
Büyük şehirlerde de depolama ürünleri kullanılmaktadır. Nitekim büyük şehirlerde de bazen su kesintisi olabiliyor veya şehirde de bahçesi olanlar depo kullanabiliyor. Şehirlerin görünmeyen kahramanlardan biri ise tonluk polietilen su deposu modelleri olabilir. Bir şehirdeki evin su ihtiyacını karşılamak, günlük yaşam için temel bir gerekliliktir. Nitekim bir su kesintisi sırasında ev halkı çoğu ihtiyacını gideremez. Doğal afetler, tesisat arızaları veya beklenmedik durumlar, şehrin su sistemlerini tehlikeye atabilir. Tonluk depolama ürünleri, acil durumlarda kullanılmaktadır. Nitekim ülkemiz deprem kuşağında yer alan bir ülke olduğundan dolayı, genellikle deprem sonrasında bu depolar deprem olan bölgeye sevk ediliyor. Deprem sonrasında depremzedelere su sağlamak büyük önem taşır. Depolanan su, acil durumlar için bir güvence oluşturur ve depremzedelerin ihtiyaçları karşılanabilir.
Büyük Şehirlerde Yağmur Suyu Depolama
Büyükşehirlerde su tüketimi her geçen gün artıyor. Nitekim artan nüfus ile birlikte sahip olduğumuz su kaynaklarının sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi daha önemli hale geliyor. Bu bağlamda, yağmur suyu hasat sistemleri, ülkemizin hemen hemen her yerinde kullanılmaya başlandı. Nitekim bu tarz sistemlerde genellikle 6 tonluk su deposu modellerimiz kullanılmaktadır. Yağmur suyu depolama sistemleri, yağmur sularının toplanmasını ve depolanmasını sağlayarak su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar.
Şehirlerdeki evlerde bazen hobi bahçeleri olabiliyor. Bu bahçelerin sulanması için yağmur suyu hasadı yapılabilir. Nitekim bir bahçeyi sulamak için musluk suyu kullanmak, bir ev için pahalı olabilir. Ancak yağmur suyu bedava olduğu için, bedava su kaynağınız olabilir. Bu nedenle yağmur suyunun değerlendirilmesi bitkileri sulamak için sürdürülebilir ve ekonomik bir yol sağlayabilir. Yağmur suyunu kullanmanın faydaları arasında bedava su kaynağınız olduğu için uzun vadede su faturalarınızdan tasarruf edersiniz. Yağmur suyu hasadı çevre dostudur. Su kaynaklarının korunmasına yardımcı olur ve tarımı daha sürdürülebilir hale getirir.
Yağmur suyu hasadı çok kolay bir şekilde yapılabiliyor. Hasat için evinizin çatısını kullanabilirsiniz. Çatınızın yanında yağmur suyunu toplamak için basit brandalar da kullanabilirsiniz. Hasat için tek ihtiyacınız olan ürün depodur. Polietilen kullanılarak üretilen depolar yağmur suyu depolaması için uygundur. Nitekim hafif, kullanımı kolay ve kurulumu basittir. Yağmur suyunun depolamadan önce deponuza bir filtre takabilirsiniz. Böylece depoladığınız su daha temiz olacaktır.
Sulama ve Yeşil Alanlar İçin Su Kaynağı
Yağmur suyu hasadı, depolanan suyun sulama ve yeşil alanlar için kullanılmasını sağlar. Büyük şehirlerde yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi, çevresel sürdürülebilirlik için önemlidir. Depolanan yağmur suyu, sulama sistemlerine entegre edilerek parklar, bahçeler sulanabiliyor. Ülkemizdeki belediyeler bu şekilde su hasadı yapmıyorlar ancak Dünya’da pek çok farklı örneği bulunuyor. Ancak ülkemizde de farklı farklı su arıtma yöntemleri kullanılmaktadır. Bu arıtma işlemi için ise yine depolama ürünleri kullanılmaktadır. Yağmur suyu hasat sistemleri, yağmur sularını toplayarak geri dönüşüme katkıda bulunur. Su deposu içerisinde toplanan yağmur suyu, temizlik için uygundur.
Yağmur suyunu depolamak önemlidir ancak yağmur suyunun verimli kullanımı da önemlidir. Bu kapsamda depoladığınız suyu, damla sulama sistemleri ile birleştirebilirsiniz. Birleştirme işlemi oldukça kolaydır çünkü depolarda tahliye vanası bulunmaktadır. Tahliye vanasına hortum veya damlama borusu bağlayarak, daha az suyu daha verimli bir şekilde kullanabilirsiniz. Fizik kanunlarına göre eğer tankı yükseğe yerleştirirseniz, suyunuzu yerçekimi etkisiyle pompa kullanmadan tahliye edebilirsiniz. Tankınızın boyutunu bahçenizin büyüklüğüne göre seçebilirsiniz. Nitekim pek çok farklı hacimde depo üretilmektedir.