En sağlıklı su deposu çeşidi, insan sağlığı açısından en uygun olanıdır. Bu nedenle, en sağlıklı su deposu çeşidi, insan sağlığı açısından zararlı maddelerin bulaşmamasına dikkat edilen çeşittir. Örnek olarak polietilen su deposu çeşitleri, üretilirken kaliteli plastik hammaddelerin kullanılması gerekmektedir. Kalitesiz plastik kullanımında depo içerisindeki partiküller suya geçmektedir. Bunun yanında polyester ve paslanmaz çelik kullanımı da oldukça yaygındır. Bütün depolama ürünlerinin kendi içerisinde bazı üstünlükleri bulunduğu gibi, benzerlikleri de bulunmaktadır. Bu benzerliklere örnek olarak hepsinin istenilen herhangi bir renkte üretilebildiğini gösterebiliriz. Söz konusu sağlık olunca tüm hammaddeleri teker teker ele almak gerekebilir. 

1) Polietilen Su Depoları Sağlıklı mı?

Polietilen, sağlık açısından oldukça tartışmalı bir hammadde olsa da bu hammaddenin gıda temasına uygunluğu uluslararası gıda örgütleri tarafından onaylanmıştır. Bunun yanında hem gıda temasına uygunluğu hemde ekonomik fiyatı ile oldukça fazla kullanım alanına sahiptir. Ayrıca bu depolar UV yalıtıma sahiptir. Bu açıdan baktığımızda UV yalıtım ile birlikte depo içerisinde yosun gibi oluşumların olmadığını görmekteyiz. Toprak altına gömülen depolarda bu hammadde kullanılarak üretilmektedir. Toprak yalıtımı ile birlikte ışığa hassas olan içeriklerin depolaması da yapılmaktadır. Tüm bunların sonucunda polietilen kullanılarak üretilen depolama ürünleri organik içeriklerin depolamasına uygundur. Sağlığa herhangi bir zararı bulunmamaktadır. Ancak üreticinin kullanmış olduğu üretim sistemi de bu noktada oldukça önemlidir. Üreticinin sahip olduğu sertifikalar yaptığı üretimi çok daha net bir biçimde gösterecektir.

2) Polyester Su Depoları Sağlıklı mı?

Polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri genellikle organik içeriklerin depolaması kapsamında kullanılmaz. Çünkü polyester su deposu gibi ürünlerin üretim şeklinden ötürü kimyasal dayanıklılığı oldukça yüksektir. Bu sebepten ötürü genellikle kimya sektöründe kullanılmaktadır. Cam elyaf ve polyester reçinenin birleştirilmesi ile üretilen bu depoların üretim reçetesine ekstra olarak izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine eklenir. Böylece kimyasal dayanıklılığı üst seviyeye çıkartılmaktadır. Organik bir içerik depolayacaksanız, bu depolar yerine polietilen depoların kullanılması önerilmektedir. Ancak çalışma sıcaklığı oranı 60 derecedir. Polietilen depolara göre 10 derece kadar yüksek bir çalışma sıcaklığı oranı bulunmaktadır. 

3) Paslanmaz Su Depoları Sağlıklı mı?

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri en sağlam depolama ürünleri olarak görülmektedir. Bu depoların içerisinde hemen hemen her türlü içerik depolanabilmektedir. Gıda gibi organik depolama içeriklerinin yanında kimyasal ve hatta mikrobiyoloji alanındaki üretilen içeriklerde saklanmaktadır. Çeliğin sert yapısı ve yüksek çalışma ısı oranı sayesinde dayanıklı olarak görülmektedir. Çalışma ısı oranı ise 80 derecedir. Ayrıca çeliğin, birçok içeriğe herhangi bir etkisi olmadığı için oldukça sağlıklıdır diyebiliriz. Ayrıca depolama ürünleri içerisinde en işlevsel ürünlerdir. İçerisinde her türlü içerik depolanabilmektedir. Paslanmaz çeliğin argon kaynağı kullanılarak birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Bu üretim şekli sayesinde depo, kurulacak alanda da üretilebilmektedir. Bu özelliği sayesinde çok büyük hacimli depolar, rahatlıkla satın alınabilir.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var