Su tanklarının genel kullanım amacı bir sıvının veya gıdanın depolanıp, depolanan içeriğin muhafaza edilmesi ardından ihtiyaç anında da tahliye edilip kullanılmasını sağlayan araçlardır. Bu tanklar hemen hemen her ihtiyaca ve her bütçeye göre üretilebilmektedir.

Öyle ki son teknoloji üretim sistemlerinin kullanıldığı tesislerimizde su deposu olarak herhangi bir şekilde geri dönüştürülmüş hammadde veya depoya bir zararı dokunacak herhangi bir hammadde ve yan madde kullanılmamıştır. Bunlara ek olarak bütün depolarımız imalat hataları kapsamında iki yıl boyunca firmamız tarafından garanti altındadır. 

Depolar ile ilgili genel bilgileri verdikten sonra bu tanklardaki suyu donmaktan nasıl koruyabiliriz buna odaklanalım. Depo içerisindeki içeriğin donması kullanıcıların olumsuz anlamda etkilemektedir. Hal böyle olunca depo içerisindeki gıdaları ve özellikleri sıvıların donmaması için yapabileceğiniz şeyleri kaleme aldık. İşte suyunuzu donmaktan korumak için yapabileceğiniz şeyler;

Çalışma sıcaklığı etkisini göz önünde bulundurmalısınız.

Bu etken çok önemlidir. Zira bütün depoların en soğuk çalışma sıcaklığı -5 derecedir. Fakat en sıcak çalışma oranları ise hammadde özelliklerinden ötürü değişmektedir. En sıcak çalışma oranları polietilen depolarda +50 derece, polyester depolarda +60 derece ve son olarak paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolarda ise tam +80 derecedir. 

Çevre etkisini analiz etmelisiniz.

Bir depo dışarıda bırakıldığı zaman çevre etkilerine daha çok maruz kalmaktadır. Evet bu depolar çevre etkilerine maksimum dayanıklılığı gösterirler fakat siz bu depoları dışarıda bırakırsanız kullanım ömürleri azalacaktır ve dışarıda kalan depolar daha fazla soğuğa maruz kaldığı için içeriği daha hızlı donacaktır. Bu doğrultuda, deponuzu kış aylarında içeriye alabilirsiniz. Oda sıcaklığında duracağı için en azından donmayacaktır. Tam olarak içeriye alamıyorsanız. Mesela üstü kapalı bir terasta ise deponuz, bu senaryoda da üzerini bir battaniye ile örterek yine deponuzun içerisindeki içeriğin donmasını önleyebilirsiniz.

Hammadde özelliklerini hesaba katmalısınız.

Bu depolar üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Bu hammaddelerden soğuma olarak en dikkat çekeni paslanmaz su deposu seçenekleri dikkat çekmektedir. Bu hammadde ile üretilen depolar, hammadde özelliği gereği çabuk soğur ve çabuk ısınır. Fakat ısıya en dayanklı depo da paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklardır. Bu makalede de anlattığımız polietilen kullanılarak üretilen depolar ise donma konusunda kullanıcısına en iyi performans sunan depolardandır diyebiliriz. Çünkü polietilen aynı zamanda yalıtkan bir malzeme olarak da karşımıza çıkmaktadır.

Plastik Su Depolarının Hammadde Özellikleri Nelerdir?

Bu depolar ile ilgili genel olarak bilgi verip, donma özellikleri konusunda da bilgi verdikten sonra, geldik en önemli hususa. Bu depoların üç farklı hammadde ile üretildiklerini anlattık fakat biz bu makalemizde de kaleme aldığımız plastik tanklara değineceğiz. 

Halk arasında plastik olarak bilinsede aslında kimyadaki adı polietilendir. Üretimdeki adı ise lineer düşük yoğunluklu polietilen olarak geçmektedir. Bu hammaddenin en önemli iki özelliği bulunmaktadır. Bu özelliklerden ilki uluslararası sağlık örgütleri tarafından kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Ayrıca firmamızın 15’den fazla üretim sertifikası ve Sağlık Bakanlığı’nın gıda tüzüğüne onayı bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı gerekli numuneler alıp, analiz ederek bu onayı vermiştir. Web sitemizden bu sertifikaları inceleyebilirsiniz.

Bir diğer önemli özelliği ise bu hammaddenin UV stabilizasyonlu olmasıdır. Dolayısı ile bu hammadde kullanılarak üretilen depolar da yüksek ultraviyole ışın dayanıklılığı bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde bu depoların içerisinde Güneş ışınları girmez. Böylece bu depoların içerisinde yosun, küf ve mantar gibi oluşumlar görülmez.

Plastik Su Depoları Nasıl Üretilirler?

Bu depoların nasıl üretildiği kullanıcılar tarafından bazen sorulmaktadır. Bu yüzden bu konuyuda kaleme almak güzel olacaktır. Şöyle ki polietilen hammadde kullanılarak üretilen bu depolar monoblok bir şekilde üretilmektedir. Monoblok üretimi biraz daha detaylandıracak olursak, tek parça şekilde üretiliyor diyebiliriz. Tek parça halinde üretildiği için sızdırma yapmaz ve temizliği kolaydır. Ayrıca bu depoların boğaz tasarımı temizliği kolaylaştıracak biçimde tasarlanmaktadır.

Bu depolar ile ilgili bir diğer önemli özellik ise renk çeşitliliğidir. Her ne kadar üretim standartlarında mavi ve beyaz renk olmak üzere iki renk seçeneği ile üretilse de müşterilerimizin istekleri doğrultusunda herhangi bir renkte üretim yapılabilmektedir.

Gıdaya tam uygunluk sağlaması açısından bu depoların kapakları da polietilen hammadde kullanılarak üretilmektedir. Buna ek olarak manşon kısmında ise yine gıdaya uygunluk açısından paslanmaz pirinçten üretilen manşon kullanılmıştır.

Bu makalemizde de polietilen hammadde kullanılarak üretilen bu depoların genel özellikleri ve donma özelliklerini anlattık. Yine aklınızda kalan diğer sorularınız için uzman müşteri temsilcilerimize bağlanarak bilgi alabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var