Depolar her geçen gün daha fazla kullanım alanına sahip oluyor. Söz gelimi su deposu ürünleri pek çok açıdan kullanıcısına avantajlar sağlamaktadır. Pek çok depolama ihtiyacı hususunda da kullanılabilmektedir.

Kimyasal madde ve kimyasal karışımlar, türüne bütün depolarda depolanabilmektedir. Bazı kimyasal karışımlar açığa ısı çıkarırken, bazı kimyasal maddeler özünde sıcak olarak depolanmaktadır. Bu hususta devreye çalışma sıcaklıkları girmektedir. Bir kimyasal depolama tankı seçerken aşağıdaki hususlara mutlaka dikkat etmelisiniz.

1) İçeriğin tepkimeye girdiği malzemeleri tespit edin.

Kimyasal maddeler durduğu yerde ısı, asit, soğuk yayabilirler. Bazı maddelerle tepkimeye girip yanabilirler. Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelikten üretilirler. Pek çok kimyasal madde ve kimyasal karışım bu üç hammadde ile tepkimeye girmez. Fakat bu üç hammadde ile tepkimeye giren bir içerik depolamak istiyorsanız, mutlaka üretici firma ile görüşüp bilgi almalısınız. 

Depolamak istediğiniz içerik durmadan açığa eritici bir asit çıkarıyorsa kimyasal dayanıklılığı üst seviyede olan bir depo seçimi yapmalısınız. Eğer içerik açığa ısı çıkarıyorsa çalışma ısı oranı yüksek bir depo seçimi yapmalısınız. İster kimyasal olsun ister farklı bir içerik bir depo seçimi yaparken depolamak istediğiniz içeriğin özelliklerini iyi bilmeli ve algılamalısınız.

2) En yüksek kimyasal dayanıklılığı olan depoyu tespit edin.

En yüksek kimyasal dayanıklılığa sahip depo polyester kullanılarak üretilmiş depolardır. Bu tanklar, yüksek kimyasal dayanıklılık gerektiren durumlarda izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak üretilir. Böylece kimyasal içerikleri nakliye edebilir veya zorlu, hassas içeriklerin depolanmasında kullanabilirsiniz. Paslanmaz çelik depolarda çok yüksek çalışma ısı oranına sahiptir. Açığa ısı çıkaran ve sıcak içeriklerin depolaması hususunda en etkili tanklar paslanmaz çelikten üretilen depolardır.

3) İçeriğin tam boşaltımı gerekiyor mu?

Bir içeriğin tam olarak boşaltımı gerekiyorsa eğer konik tasarımıyla silo yapılar bu ihtiyaca çözüm olabilir. Konik tasarımının alt kısmında bulunan manşondan içeriği tam tamına boşaltabilirsiniz. Silo depolar polietilen su deposu kategorisinde yer almaktadır. Ana hammaddesi polietilen olun, depo tamamiyle gıda depolamasına da uygundur. Kimyasal depolama için çalışma ısı oranına dikkat etmeniz önerilmektedir.
Depolanmak istenen kimyasal içeriğe uygun depo seçimi yapın.
Depolanmak istenen içerik açığa sıcaklık, soğukluk ve asit gibi aşındırıcı etkiler çıkartarak ve depoyu zorlayabilir. Asidik etkiye en dayanıklı depolar polyester tanklardır. Polyester tankların kimyasal dayanıklılığını artırmak için bazı depo üzerinde bazı yükseltmeler yapılmaktadır. Ayrıca polyester tanklar içerik nakliyesine en uygun depolardır.

Kimyasal madde veya kimyasal karışım depolamasına en dayanıklı bir diğer depolar ise paslanmaz çelikten üretilen tanklardır. Çalışma ısı oranı +80 dereceye kadardır. Bu oran suyun kaynama noktasına çok yakın bir değer olduğu için sıcaklık yayan veya sıcak kimyasallar genellikle bu tanklarda depolanarak muhafaza edilir. 

Böylece kimyasal madde ve kimyasal karışımların depolanması hususundaki karmaşıklığı kaleme alarak öneriler sunmaya çalıştık. Sizlerde bu kimyasal dayanıklılığı yüksek depolardan satın almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.


 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var