Ülkemizin pek çok farklı yerinde bu depolar kullanılmaktadır. Bu kullanım alanlarına evlerimiz de dahildir. Nitekim bu tarz alanlarda genellikle 5 tonluk su deposu gibi depolar kullanılmaktadır. Eviniz için bir depo seçerken üç faktörü göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu faktörler ise kurulum yeri, kullanım amacı ve deponun üretildiği malzemedir. Doğru bir depo seçerseniz, deponuzu uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. 

Deponuzu kullanacağınız alana uygun bir şekilde seçmeniz önemlidir. Nitekim deponun şekli, kullanacağınız alanına göre değişmektedir. Bu kapsamda dikey tasarımlı tanklar dar alanlarda bile kurulabilir. Bu tarz depolar evinizin içerisinde veya bahçenin bir köşesinde kullanılabilir. Yatay tasarımlı depolar evlerde çok fazla kullanılmaktadır. Kullanım alanına karar verdikten sonra deponun büyüklüğüne de karar vermeniz gerekmektedir. Nitekim depolar 50 litreden başlayarak, 100 tona kadar farklı farklı boyutlarda üretilebiliyor. 

Bununla birlikte evinizde ne amaçla kullanacağınız da depo seçiminizi etkileyecektir. Bu kapsamda bazıları bahçesini sulamak için, bazıları ise yağmur hasadı yapmak için depo satın alabiliyor. Bu amaçlar kapsamında polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılabilir. Çünkü bu depolar hafif, dayanıklı olmasının yanında oldukça ucuzdur. Ortalama bir ev için ideal depolardır. Bunun yanında bazı evlerde daha sağlam olması sebebiyle paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Sizlerde ihtiyacınıza uygun bir depo seçebilir ve hemen satın alabilirsiniz.

Evinizde Nasıl Yağmur Suyu Hasadı Yapabilirsiniz?

Evde su tasarrufu yaparken aynı zamanda çevreye karşı nasıl duyarlı olabileceğinizi hiç düşündünüz mü? Aslında yağmur suyunu kullanmak su tasarrufunun kolay bir yoludur. Hiçbir özel ekipmana veya pahalı yatırıma gerek yoktur. Evinizin çatısı ve 7 tonluk su deposu modellerinden birisi ile hemen yağmur hasadı yapmaya başlayabilirsiniz. Yağmur suyu hasadı, kolay yapılabilen ve sürdürülebilir bir su kullanım yöntemlerinden bir tanesidir. Evinizin çatısındaki oluklara uygun bir tank takılarak kolaylıkla yapılabilir. Hasat edilen yağmur suyu bahçe sulama veya temizlik gibi günlük hayattaki birçok alanda kullanılabilir, böylece yağmur suyu hasadı, hem su tasarrufu yapmanıza hem de çevreyi korumanıza olanak tanır. 

Birçok kişi yağmur suyu hasadının zor olduğunu düşünür ama aslında oldukça basittir. Öncelikle çatıya düşen yağmur sularının toplanması için oluklar kullanılır. Daha sonra tankı oluğun çıkışına koyarak, çatınıza yağan yağmuru hasat etmeye başlayabilirsiniz. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar bu hususta kullanışlı ve ucuzdur. Yağmur suyunu etkili bir şekilde toplamak için, tankın oluğun altına doğru şekilde yerleştirilmesi önemlidir. Çatınız ne kadar büyükse, o kadar yağmur hasat edebilirsiniz. Ayrıca tankın girişine filtre takılması, pislik ve yaprakların içeri girmesini önleyerek suyun daha temiz olmasını sağlayacaktır.

Hasat edilen yağmur suyu bahçe sulama ve temizlik amaçlı kullanılabilir. Özellikle yağmurun az olduğu yaz aylarında bu çok büyük bir yardımcıdır. Bitkilerinizi sulamak için yağmur suyu oldukça iyi olacaktır ve su faturanızdan tasarruf etmenize de yardımcı olur. Arabanızı yıkamak ve evinizin temizliğinde de kullanabileceğiniz bedava su kaynağıdır. Depoya musluk takılması suyun kullanımını kolaylaştırır. Ayrıca bir hortum bağlayarak tüm bahçenizi verimli bir şekilde sulayabilirsiniz. Ayrıca bütün depolarda tahliye vanası bulunmaktadır. Bu vana aracılğı ile deponuzda ne depoladıysanız, vana aracılığı ile kullanabilirsiniz.

Evinizde Foseptik Deposu Kullanılabilir Mi?

Bazı köylerde kanalizasyon olmadığı için insanlar foseptik deposu kullanıyorlar. Eski zamanlarda ise foseptik çukurları kullanılırmış. Ancak bu çukurlar zamanla toprak erozyonuna sebep olduğu için bugünlerde insanlar foseptik için su deposu modelleri kullanıyorlar. Foseptik kullanımı için genellikle toprak altına gömülen depolar kullanılmaktadır. Foseptik pis görünen ve pis kokan bir içerik olduğu için, deponun toprak altında olması oldukça önemlidir. 

Foseptik depolarda depolanmazsa, foseptiğin döküldüğü toprak verimsizleşir ve erozyona uğrayabilir. Bunun yanında zamanla foseptik akarsu ve nehirlere karışarak, mikropların yayılmasına neden olabilir. Böyle bir durum olursa, bazı hayvanlar hastalanabilir ve ölebilir. Doğal denge bozulabilir. Bu sebeple foseptik depolaması basit sanılan ancak önemli bir depolamadır. Pis atıklarımızı doğaya değil bir depoya depolamalı ve ardından bertaraf etmeliyiz. 

Foseptik için kullanılan depolar genellikle polyester kullanılarak üretilmektedir. Bu depoların kimyevi dayanıklılığı oldukça yüksektir. Bu sebeple fabrikalarda ve ağır sanayi de çok fazla kullanılmaktadır. Ancak köy gibi yerlerde daha çok foseptik depolamak için kullanılmaktadır. Evimizde oluşan foseptiğin depolanması için bu depolar idealdir. Foseptiğin depolanmasının ardından vidanjör yardımıyla vakumlanıp, bertaraf edilmesi gerekmektedir. Sizlerde bu depolardan satın alarak hemen foseptik depolamaya başlayabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var