Polyesterler, günümüzde neredeyse tüm üretim sanayisinde hammadde olarak kullanılmaktadır. Polyesterler şu anda genellikle tekstil sektöründe üretilmektedir. Fakat şişelerden tutun da yalıtım maddesi olarak, otomobillerin bazı parçaları bu maddeden üretilmektedir. Hal böyle olunca su deposu üretiminde de kullanılmıştır. Polyester su depoları üretilirken herhangi bir kalıba ihtiyaç duyulmaz. Uluslararası standartlara uygun olarak üretildiğinde içerisinde gönül rahatlığı ile gıda ve su depolayabilirsiniz.

Polyester, polimerlerin bir kategorisidir. Polyesterler doğada bulunmasına karşın, polyester genel olarak tüm polietilen tereftalat ve polikarbonat içeren sentetik poliesterlere ait geniş bir aileyi belirtir. Termoplastik polyesterlerin en önemlilerinden biridir.

Kimyasal yapısına bakacak olursak, çapraz bağlar ile bağlanmış olduğunu görürüz. Polyester’in ingilizce karşılığı poliesterdir. Bu karşılığı inceleyecek olursak ester diye bir hece vardır. Bu hece yani ester aslında bir kimyasal bileşiktir. Polyester ise bu kimyasal bileşikten oluşmaktadır. Daha kimya bilimi dili kullanacak olursak ana bağları içinde ester fonksiyonel grupları içeren yoğuşma polimerleridir. Normal polyester liflerinin ortalama polimerleşme işlemi derecesi 100 ve dolayısıyla ortalama molekül ağırlıkları da 20.000 civarındadır. 

Polyester Su Depoları Nasıl Üretilir?

Polyester tarihine bakacak olursak, pamuğun endüstrideki ihtiyacı karşılayamaması üzerine bir lif arayışına başlanmış ve bu arayışın sonucunda polyester lifi ortaya çıkmıştır. İlk başta daha çok tekstil sektöründe kullanılsa da daha sonraları neredeyse tüm üretim sektöründe kullanılmaya başlanmıştır. Gördüğünüz üzere ihtiyaçlar yeni hammaddeleri doğurabiliyor.

İlk sentetik polyester olan gliserin ftalat su geçirmezlik özelliği elde etmek için Birinci Dünya Savaşı’nda kullanılmıştır. Doğal poliesterler 1830’lu yıllardan beri bilinmektedir. 

Gelelim su depolarına. Su depoları içerisinde bir sıvı depolanan ve ihtiyaç anında sıvının tahliyesinin sağlandığı bir araçtır. Bu araçlar içerisinde barındırdığı sıvıya uygun olmalıdır. Bu yüzden Karmod Plastik, daima üretim yaparken kaliteli malzemeler kullanır. 

Bunun yanı sıra polyester su depoların yerinde montaj seçeneği de mevcuttur. Polyester su depoları belirli kalıplara bağlı kalmadan da üretilebilirler. Bunun sonucunda girilmesi zor olan fabrikalara da girilebilir ve istenilen alana istenilen su deposu kurulumu gerçekleştirilebilir.

Poliester lifleri hidrofob bir karaktere sahiptir. Suyun liflerin içerisine işlemesindeki zorluk sayesinde polyester su depoları soğuk ve sıcak sudan etkilenmemektedirler. Bunun yanı sıra polyester lifleri genel olarak asitlere karşı iyi bir dayanıklılık gösteren liflerdir.

Bunların dışında bir de gıda depolamaya en uygun polietilen su depoları vardır. Polietilen ile ilgili merak ettiğiniz hususlar için polietilen nedir? adlı blog yazımıza da göz atabilirsiniz. Her iki su deposu da neredeyse her ihtiyaca uygun ebatlarda üretilmektedir. Ve birinci kalite hammadde kullanılmaktadır. Şimdilik bu yazımızında sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sağlıkla kalın.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var