
Günümüzde, özellikle İstanbul gibi şehirlerde birçok insanın yaşadığı bir sorun var. Alan kısıtlamalarıyla başa çıkmak zorunda olmak. Yaşadığımız veya çalıştığımız alanlar çok dar. Bunun yanında depomuzu koymak için ayırdığımız alanlarda oldukça dar. Neyse ki, kompakt polyester dikey depo çözümleri bu tür dar alanlarda, depolar kuruluyor. Küçük depolar, doğal olarak, az yer kaplar. Bu sayede, depoları dar alanlara kolayca sığdırılabilirsiniz. Özellikle apartman daireleri gibi küçük alana sahip alanlar için idealdirler. Bu şekilde, depolama ihtiyacınızı karşılarken, değerli alanınızın çoğunu boşa harcamazsınız. Küçük depolar, genellikle taşınabilir oluyor. Bu sayede deponuzun yerini kolayca değiştirebilirsiniz. Depolar, farklı kapasitelerde üretilebiliyor. Bu kapsamda, ihtiyacınıza göre bir depo seçip satın alabilirsiniz. Küçük depoların kurulumu oldukça basittir. Elinizle kolayca kaldırıp yerini değiştirebilirsiniz. Nitekim depolar boş iken oldukça hafiftir.
Toprak Altı Depolar Alan Tasarrufu Sağlar Mı?
Günümüzde, yerin üstünde kullanılabilir alanın değeri giderek artmaktadır. Bu bağlamda, toprak altına gömülen depolar giderek daha fazla popülerlik kazanmaktadır. Nitekim toprak altına gömülen 5 tonluk su deposu modellerin pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Toprak altına gömülen depolar, su, yağmur suyu, foseptik ve atık su gibi içerikleri depolamak için yerin altına gömülen tanklardır. Bu depolar, yerin altına gömülmeleri nedeniyle yer üstündeki alanı daha kullanılabilir kılar. Toprak altına gömülen depolar, alan tasarrufu sağlamak için ideal bir çözümdür. Çünkü bu depolar, yerin altına gömülür ve böylece yerin üstünde kullanılabilir alan bırakır. Buna ek olarak, bu depolar çeşitli boyutlarda ve şekillerde üretilebiliyor, bu da farklı ihtiyaçlara uygun çözümler sunar. Toprak altına gömülen bu depolar ayrıca estetik açıdan da avantaj sağlar. Yer üstündeki depolama tankları görsel olarak rahatsız edici olabilir. Ancak, toprak altına gömülen depoların yer altında olması, arazinin doğal güzelliğini korurken depolama ihtiyacını karşılar. Toprak altına gömülen depolar, donma veya aşırı sıcak gibi doğal olaylardan etkilenmez. Çünkü toprak depoya doğal bir yalıtım sağlar. Bu da toprak altına gömülen depoların dayanıklılığını artırır.
Küçük Depoların Bazı Kullanım Alanları
Küçük boyutlu depolar, küçük olmalarına rağmen birçok amaç için kullanılabilirler. Depo ne kadar küçük olursa, su deposu fiyatları da o kadar küçülecektir. Ancak önemli olan amaca uygun olan deponun üretildiği malzemeyi ve kapasiteyi seçmektir. Yağmur suyunun toplanması için polietilen kullanılarak üretilen depolar, fabrikalar için kimyasallara dayanıklı depolar uygundur. Ülkemizde pek çok farklı alanda hobi bahçeleri bulunmaktadır. Bu bahçelerin sulanması için küçük depolar çok fazla kullanılıyor. Nitekim bu sulamanın bedava getirilmesi için de yağmur suyu hasadı yapılıyor. Bu tarz bir hasat için yine bu depoların kullanılması gerekmektedir.
Fabrikaların temizlik ve bazı üretim süreçleri için suya ihtiyacı vardır. Küçük tanklar küçük alanlara kurulabilir ve sadece ihtiyaç duyulan su, hammadde veya herhangi bir içerik depolanabilir. Bu depolar genellikle polietilenden üretilmiş olup kullanımı ve temizliği kolaydır. Bununla birlikte bu depolar tarım ve hayvancılık alanında da çok fazla kullanılmaktadır. Nitekim sağılan sütlerin depolanması, tarlaların sulanması için bu depolar çok fazla kullanılıyor. Bununla birlikte foseptik kurulumu ve yakıt depolaması için de kullanılmaktadır. Küçük tanklar ihtiyaç duyulan her yere kolaylıkla kurulabilir ve temizliği de oldukça kolaydır.