
Günümüzde depolama çözümleri, sağlık ve dayanıklılık gibi kritik faktörler göz önünde bulundurarak tasarlanmaktadır. Bu bağlamda, paslanmaz su deposu modelleri kolay temizlenebilir ve dayanıklılığı ile öne çıkan bir depo modelidir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar, farklı farklı şekilde tasarlandığı için farklı ihtiyaçlar kapsamında kullanılabilir. Bu depolar, farklı büyüklüklerde ve şekillerde üretilebildiği gibi, uzun yıllar kullanılabilir. Bu depolar kolay temizlenebilir, dayanıklı, çevre dostudur. Bunun yanında bu depolar fabrika ve tesislerde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bunun sebebi ise oldukça dayanıklı, temizliği kolay ve korozyona karşı dirençli olmasıdır. Şimdi gelin, bu depoların özelliklerine bir bakalım.
-
Paslanmaya dayanıklı ve uzun ömürlü
Paslanmaz çelik malzeme olarak kolay kolay oksitlenmez. Nem ve kimyasallara maruz kaldığında bile korozyona uğramaz ve uzun yıllar kullanılabilir.
-
Hijyeniktir ve gıda ve ilaç üretimine uygundur
Deponun yüzeyi pürüzsüzdür ve kolay kolay kirlenmez. Kolay temizlenir ve bakteri oluşumuna elverişli değildir, bu nedenle gıda işleme ve ilaç endüstrisinde kullanıma uygundur.
-
Yüksek ısı dayanımı
Paslanmaz çelik malzeme olarak 80 dereceye kadar ısıya dayanıklıdır. Bu sebeple ısıtıldıktan sonra depolanması gereken içerikler için bu depolar kullanılabilir.
-
Yüksek mukavemet
Bu depolar darbelere karşı dayanıklı olduğundan fabrika ve ağır sanayi ortamında çok fazla kullanılmaktadır. Bunun yanında kimyevi ürünlerin depolanmasında da kullanılır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar birçok alanda kullanışlıdır. Ancak kullanım alanına göre uygun deponun seçilmesi önemlidir. Uzun süreli bir depoyu kullanmak istiyorsanız, deponuzu düzenli olarak temizlemeniz gerekmektedir.
Paslanmaz Depoların Temizliği
Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar son derece dayanıklıdır ancak düzenli temizlik şarttır. 3 tonluk su deposu paslanmaz çelik malzeme ile üretilebilir. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar uzun süreli kullanmak için günlük olarak temizlenmesi önemlidir. Her kullanımdan sonra, önce kalan sıvı veya katıları boşaltın. Gıda veya ilaç üretimi yapılıyorsa kirlenmeyi önlemek için yabancı maddeleri iyice temizlemek önemlidir. Deterjanın tüm kalıntısını ve kokusunu gidermek için deponuzu iyice durulayın. Son olarak deponuzu iyice kurutmalısınız. Genellikle fabrikanın son saatlerinde depolar yıkanır ve ters çevrilerek kurumaya bırakılır. Temizlik sonrasında tank yüzeyinde bir hasar olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Deponun yüzeyindeki kirleri temizlemek için yüksek basınçlı veya sıcak su kullanabilirsiniz. Bu tek başına çok fazla kiri temizleyecek ve daha az deterjan kullanmanıza olanak tanıyacaktır. Kullanıma uygun bir deterjan seçip içini iyice temizleyin. Yağ oranının fazla olduğu yerlerde bol deterjan kullanmanız gerekir, aksi halde yağ çıkmayacaktır. Kirleri iyice çıkarmak için sünger veya fırça yardımıyla fırçalayın.
Paslanmaz Çelik Depoların İlaç Sektöründeki Kullanımı
Depolama ürünleri, pek çok farklı yerde kullanıldığı gibi ilaç üretimi gibi hususlarda da çok fazla kullanılmaktadır. İlaç üretiminde kullanılan depolar genellikle paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolardır. Bunların yanında paslanmaz çelik su deposu fiyatları da oldukça uygundur. Çünkü bu depolar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür. Bununla birlikte paslanmaz çelik malzeme olarak çabuk ısınır ve soğur. Bu sebeple ilaç üretiminde ısı ve soğuma oldukça önemli olabiliyor. Bu kapsamda bu depoların ısı dayanımı 80 dereceye kadardır. Bu özelliği sayesinde gıda üretimi ve ilaç üretiminde bu depolar çok fazla kullanılıyor.
Bu depolar bakteri ve virüs depolamak için de kullanılıyor. Nitekim bakteri ve virüsler özel fanuslara konuluyor. Ardından deponun içeresine kuru buz atılıyor ve depo daha soğuk bir alana alınıyor. Ardından depo iyice soğuduğunda ise bakteri ve virüslerin bulunduğu fanus deponun içerisine dikkatli bir biçimde yerleştiriliyor. İhtiyaç anında ise bakteri ve virüsler deponun içerisinden alınıyor.