir.
  • Bu makalemizde de yine bahçede sizlere tasarruf sağlayacak çözümleri ve tanklar ile ilgili genel olarak bilgilendirmeye çalıştık. Umarız keyif almışsınızdır. Daha fazla bilgiyi müşteri temsilcilerimiz ile görüşerek alabilirsiniz.
İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var