Son zamanlarda depo kullanımı oldukça artmıştır. Çünkü su deposu modelleri sayesinde hem sahip olduğumuz suyu koruyoruz hemde suyu en verimli şekilde kullanarak gelecek nesillere en temiz suyu aktarabiliyoruz. Kullandığımız su tatlı sulardan oluşur. Tatlı su kaynakları Dünya’da bulunan en kıt kaynaklardan bir tanesidir. Sahip olduğumuz bu kıt kaynağı ise yağmurlar aracılığı ile sağlarız. Bu sebepten ötürü yağmur suyu hasadı sistemleri oldukça kullanışlıdır. İşte bir yağmur suyu deposuna sahip olmanın avantajları;

  • Yağmur suyu toplama sistemi kurabilirsiniz.
  • Uzun ömürlü ve dayanıklıdır.
  • Sert mevsim koşullarına dayanıklıdır.
  • Suyu depolayarak daha verimli kullanabilirsiniz.
  • Su faturanızdan tasarruf sağlayabilirsiniz.
  • Depoladığınız suyu arıtarak içme suyu olarak kullanabilirsiniz.

Yağmur Suyu Sistemi Nasıl Kurulur?

Yağmur suyu sistemleri oldukça kolay kurulabilen sistemlerdir. Basite indirgenerek evlerimizde de kurulabilir, kurumsal olarak kullanım sağlanması için dev yağmur istasyonları da kurulabilir. Fakat ister basit olarak isterse kurumsal olarak kurulsun yağmur suyu sistemlerinin işleme mantığı aynıdır. Öncelikle yağmur suyu toplama alanı oluşturmalıyız. Bu alan olabildiğince geniş olmalıdır. Evlerimizde ise bu alan çatılarımız olmaktadır. Yağmur toplama alanında toplanan suyun, yağmur suyu depolama tanklarına aktarılması için borular veya bir aktarım kanalı gerekmektedir. Keza yağmur suyu toplama alanları bu kanallara meyilli yapılmaktadır evlerimizde bu alanlar genellikle çatılarımızın saçaklarına bağlanan PVC borulardan oluşmaktadır. Son olarak yağmur suyunun depolanacağı bir depo gerekmektedir. Bu aşamada bir depo satın almanız gerekir. Evlerde genellikle hem uygun fiyatlı olmasından dolayı hemde farklı tasarımlarda olmasından dolayı polietilen su deposu kullanılmaktadır. Fakat dev yağmur istasyonları huni şeklinde yapılır. Böylece yağan suyun tek bir damlası dahi israf edilmeden paslanmaz çelikten üretilen tanklarda depolanır. Ardından kullanılmak üzere çeşitli şekillerde şehre su sağlanabilir. 

Hangi Ülkeler Su Sorunu İle Karşı Karşıya Kalabilir?

Bilim insanlarının yaptığı araştırmalara göre, yakın bir gelecekte su kaynaklarının az olması ve her geçen gün nüfusun artması sebebiyle bazı metropollere su verilemeyeceğini ve bu durumun anlaşılmasıyla birlikte insanlara litre bazında su verilmeye başlanacağını belirtmişlerdir. Bu durumu bütün büyük metropollere sahip olan hükümetlere iletmişlerdir. 

Bazı hükümetler bu durumun yaşanmaması için bazı önlemler almaya başladılar. Örneğin Sydney, en çok yağmur alan bölgelere, yağmur istasyonları kurarak, şehirlerin su ihtiyaçlarını tatlı su kaynaklarına dokunmadan insanlara ulaştırmaya başladılar. Bilim insanlarının belirttiğine göre su sorunu yaşayacak metropoller arasında İstanbul’da bulunuyor. Örnek almamız adına şuan su sorunu ile karşı karşıya kalan bir metropolü örnek gösteriyorlar. Yaşadığımız Dünya üzerinde bir su sorunu yaşayan bölge olması imkansız geliyor olabilir fakat öyle bir bölge malesef ki var. Şehrin adı Cape Town, Güney Afrika’da bulunan bir şehir. Bu bölgede yaşayan bir vatandaş olsaydınız, lavaboda kullandığınız suyu iki kez kullanmak zorunda kalabilirdiniz. Ayrıca şahsi aracınızı yıkayamazdınız. Eğer yıkasaydınız bu durum komşularınız tarafından “boşa giden su” olarak nitelenirdi. Bölgeye turist olarak gelseniz dahi sizden suyu çok daha verimli kullanmanız rica edilmektedir.

Yağmur Suyu Toplama Sistemi İçin En Uygun Su Deposu Hangisi?

Yağmur suyu sistemlerinde kullanılacak olan deponun kurulacak alana göre seçilmesi gerekir. Evlerimizde kuracağımız alana göre seçilecek depolar genellikle polietilenden imal edilen depolar oluyor. Hem uygun fiyat etiketine sahip olması hemde hafif olması sebebiyle oldukça fazla kullanılmaktadır. Tasarım olarak daha çok yatay tasarıma sahip depolar kullanılmaktadır. Dev yağmur istasyonlarında ise daha çok paslanmaz çelikten imal edilen depolar kullanılmaktadır. Ayrıca bu depolar yerinde kurulabildiği için bu tarz projelerde oldukça fazla tercih edilmektedir. Sizlerde evlerinizde yağmur suyu toplama sistemi kurmak isterseniz bu depolardan satın alabilirsiniz. En uygun depoyu bulmak için müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var