Ülkemizde, pek çok farklı alanda, pek çok farklı depo kullanılmaktadır. Bir depo seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli şey, deponun içinde ne depolayacağınızdır. Kullanım alanına göre uygun depo da değişecektir. Örneğin içme suyu, tarımsal su, kimyasallar, yağmur suyu gibi içeriklerin depolanması için polietilen kullanılarak üretilen su deposu modelleri kullanılmaktadır. Uygun tank seçerken kullanım amacı, kapasitesi, deponun üretildiği malzeme ve deponun kullanılacağı yer gibi unsurların kapsamlı bir şekilde göz önünde bulundurulması önemlidir. Uzun vadede, sadece deponun fiyatı değil, dayanıklılığı ve temizliğinin kolaylığını da göz önünde bulundurursanız daha iyi bir seçim yapabilirsiniz.

Deponun kapasite seçimi hususunda kullanımınıza uygun boyutu seçmeniz önemlidir. Bu kapsamda evinizde kullanım için 50 litre ile 10 ton arasında bir depo seçebilirsiniz. Tarlanızda kullanmak istiyorsanız 10 ton ile 30 ton arasında bir depo seçebilirsiniz. Endüstriyel ve ağır sanayi alanında kullanım için 30 ton ile 100 ton arasındaki depolardan seçebilirsiniz. Kullanım amacına ve depoyu kullanacağınız alana göre uygun ebatlarda depo seçebilirsiniz. Tankın düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Özellikle içme suyu veya gıda depolaması yapıyorsanız iç kısmının kolay temizlenebilen bir yapıya sahip olması tercih edilmelidir. Paslanmaz çelik olması hijyeni kolaylaştırarak uzun süre kullanım imkanı sağlar.

Depo seçerken, deponuzun üretildiği malzeme de oldukça önemlidir. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen depolar hafif, dayanıklı, içme suyu, tarım, yağmur suyu depolamak için kullanılabilir. Oldukça uygun fiyatlı depolardır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise korozyona dayanıklı, hijyenik, uzun ömürlüdür. Bu kapsamda ağır sanayide çok fazla kullanılmaktadır. Hatta gıda temasına uygun olduğu için, gıda üretimi yapılan fabrikalarda çok fazla kullanılmaktadır. Polyester kullanılarak üretilen depolar ise kimyevi ürünlerin üretildiği fabrikalarda çok fazla kullanılmaktadır. Çünkü bu depoların kimyevi dayanıklılığı oldukça fazladır.

Depo Temizliği Nasıl Yapılıyor?

Depolarımızın içerisinde pek çok farklı içerik depoluyoruz. Ancak depolarımızın içerisinde ne depolarsak depolayalım, düzenli olarak temizlememiz gerekir. Bu kapsamda 5 tonluk su deposu gıda temasına uygun olduğu için, gıdaların üretildiği fabrikalarda kullanılabilir. Uygun şekilde temizlik yapılmadığı takdirde depolanan su veya içeriğin kalitesi bozulur ve deponun içerisinde küf ve bakteri oluşumuna yol açar. 

Temizliğe başlamadan önce tankınızı boşaltın ve yumuşak bir fırça veya sünger, gıdaya uygun bir temizleyici, basınçlı yıkayıcı gibi ekipmanları hazırlayın. Bu ekipmanları her temizlikte kullanabilirsiniz. Zamanla tankın iç duvarlarında kireç ve kir birikecektir. Bu kapsamda temizliğe deponuzun duvarlarından başlayın. Yumuşak bir fırça veya sünger kullanarak tüm yüzeyi ovalayın. Yüksek basınçlı yıkama makineniz varsa, kiri çıkarmak için su basıncını kullanmak etkili bir yöntem olacaktır.

İç kısmını iyice temizlemek için gıdaya uygun bir temizleyici kullanılabilir. Deterjanı sulandırıp tüm yüzeye fırça yardımıyla fırçalayarak kirleri temizleyin. Daha sonra iyice durulayın. Temizledikten sonra iyice kurulamak önemlidir. Deponun nemli kalması durumunda küf oluşumuna neden olabilir. Tank kullanımına bağlı olarak en az altı ayda bir temizlik yapılması önerilir. Özellikle gıda depolaması yapılan alanlarda depoların her kullanımdan sonra temizlenmesini öneriyoruz.

Neden Polietilen Depo Kullanmalıyım?

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar birçok alanda kullanılmaktadır. Bunun nedeni uygun fiyatlı olmaları, dayanıklı olmaları ve çok yönlü olmalarıdır. Bunun yanında polietilen su deposu modelleri oldukça ucuzdur ve kolayca temin edilebilir. Polietilen darbelere karşı oldukça dayanıklıdır ve kolay kolay çatlamayan bir malzemedir. UV korumaya sahip olduğu için, deponuzu ister dışarıda, isterseniz de içeride kullanabilirsiniz. 

Polietilen kullanılarak üretilen tanklar uygun fiyat, dayanıklılık ve kullanım kolaylığı sağladığı için pek çok farklı alanda kullanılabilir. İhtiyaçlarınıza en uygun depoyu seçerek uzun süre güvenle kullanabilirsiniz. Bu depoların içerisinde gıda ve bazı kimyevi içerikler depolanabiliyor. Polietilen diğer malzemelere göre daha hafiftir. Bu malzeme kullanılarak üretilen depoların taşınması ve kurulumu kolaydır. Pürüzsüz iç yapısı sayesinde kirlerin yapışması zor, temizliği kolaydır. Düzenli temizlik uzun süre hijyenik kullanım sağlayacaktır. Sizlerde bu depolardan hemen satın alıp, kullanabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var