Ülkemizde son yıllarda çok fazla orman yangını oluyor. Hal böyle olunca bizlerde ormanlarımızın daha fazla yaşaması için bazı önlemler almak zorundayız. Bu kapsamda toprak altına konumlandırılabilen su deposu modelleri kullanılabilir. Ormanlarımızın belirli kesimlerine, belirli büyüklükte depolama ürünleri gömülebilir. İçerisine su veya yangın söndürücü solüsyon konulabilir. Ormanlarımızı korumak, hepimizin görevidir. Bu kapsamda yangın söndürmek için kullanılan uçakların haznesini doldurmak için, havalimanlarında depolama ürünleri kullanılabilmektedir. Toprak altına konumlandırılan depolama ürünleri, ormanlarımızın içerisinde bazı alanlarda kullanıldığında dışarıdan fark edilmeyecektir. Görsel açıdan bir estetik kaybı olmamakla birlikte ormanlarımızda bir yangının oluşması durumunda bu depolardaki su veya yangın söndürme solüsyonu kullanılarak müdahale edilebilmektedir.
Yerinde Montaj Depoların Avantajları Nelerdir?
Ülkemizin sanayi bölgelerinde çok büyük hacme sahip depolama ürünleri görebilmekteyiz. Hatta bazı fabrikalarda öyle büyük depolama ürünleri var ki, bu depolar kapılardan nasıl geçiyor diye düşünebiliriz. İşte bu tarz depolara bizler yerinde montaj depolar diyoruz. Bu depolama ürünleri iki farklı malzeme kullanılarak üretilebilmektedir. Bu malzemeler polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu malzemeler kullanılarak üretilen depolama ürünlerinin, üretim şekilleri sayesinde yerinde montaj yapılabilmektedir.
Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri, paslanmaz çelik malzemelerin, kaynak ile birleştirilmesi sonucu üretilmektedir. Polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri ise cam elyaf ve polyester reçine birleştirilerek üretilmektedir. Bu üretim şekilleri sonucunda 400 litre ve 100 ton arasındaki hacimlere sahip tüm depolama ürünü modelleri bu şekilde üretilebilmektedir.
Bu depolama ürünleri, büyük hacimlere sahip oldukları için, devasa ölçülere sahiptir. Bu sebeple bir fabrikanın kapısından geçemeyecek bir depo, fabrikanın içerisinde kurulabilmektedir. Aynı şekilde deponun nakliyesi yapılamayabilir ancak yerinde üretim sayesinde üretilerek, kullanıma hazır bir halde teslim edilebilmektedir. Bunlara ek olarak deponuz, istediğiniz herhangi bir renkte üretilebilmektedir. Depolama ürünlerinde renk çeşitliliğinin de pek çok farklı avantajı bulunmaktadır.
Paslanmaz Çelik Su Depoların Bazı Kullanım Alanları
Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolama ürünleri, pek çok farklı alanda kullanılabilmektedir. Bu depolar, çok sağlam ve uzun ömürlü olduğu için pek çok farklı ihtiyaç kapsamında da kullanılmaktadır. Bu kapsamda Balıkesir tonluk depo modellerinden birisini kullanabilirsiniz. Bu kapsamda bizler bu depoların kullanıldığı bazı alanları araştırdık ancak sizler bu depoları farklı farklı ihtiyaçlarınız için kullanabilirsiniz. Bu depoların kullanıldığı bazı alanlar ise aşağıdaki gibidir.
-
Tarım
Genel olarak depolama ürünleri tarım ve hayvancılık alanlarında çok fazla kullanılmaktadır. Bu tarz alanlarda su, gübre, tarım ilacı, hayvan yemi ve yağmur suyu hasadı gibi pek çok farklı ihtiyaç kapsamında kullanılmaktadır.
-
Sanayi
Sanayi alanında gıda, deterjan gibi ürünlerin üretilmesi kapsamında kullanılmaktadır. Keza paslanmaz çelik, gıda temasına uygun bir malzemedir. Pek çok farklı ürün bu depolar kullanılarak üretilmektedir.
-
Turizm
Bu depolama ürünleri turizm sektöründe de çok fazla kullanılmaktadır. Bazı kamp alanlarında tuvaletlerin veya duş alanlarının üzerinde depolar bulunmaktadır. Bu depolarda depolanan sular sayesinde kamp alanında konaklayan insanların temizliği için kullanılabilir.
-
Biyokimya
Paslanmaz çelik, çok steril bir malzemedir. Ayrıca çok çabuk soğur veya ısınabilir. Bu sebeple mikropların veya bakterilerin depolanması için kullanılabilir. Öncelikle deponun içerisinde kuru buz kullanılarak soğutuluyor. Soğuk bir ortama konularak, bu depoların içerisinde bir hazne içerisinde mikrop ve bakteri depolanabiliyor.