Plastik olarak bilinen hammaddenin bir diğer adı polietilendir. Bu hammadde kullanılarak üretilen depolara ise polietilen su deposu denir. Bu depoların en popüler kullanım alanı ise su depolamaktır. Bu depolar dayanıklı, hafif ve taşınabilir olmaları nedeniyle çeşitli alanlarda kullanılır. Uygun fiyatlı olduğu için özellikle köy gibi alanlarda sadece su değil, içerisinde gübre, tarım ilacı gibi pek çok farklı içerik depolanıyor. Ancak, depolanan suyun taze kalması için bazı önlemler almak gerekir. Bu makalede, bu depolarda suyun taze kalması için alabileceğiniz bazı adımları ele alacağız.

  • Temizlik

Depolarınızı temizlemek, depolanan suyunuzun taze kalmasını sağlamak için en önemli adımlardan biridir. Depoların içindeki herhangi bir kir veya tortu suyun kalitesini düşürebilir ve suyun tazeliğini etkileyebilir. 

  • Sıcaklık Kontrolü

Deponuzu sıcak bir yerde kullanmak, depoladığınız suyunuzun kalitesini düşürebilir. Depolarınızı mümkünse serin ve kuru bir yerde kullanabilirsiniz.

  • Takip

Depoladığınız suyun tarihini bir yere not edebilir ve bu şekilde takip edebilirsiniz. Böylece suyunuzun ne kadar süredir depolandığını bilebilirsiniz. Belirli bir zaman sonra suyunuzu değiştirmenizde de fayda var.

  • Filtreleme

Depoladığınız suyu filtre etmek, suyunuzun kalitesini ve tazeliğini korumak için başka bir önemli adım olabilir. Depoladığınız suyu filtreleyerek içebilirsiniz. Filtreleme sayesinde suyunuzun içerisinde herhangi bir kir, tortu veya mikroorganizma olmayacaktır. 

Toprak Altı Su Depolarının Kullanıcılarına Sağladığı Faydalar

Toprak altına gömülen depolar, dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bu depolar, suyu çevreye zarar vermeden depolamayı ve kullanıcılarına birçok fayda sağlıyor. Bu kapsamda bu depoların içerisinde yalnızca su değil, foseptik, yakıt ve daha pek çok farklı içerik depolanıyor. Bununla birlikte bu depolar kullanılarak, yağmur suyu hasadı bile yapılabilir. Bu depolar, çevre dostu bir şekilde üretilmektedir. Bununla birlikte toprak altına gömülen depolar, yer üstü depolama ürünlerine göre daha az yer kaplar ve görsel kirliliğe neden olmaz. Ayrıca, yer altında bulunması nedeniyle, toprak altı depolar, sıcak ve soğuk hava koşullarından daha az etkilenir. Çünkü toprak, depoya doğal bir yalıtım sağlar.

Bu depolar, tarlaların sulanması için de kullanılabiliyor. Bunun yanında damla sulama yöntemleri ile kullanılabilir. Toprak altı su deposu içerisinde yalnızca su değil, bazen gübre, bazen yakıt, bazen ise tarım ilacı gibi içerikler de depolanabiliyor. Bu depoların içerisindeki içeriklerin tahliye edilebilmesi için su pompası kullanılmaktadır. Nitekim bu depoların içerisinde yakıt gibi yanıcı içerikler depolanabiliyor. Böylece yanıcı ve tehlikeli içeriklerin güvenliği de sağlanmış oluyor. Sizlerde bu depoların içerisinde yakıt gibi yanıcı veya tehlikeli içerikler depolayabilirsiniz.

Toprak altına gömülen depolar, toprak altına dikkatli bir şekilde gömülmektedir. Bu kapsamda üreticinizden destek almanızı öneriyoruz. Nitekim bu depolar, kazılan çukura direkt olarak gömülmüyor. Öncelikle çukura beton dökülüyor. Ardından depo çukura konuluyor ve çukurdaki boşluklar ince kum ile dolduruluyor. Böylece depo uzun yıllar boyunca burada kullanılabiliyor. Sizlerde bu depolardan satın alarak, içersinde pek çok farklı içerik depolayabilirsiniz.

Bu depoların içerisinde tarım ilacı da depolanabiliyor. Böylece tarlanızı bu depoları kullanarak ilaçlayabilirsiniz. Tahliye vanasına bağlayacağınız bir hortum ve pompa ile tarlanız ne kadar büyük olursa olsun, tarlanızı ilaçlayabilirsiniz. Aynı şekilde sıvı gübrede depolayarak, tarlanızı gübreleyebilirsiniz. Bu tarz depolar kimyevi içeriklerin depolanması için de uygundur. Sizlerde bu depolardan satın alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.
 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var