Depolar, çeşitli boyutlarda olup, içerisinde sıvı depolanıp ihtiyaç anında sıvının kullanılmasını sağlayan araçlardır. Piyasa su depoları diye adlandırılan bu depolar, polietilen, polyester ve paslanmaz çelikten üretilmektedir. Karmod Plastik, polyester toprak altı su deposu depo üretirken kullandığı kaliteli malzemeler ve uzun yıllar öncesinden gelen tecrübesiyle adından sıkça bahsettirmektedir. Her ihtiyaca üretilen uygun su deposu üretilmektedir. Fakat bu depolama tanklarını alırken nelere dikkat etmeliyiz. Gelin hep beraber bakalım.

İlk olarak dikkat edilmesi gereken husus depolanmak istenen sıvının veya gıdanın içeriğidir. Gıda depolanacak ise gıdanın içeriği de önemlidir. Misal olarak turşu depolanacak ise turşu depolarını kullanmanız daha iyi olacaktır. Turşu yapısı gereği asidik olduğundan bu gıdaya uygun depolar üretilmiştir. Öte yandan bir depo sonrasında soğutulmak isteniyor ise paslanmaz çelikten üretilen depolar tercih edilebilir. Çünkü soğutma işlemine bağlı olarak deponun dışında terlemeler görünecektir. Bu sıvının depoya zarar vermemesi adına paslanmaz çelikten üretilen depoların kullanımı daha uygun olur. Ayrıca soğutmak istediğiniz gıdayı ve soğutma yönteminizi Karmod Plastik’in uzman mühendislerine anlatarak en doğru depoyu seçebilirsiniz.

Depo seçerken en önemli husus deponun içerisinde depolanacak sıvıdır demiştik. Ev ortamında kullanılacak depolar için uygun fiyatlı ve nispeten daha küçük boyutlara sahip polietilen depolar uygundur. Fakat bunun yanı sıra fabrikalarda da oldukça fazla kullanım alanı bulan polietilen depolar bazı kimyasalların depolanması için de uygundur. Kimyasal madde veya kimyasal karışım depolamak isteyen markaların depolamak istediği kimyasal madde ile ilgili bilgi vermesi durumunda, depolanacak kimyasal madde ile tepkimeye girmeyen bir depo seçilebilir. Ayrıca kimyasal depolamak demişken, bu tarz depoların etiketlendirilmesi mühimdir. Hem içeriğindeki kimyasalın korunması adına hem de depolar ile çalışan personelin bilinçlendirilmesi adına depoların üzerine etiket yapıştırılması önemlidir. 

Kimyasallar demişken, bazı kimyasallar açığa ısı çıkarabilirler. Bu durumda deponun üzerine ateşle yaklaşmayın tarzı etiketler yapıştırılabilir. Böylesi bir durumda ısıya karşı dayanıklı bir su deposu seçmek mühimdir. Polietilen su depoları 60 dereceye kadar ısıya dayanabilirler. Eğer ki depolanmak istenen kimyasal madde 60 derece üstü bir ısı yayıyor ise farklı depolara yönelmek daha doğru olacaktır. Bunun yanı sıra bu tarz kimyasallar depo içerisine bir gaz yayabilirler. Bu durumda yine paslanmaz çelikten yapılan depolara yönelmek daha faydalı olabilir.

Bunların dışında bir de toprak altı depolar vardır. Toprak altı su depolarda genellikle ya serin kalması istenen sıvılar depolanır ya da finansal olarak değerli sıvılar depolanır. Bunlara örnek verecek olursak yakıt veya mazot diyebiliriz. Toprağın içerisine betondan bir kafes yapılarak konumlandırılır, böylece yer altında etkileneceği herhangi birşey kalmamış olur. Ağız kısmı yer üstünde olduğu için de deponun dolumu rahatça yapılabilir. Ayrıca deponun içindeki sıvıyı ihtiyaç anında kullanmak için tahliye vanasına bağlı boruyu kullanabilirsiniz. Depo toprak altına yerleştirilmeden önce tahliye borusunun dışarıya bağlantısı sağlanır. Ondan sonra üzeri beton ile örtülerek yer altındaki bakterilerden ve mantarlardan korunmuş olur.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var