
Toprak altına gömülen depoların içerisinde pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Yer altına gömülen tankların en büyük avantajı, yer üstündeki görünümü bozmadan toprak altına gömülmesidir. Toprak altı depo fiyatları oldukça uygundur. Bu depolar pek çok farklı amaç için kullanılıyor. Bu kapsamda pek çok kişi bu depoları bahçesinde kullanmaktadır. Bununla birlikte bu depolar köylerde foseptik deposu olarak da kullanılmaktadır.
Yer üstüne kurulan tanklar, boyutlarına ve şekillerine bağlı olarak kurulduğu alanın görüntüsünü bozabilir. Ancak yeraltına gömülen tanklar tamamen toprağa gömüldüğü için dışarıdan görünmez ve bina veya bahçelerin tasarımına engel olmaz. Nitekim dışarıdan bakıldığında deponun yalnızca kapağı görünmektedir. Bu kapsamda peyzaj yapılan yerlerde de bu depolar çok fazla kullanılmaktadır.
Toprak altına gömülen depolar, kanalizasyon ve atıkların depolanması için de kullanılmaktadır. Bu kapsamda atık su arıtma tankları ve foseptikler dışarıdan bakıldığında pis içeriklerdir. Ancak yeraltına gömülen tankların içerisinde bu içerikler tamamen gizlenebilir ve çevredeki peyzajın temiz kalmasını sağlar. Yer altına gömülen depolar, peyzaj tasarımını bozmaması, çevreyle bütünleşmesi ve temiz depolama sağlaması gibi avantajlara sahiptir. Bu özellikleri kapsamında pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir depo seçebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
Toprak Altı Depoların İçerisinde Neler Depolanabilir?
Toprak altına gömülen depoların içerisinde pek çok farklı içerik depolayabilirsiniz. Bu hususta toprak üstüne kurulan depoların içerisinde ne depoluyorsanız, bu depoların içerisinde de aynı içerikleri depolayabilirsiniz çünkü bu depolar aynı şekilde üretilmektedir. Bunların yanında sanayi depolama çözümleri ile birçok endüstriyel alanda kullanılmaktadır. Yer altına gömülen depolar çeşitli sıvı ve kimyasalların güvenli bir şekilde depolanması için uygundur. Bu kapsamda foseptik atıkların, tarım ve sanayide kullanılan malzemelerin depolanmasında kullanılırlar.
Yer altına gömülen depolar atık su, tarım arazilerinde kullanılan gübre ve tarım ilaçların depolanması, yakıtın güvenli bir şekilde depolanması ve çevreye olan etkilerinin sınırlandırılması amacıyla kullanılır. Bu depolar doğru bir şekilde kullanıldığında hem verimli depolama hem de çevre koruma sağlanabilir. Bu depoların içerisinde depolanan tarım ilaçları ve gübreler, doğru şekilde depolanmadıkları takdirde çevre ve insan sağlığı üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. Yer altına gömülen depoları kullanılarak bu malzemeler doğru sıcaklıkta depolanabilir ve çevreye olan etkileri en aza indirilebilir.
Dizel ve benzin gibi yakıtlar farklı depolarda depolandığında yangın riski oluşturur. Ancak bu şekilde yanıcı içeriklerin yer altına gömülen bir tankta depolanması daha güvenli olacaktır. Özellikle tarım arazilerinde yakıt depolaması çok fazla yapılıyor. Çünkü bu tarz alanlar yerleşim yerlerine uzak alanlardır. Bu sebeple insanlar toptan yakıt satın alıp depoluyorlar. Böylece kullandıkları tarım makinalarını bu şekilde çalıştırabiliyorlar.
Toprak Altı Depoların Foseptik Kullanımı
Yer altına gömülen tanklar genellikle foseptik olarak da kullanılmaktadır. Özellikle köylerde bu depoların foseptik olarak kullanılması oldukça yaygındır. Evlerde ve endüstriyel alanlarda oluşan atık suların geçici olarak depolanması ile çevrenin temiz tutulması sağlanabilir. Bu depolar foseptik olarak kullanılmazsa, foseptik atığı direkt olarak çevreye atılıyor. Böyle bir durum akarsu, nehirlerin kirlenmesinin yanında toprak erozyonuna da sebep oluyor. Bu sebeple bu depoların foseptik olarak kullanımı oldukça önemlidir. Ayrıca foseptik olarak kullandığınız deponuzu temizlemenize gerek yoktur ancak boşaltmanız gerekmektedir. Zaman zaman vidanjör yardımıyla deponuzu boşaltıp, uzun yıllar kullanabilirsiniz.