Ülkemizde birçok farklı tipte depolama ürünü kullanılmaktadır. Bu depolama ürünleri yatay, dikey veya farklı farklı tasarımlarda üretilebilmektedir. Nitekim polyester su deposu modelleri mukavemetleri ve kimyasal dirençleri nedeniyle farklı depolama ihtiyaçları için çok yönlü çözümlerdir. Uygun r tank türünün seçimi, kullanılacağı belirli kullanım alanına bağlıdır. Bu kapsamda bu depolama ürünleri herhangi bir içeriğin farklı bir yere taşınması içinde kullanılabilmektedir. Taşıma ihtiyaçları yatay tankları, ev veya sabit yerler dikey veya yer altı tankları kullanabilirsiniz. Yüksek kapasiteli tanklar büyük ölçekli operasyonlarda verimlilik sunar. Polyester tankların doğru seçimi, belirli kullanıma bağlı olarak etkili ve güvenli depolama sağlayacaktır. Bizlerde, sizler için araştırdık ve farklı tasarımlardaki polyester tankların özelliklerini aşağıda listeledik.
-
Yatay Polyester Tanklar
Yatay tasarımlı depolama ürünleri genellikle karavan ve yat gibi alanlarda kullanılmaktadır. Polyester tanklar ise genellikle bu alanlarda pis su depolaması için kullanılmaktadır. Buna ek olarak herhangi bir içeriğin taşınması için de kullanılmaktadır. Tanklar, araçlara veya römorklara kolayca bindirilecek şekilde tasarlanmıştır ve bu sayede uzun mesafelerde su veya sıvı taşımacılığı için verimli hale gelir. Genellikle tarım alanlarında su ve gübre dağıtımı için kullanılır. Mobil olarak su temini veya kimyasal depolama için inşaat alanlarında kullanımı pratiktir.
-
Dikey Polyester Tanklar
Dikey tasarıma sahip depolama ürünleri evlerde, fabrikalarda veya çiftliklerde kalıcı kurulumlar için uygundur. Genellikle yağmur suyu toplama sistemleri için veya küçük bir alanda büyük hacimleri depolaması gerektiğinde kullanılır. Endüstriyel tesislerde kimyasalları uzun süre güvenli bir şekilde depolamak için yaygın olarak kullanılır.
-
Yeraltı Polyester Tanklar
Bu tanklar gömüldüğünde yüzey alanından tasarruf sağlar ve hem konut hem de ticari alanlarda estetik bir görünüm sunar. En iyi özelliği yerden tasarruf sağlaması ve gizli depolama imkanı sunmasıdır. Benzin veya mazot gibi değeri yüksek içeriklerin güvenliği için bu tarz depolar kullanılır. Ayrıca foseptik gibi koku yapan depolamalar için kullanılır. Temelde pis olan içeriğin saklanması için kullanılır. Yüzey alanının işlevselliğini etkilemeden yağmur suyu toplama veya acil su kaynaklarını depolamak için çok uygundur.
-
Yüksek Hacimli Polyester Tanklar
Büyük ölçekte üretim yapan fabrikalar veya endüstriler için bu depolama ürünleri çok fazla kullanılmaktadır. Su, kimyasallar veya herhangi bir sıvı kaynağı için büyük depolama kapasitesi gerektiren büyük endüstriyel tesisler için uygundur. Genellikle tarımsal ortamlarda sulama suyu veya büyük kimyasal depolama için bulunur.
Su Deposu Boyutunun Önemi
Depolama ürünleri evler, çiftlikler ve endüstrilerde ve daha pek çok yerde kullanılmaktadır. Yağmur suyu, içme suyu veya hatta endüstriyel ve kimyasal sıvıların depolanması, nakliyesi ve güvenliği için kullanılmaktadır Ancak, verimliliklerini maksimize etmek dikkatli planlama ve düzenli bakım gerektirir. Bu kapsamda deponuzun boyutunun birçok farklı faydası olabilir. Ev kullanımı için 7 tonluk su deposu modelleri yeterli olacaktır ancak yüksek oranda bir üretim için daha büyük hacimli depolama ürünlerine ihtiyacınız olabilir. Bu açıdan baktığımızda tank boyutunu seçmek tamamen su kullanımınıza veya kullanacağınız içeriğin miktarına bağlıdır.
Evler için, bu küçük tanklar ki bu 50 litre ila 2.000 litre olabilir, günlük kullanım ve yağmur suyu toplama için yeterlidir. Çiftlikler veya endüstriler için, daha büyük tanklar ki bu 5.000 litre ile 20.000 litre olabilir, sulama veya üretim süreçlerini etkili bir şekilde halleder. Buna ek olarak Tankınızın konumu, su akışını ve erişimi etkiler. Yüksek bir yere konumlandırılan tanklar, suyu dağıtmak için yerçekimi etkisiyle tazyikli bir şekilde akabilir. Alcak bir yere konumlandırılan bir tankta bir su pompasına ihtiyacınız olabilir. Yer altı tankları yüzeyde yer tasarrufu sağlar ve suyu daha serin tutar, özellikle sıcak iklimlerde. Boru maliyetlerini azaltmak için tankı kaynağın yakınına, örneğin yağmur suyu oluğuna yerleştirebilirsiniz.
Temizlik Su Depolarında Neden Önemlidir?
Tank ne kadar temiz olursa suyun kalitesi ve kullanım ömrü de o kadar uzun olur. Nitekim temizlik rutini de deponun içerisinde depolayacağınız içeriğe bağlı olarak değişmektedir. Tankın boyutu da temizliği etkileyecektir ki 10 tonluk su deposu modelini temizlemek çok daha kolay olacaktır. Bu açıdan baktığımızda tortu birikimini gidermek için iç kısmını yılda en az bir kez temizlemeniz gerekir. ancak gıda depolaması yapıyorsanız, temizliği çok daha sık bir şekilde yapmanız gerekir.
Suyun akıllıca kullanımıyla israfı önleyebilirsiniz. Bu kapsamda bahçeler ve çiftlikler için damla sulama sistemleri kurulabilir. Mümkün olduğunda temizlik veya peyzaj gibi faaliyetler için gri su geri dönüşümü de yapılabilir. İhtiyaçlarınız artarsa, bağlantı kitleriyle birden fazla tankı birbirine bağlayın. Bu modüler yaklaşım, mevcut sistemleri değiştirmeden depolamayı ölçeklendirmenize olanak tanır.