Depolar son yıllarda oldukça popüler hale gelmiştir. Çünkü kullanıcısına sunduğu pek çok avantaj bulunurken, oldukça uygun fiyatlarıyla kendi kendini amorti edebilmektedir. Bir su deposu satın alındığında ve yağmur yakalama sistemi kurulduğunda zamanla su faturanızdaki oluşan pozitif etkiyle kendi kendini amorti edecektir.

Bireysel kullanımın yanı sıra sanayilerde üretim endüstrisinde de oldukça fazla kullanılmaktadır. Depolar polyester, polietilen ve paslanmaz çelik olmak üzere farklı farklı hammaddeler ile üretilirler. Bütün depolama ürünleri bazında baktığımızda ise 50 litreden başlayarak 100.000 litreye kadar hacim çeşitliliği bulunur. Ayrıca bütün depolar farklı tasarımlarda üretilmektedir. Bu kadar kıstas olunca haliyle en uygun depoyu seçmek oldukça zor olabiliyor. Bu hususta ise ihtiyaçlarınızı analiz etmeniz açısından sizler için bir rehber hazırladık. Aşağıdaki adımları takip ederek en uygun depoyu seçmeniz mümkündür.

1) İhtiyaçlarınızı analiz edin.

Bir deponun içerisinde her ne depolayacak olursanız olun, bir depo satın almadan önce mutlaka ihtiyaçlarınızı analiz edin. En çok atlanan alanlardan bir tanesi ihtiyaç analizi oluyor. Çünkü insanlar kafasında ihtiyaçlarını analiz etmeyi yeterli olarak görüyorlar. İhtiyaçlarınızı bir kağıda dökmeniz ihtiyaçlarınızı somutlaştırmak anlamına gelir. Ardından ihtiyaçlarınız üzerindeki eksiklikleri veya fazlalıkları çok daha net görebilirsiniz. Ardından ihtiyaçlarınız bazındaki depo hacmini aramaya koyulabilirsiniz.

2) Üretim hacminizin analizini yaptırın.

Sanayilerde kullanılacak depolar için üretim hacminin analizini yaptırmak, satın alınacak olan deponun hacmini belirleyen en büyük adımlardan bir tanesidir. Çünkü sanayilerdeki üretim hacmi dönem dönem değişebilmektedir. Belirli bir dönem baz alınarak üretim hacmi belirlendiğinde ortalama bir değer çıkar. Genellikle bu alanlarda birden fazla depo satın alındığı için ortala değer özelinde bir depo hacmi seçilerek satın alınmalı fakat ihtiyaç adetinden fazla satın alma yapılmalıdır. Örneğin ihtiyaç adeti 10 depo fakat ihtiyaç hacmi ortalama 5.000 litre ise 15 adet 5.000 litre depo satın alınması önerilir. Çünkü dönem dönem üretim hacmi artacağından depo ihtiyacıda artacaktır. Verilen bu hesap büyük hacmi olan işletmelerin ihtiyaçlarını kolay hesaplaması adına verilmiştir.

3) Depolanmak istenen içeriğin analizini yapın.

Bir depo satın almadan önceki en önemli adımlardan bir taneside depolanmak istenen içeriğin analizidir. Özellikle söz konusu içerik bir kimyasal karışım veya kimyasal bir madde ise. Kimyasal maddeler bazı hammaddeler ile tepkimeye girebilir veya açığa ısı, asit ve soğuk çıkarıyor olabilir. Bu aşamada üretilen içerik ile ilgili her konuya hakim olunuyor fakat depolar hakkında çok fazla bilgi sahibi olunmadığında problemler çıkabiliyor. Bu hususta üretici firma ile iletişime geçip kafanıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimyasal Depolamaya En Uygun Su Deposu Hangisi?

Depolama hususunda söz konusu gıdalar olduğunda polietilen su deposu modelleri önerilmektedir. Fakat söz konusu kimyasal olduğunda bazı değişkenler olabiliyor. Polyester tanklar kimyasal dayanıklılıkları ile ünlüdür. Bu sebepten ötürü kimyasal bir depolama söz konusu olduğunda polyester tanklar önerilir. Çünkü bir polyester deponun kimyasal dayanıklılığını artırmak için izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılır. Kimyasal dayanıklılık istemiyorsa üretim esnasında sadece polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen ana malzeme kullanılır. Polyester tanklar aynı zamanda içeriğin nakliyesinde de oldukça fazla kullanılırlar. Nakliyeyi kolaylaştıran bir yapısı bulunmaktadır.

Bunların yanı sıra paslanmaz çelikten üretilen depolarda kimyasal dayanıklılığı yüksek olan depolardır. Ayrıca açığa sıcaklık çıkaran kimyasal maddeler genellikle bu depolarda muhafaza edilir. Çünkü depolar paslanmaz çelikten imal edildiklerinden dolayı yüksek çalışma ısı değeri bulunmaktadır. Söz konusu ısı değeri ise 80 derece olup, suyun kaynama noktası olan 100 dereceye oldukça yakın bir değerdir. Paslanmaz çelik tanklar ilaç depolamasında da oldukça fazla kullanılır. Bunun en büyük sebebi ise paslanmaz çeliğin çabuk soğuyabilmesi ve depo içerisindeki içeriğin steril bir şekilde depolanmasını sağlamasıdır. Eğer ki sanayi değilde çok küçük çaplardaki projeler için depo arıyorsanız polietilen tankları inceleyebilirsiniz. Küçük projelere örnek olarak yağmur suyu toplama projeleri gösterilebilir.

Bu makalemizde de işletmeler kimyasal depolama alanındaki kullanılabilecek depoları detaylandırdık ve bir depo satın almadan önceki dikkat edilmesi gereken hususları da kısaca kaleme aldık. Sizlerde avantajlarla dolu bu depolardan bir tanesine sahip olmak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var