
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı ürünün veya içeriğin depolaması yapılmaktadır. Bu kapsamda bazı alanlarda foseptik depolaması yapılmaktadır. Bu kapsamda foseptik depolaması için üretilen 1 tonluk su deposu gibi depolar bulunmaktadır. Bu kapsamda foseptik depolaması için genellikle toprak altına gömülen depolar kullanılmaktadır. Çünkü bu tarz depolar genellikle bu tarz amaçlar için üretilmektedir.
Foseptik, pis kokan ve görünen bir içerik olduğu için, bu tarz içeriklerin depolaması için en uygun depolar toprak altına gömülen depolardır. Bu kapsamda toprak altına gömülen depoların malzeme kalınlığı biraz daha kalın olabiliyor. Üreticinizden bu konu hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz. Foseptik depolaması için özellikle bu depoların kullanılmasının bir diğer nedeni de kolay temizlenebilmesidir. Foseptik depolaması sırasında metan gazıda ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda, deponuzu temizlemeniz gerekmez ancak boşaltmanız gerekebilir. Bu işlem ise bir vidanjör yardımıyla kolayca yapılabilmektedir.
Toprak altına gömülen depoların, toprak altına gömülme işlemi çok hassas bir şekilde yapılmaktadır. Bu kapsamda öncelikle deponun boyutlarından biraz büyük olan bir çukur kazılır. Bu çukur genellikle bir kazıcı yardımıyla açılıyor. Ardından deponun durabileceği bir zemin betonu atılıyor. Bu işlemin sonrasında ise depo yerleştiriliyor ve deponun uzak kesimlerine normal toprak atılırken, yakın kısımlarına ince kum dökülmektedir. Böylece depo gömülmüş oluyor ve uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor.
Toprak Altı Su Depoları Nasıl Üretiliyor?
Çevremize şöyle bir baktığımızda genellikle toprak üzerinde kullanılan depoları görebiliyoruz. Ancak toprak altına gömülen depolar da çok fazla kullanılmaktadır, bizler çok fazla göremiyoruz çünkü bu depoların dışarıdan yalnızca kapak kısmı görünmektedir. Bu kapsamda bazen 5 tonluk su deposu modelleri gibi, bazen ise daha büyük hacimlerde depolar kullanılmaktadır. Bu kapsamda toprak altına gömülen depolar farklı farklı ebatlarda üretilmektedir. İhtiyacınıza uygun olan bir depoyu seçip satın alabiliyorsunuz.
Toprak altına gömülen depolar, toprak altına uygun şekilde üretilmektedir. Bu kapsamda genellikle güçlendirilmiş depolar olmaktadır. Polietilen veya polyester kullanılarak üretilmektedir. İhtiyaçlarınıza göre, depolamak istediğiniz ürüne göre bir tanesini seçip satın alabilirsiniz. Bazen toprak altına gömülen depoların içerisinde yakıt gibi kimyevi ürünler depolanmak isteniyor. Bu kapsamda ise genellikle polyester depolar kullanılmaktadır. Nitekim polyesterin kimyasal dayanıklılığı oldukça yüksektir. Bu kapsamda sizlerde yakıt, gübre veya tarım ilacı gibi ürünlerin depolaması için bu depoları tercih edebilirsiniz.
Bazen toprak altına gömülen depoların içerisinde bazı gıdalar depolanmak isteniyor. Bu kapsamda ise genellikle polietilen depolar kullanılmaktadır. Polietilen depolar oldukça uygun fiyatlı, hafif ve gıda temasına uygun depolardır. Nitekim polietilenin malzeme olarak gıda temasına uygunluğu uluslararası olarak kabul görmüştür. Bu özelliklerinin yanında oldukça dayanıklı ve uzun ömürlü yapılardır. Uygun fiyatlı olması sayesinde de hemen hemen her alanda kullanılmaktadır. Sizlerde bu depolardan bir tanesini hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.
Paslanmaz Su Depoların Bilinmeyen Bazı Özellikleri
Son zamanlarda çevremizde, pek çok farklı türde depo görebiliyoruz. Bu depolar genel olarak polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu malzemeler su deposu üretimi hususunda oldukça uygun malzemelerdir. Bu kapsamda paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar her anlamda ön plana çıkmaktadır. Bu kapsamda bizlerde paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoların bazı bilinmeyen özelliklerini aşağıda listeledik.
-
Çabuk ısınır ve soğur.
Paslanmaz çelik, ısı konusunda oldukça iyi bir iletkendir. Bu sebeple bu depolar çok çabuk soğuyabilir veya ısınabilir. Ancak ısı dayanımı en yüksek depolar arasında yer almaktadır. Bununla birlikte soğuk hava deposu içerisinde çok kolay bir biçimde soğutulabiliyor. Bu özelliği sayesinde ilaç üretimi sanayinde çok fazla kullanılan depolardan bir tanesidir.
-
İçerisinde herşey depolanabilir.
Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depoların içerisinde hem kimyevi, hem de organik ürünler depolanabilmektedir. Bu kapsamda hem gıda temasına uygunluğu, hem de kimyevi ürünlerin depolaması için uygun depolardır.
-
Dayanıklıdır.
Paslanmaz çelik sert bir malzeme olduğu için, bu malzeme kullanılarak üretilen depolar da darbelere karşı oldukça dayanıklıdır. Bu özelliği sayesinde uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor.
-
Isı dayanımı yüksektir.
Bu depoların ısı dayanımı, diğerlerine göre daha yüksektir. Bu kapsamda bu depoların ısı dayanımı 80 dereceye kadardır. Bu oran 100 derece olan suyun kaynama noktasına oldukça yakındır.
-
Devasa boyutlarda depolar üretilebilir.
Bu depolar paslanmaz çelik levhaların, argon kaynağı kullanılarak birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Bu üretim şekli sebebiyle bu depolar 100 tona kadar farklı farklı ebatlarda üretilebilmektedir.