Su tankları, her geçen gün daha çok hayatımıza entegre oluyorlar. Çünkü bu tanklar her türlü amaç doğrultusunda kullanılabiliyor. Ülkemizde ve Dünya’da pek çok ülkenin kırsalında, şehrinde, sanayide, evlerde kullanılıyor.

Bu tanklar neden bu kadar çok kullanılıyor? Bu tanklar kullanıcısına sunduğu pek çok avantaj sayesinde oldukça seviliyor. Ayrıca ekonomik fiyatlarından ötürü oldukça ulaşılabilir bir durumdadır. Özelilkle polietilen su deposu modelleri çok seviliyor çünkü bu tanklar, oldukça pürüzsüz ve hızlı bir biçimde üretilir. Ayrıca gıda temasına oldukça uygun bir hammaddesi bulunur. 

Genel manada kullanım amacı, bir gıda veya kimyasal içeriğin depolandıktan sonra dış çevre koşullarına karşı korunması, gerekiyorsa nakliyesinin sağlanması ve ihtiyaç anında içeriğin tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Bu araçlar, hayatımızın her bölümünde yer alıyor. Sanayilerde üretim bantlarından çıkan içeriklerin depolanması ve sevk edilmesi amaçları ile kullanılıyor. Evlerimizin hemen hemen her yerine giren depolardır. 

Bu tankların genel olarak kullanıcısına sağladığı pek çok fayda bulunuyor. Kırsalda da durum değişmiyor. Aslında, insanların en çok kırsal bölgelerde bu tanklara ihtiyacı oluyor. Haydi gelin, kırsal bölgelerde yaşayan insanlara, depoların faydalarını öğrenelim.

  • Çok yönlü kullanabilirsiniz.

Özellikle gıdalarınız için polietilen tankları tercih edebilirsiniz. Bu depoların içerisinde gıdadan, kimyasala pek çok şey depolanabiliyor. Bu da kırsal yaşamda değişen depolama ihtiyaçlarınız için uyum sağlayan bir depo demek oluyor. Fakat her kullanımdan sonra depoyu temizlemeniz önerilir.

  • Yağmur suyu toplama sistemi ile su faturasını kırsalda dert etmeyin.

Çoğu kırsal alanda, imar sorunları yüzünden su ve elektrik hattı sağlanamıyor. Bazı insanlar ise fatura gelmesin diye belediyenin sağladığı bu su imkanından faydalanmak istemiyor. Yağmur suyu toplama sistemleri özellikle yağışın bol olduğu kesimlerde oldukça fazla kullanılıyor. Çünkü her mevsim yağışlı bir bölgede çok küçük hacimli tanklar dahi iş görebiliyor.

Öte yandan bu sistemi şehir hayatınıza da entegre edebilirsiniz. Kurulması oldukça basit. Tek ihtiyacınız olan şey, yağmur toplama alanı, toplanan yağmuru aktaran borular ve bir depodur. Kırsal alanlarda da bu depolar genellikle yer altına kuruluyor. Çünkü yer üstünde her zaman alana ihtiyaç olabiliyor. Sürekli yağış alan bölgelerde küçük hacimli depolar yeterli oluyor, fakat daha seyrek yağış alan bölgelerde daha büyük hacimli tanklar kullanmanız öneriliyor.

Depolanan yağmur suları, havadaki karbondioksit ve pek çok ağır metal ile karıştıktan sonra deponuza girer. Eğer ki depolanan bu suları içmek için kullanacaksanız, suyu filtre etmeniz gerekir. Bu hususta tahliye sistemine su arıtma cihazlarından takabilirsiniz. Bu hususta şebeke suyu ile bir farkı bulunmaz. 

  • Foseptik olarak kullanabilirsiniz.

Foseptik olarak kullanım, kırsal bölgelerde oldukça yaygındır. Çünkü bu tanklar dikkatli bir şekilde, yeraltına kuruluyor. Kurulum yapıldıktan sonra uzun yıllar boyunca kullanılabiliyor. Yine çoğu durumdan ötürü kırsal bölgelere foseptik altyapısı ulaştırılamaz. Hal böyle olunca da var olan foseptik, tarlalara veya kamuya açık bazı bahçelere akıtılıyor. Bu durumda kötü koku oluşumu oluyor. Böyle olmaması adına foseptik tankları oldukça fazla kullanılıyor. 

  • Tahıl depolaması için kullanabilirsiniz.

Bu tanklar hali hazırdaki bir içeriğin korunması amacıyla kullanılır. Bu konuda silo depoları kullanılıyor. Bu tankların bazıları kapaklı bazıları kapaksız üretilebiliyor. Tahıl çok küçük taneli olduğu için saklamak zor olabilir. Özellikle bu tahıllar ile beslenen hayvanlar söz konusu olduğunda. Bu yüzden bu tanklar tam boşaltıma izin verir ve ayakları bulunur. Böylece yerden yüksek olduğu için hayvanların ulaşması imkansız hale gelmiş olur. Konik yapısı sayesinde içerisindeki tahıl veya içeriğin tam boşaltımı sağlanabiliyor.

  • Özel içerikleriniz için en sağlam depoyu tercih edin.

Bazı kullanıcılar, kırsal bölgelerde özel projeler yapmak isteyebiliyor. Bunlardan bazıları süt üretimi ve korunması hususunda olabiliyor. Bu projeler kapsamında ise oldukça sağlam depolar aranabilir. Bu yüzden paslanmaz su deposu modelleri oldukça sağlam yapıları ile ön plana çıkar. Bu tanklar hammaddesinin yapısı sayesinde bu algı oluşmuştur. Paslanmaz depolar, adı üzerinde paslanmaz ve korozyona uğramazlar. Çalışma sıcaklık değerleri oldukça yüksek, yani +80 derecedir. Bu kaynama noktasına oldukça yakın bir değerdir. O yüzden sıcak içeriklerin depolanması hususunda oldukça uygundur. Ayrıca sert bir yapıya sahip olduğu için dışarıdan bir müdahale ile bile delinmesi imkansıza yakındır.

Böylece sizlere, kırsal yaşamın getirmiş olduğu bazı zorlukları depo avantajları ile nasıl aşabileceğinizi anlatmış olduk. Böylece sizlerde kırsal yaşamda depolama ve su ihtiyaçlarınızı düşünmeyip, hemen bir tank alabilirsiniz. Kırsal yaşantınıza uygun olan depoyu bulmak ve depolama ürünlerimiz hakkında bilgi almak isterseniz, müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var