
Ülkemizin en çok sevilen içeceklerinden bir tanesi şalgamdır. Şalgam kırmızı sebzelerin suyunun çıkarılması ve biraz acı ile birlikte fermente edilmesi sonucunda üretilmektedir. Bu tarz fermente edilerek üretilen içecek veya ürünlerin üretimi için pek çok farklı su deposu modelleri kullanılmaktadır. Bu tarz depoların kullanımı için deponun gıda temasına uygun olması gerekmektedir. Gıda temasına uygun olan depolar ise genellikle polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir.
Turşu veya şalgam gibi fermente ürünlerin depolaması, üretimi ve taşınması için özel olarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Bu depolar polietilen kullanılarak üretiliyor ve gıda temasına uygun depolardır. Nitekim polietilenin malzeme olarak gıda temasına uygunluğu uluslararası seviyede kabul edilmiştir. Bu uygunluk sayesinde insanlar pek çok farklı gıdanın üretimi, taşınması ve depolaması için bu depoları kullanıyor. Özellikle şalgam gibi sıvı formda olan ürünlerin üretimi için depo kullanımı oldukça önemlidir.
Şalgamın üretiminde bu depolar kullanılıyor çünkü bu depolar sayesinde şalgam üretiliyor ve şişelenmesi için yine bu depolar kullanılıyor. Nitekim her depoda tahliye vanası bulunmaktadır. Bu vana sayesinde depolanan ürün çok kolay bir biçimde tahliye edilerek kullanılabiliyor. Bazı fabrikalarda bu tarz doldurma yapılacaksa, tahliye vanasına otomatik bir şekilde doldurma boşaltma yapan sistemler bağlanabiliyor. Böylece otomatik olarak istenen seviyede doldurma yapılabiliyor. Şalgam üretimi kapsamında pek yapılmasa da, bazı ürünler bu depoların içerisinde taşınabiliyor.
Ürünlerin Taşınması İçin Su Depoları Kullanılabilir Mi?
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı ürün depolaması yapılmaktadır. Bu kapsamda bazı ürünlerin üretimi, depolaması ve taşınması için 5 tonluk su deposu gibi depolar kullanılmaktadır. Kimyasal veya gıda olsun fark etmeksizin, bir ürünün taşınması için genellikle yatay tasarımlı depolar kullanılmaktadır. Çünkü yatay tasarımlı depolar genellikle kamyon veya tır kasalarının dorsesine çok daha iyi bir şekilde oturabiliyor. Ayrıca depolar dolu olduğu için ağır oluyor. Kaymasını önlemek adına ekstra önlem almak için dorseye bağlanıyor. Bu şekilde pek çok farklı ürünün taşıması yapılıyor.
Bir ürünün veya içeriğin taşınması için genellikle polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlı olmasının yanında oldukça hafif depolardır ve gıda temasına uygun olduğu için, genellikle gıda taşıması yapılmaktadır. Ancak bu depolar boş iken hafiftir, doldurulduğunda bir hayli ağır olabilir. Bu sebeple öncelikle depoyu boş iken kamyon veya tırın dorsesine yükleyin. Yükledikten sonra depoyu doldurun, ardından o şekilde taşıyabilirsiniz. Ancak daha küçük depolarda böyle yapmanıza gerek yoktur. Ancak depoyu yükleme ve indirme açısından baktığımızda ise deponun boş olması daha iyi olacaktır.
Polietilen depoların içerisine yalnızca gıdalar değil, deterjan veya sabun gibi kimyevi ürünler de depolanıyor. Bu şekilde pek çok farklı ürünün taşıması yapılıyor. Yalnızca taşıma değil, ürünün üretimi ve depolaması da oldukça önemlidir. Bu sebeple genellikle polietilen depolar kullanılıyor. Ayrıca bu depolar istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor. Bu özelliği sayesinde farklı ürünlerin kategorize edilmesi çok daha kolay oluyor.
Toz Ürünler Su Depolarında Depolanabilir Mi?
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, toz formda ürünler üretilmektedir. Bu ürünlere örnek verecek olursak, deterjan, sabun, baharat gibi pek çok farklı şekilde toz forma ürünün üretimi, taşınması ve depolanması için 10 tonluk su deposu gibi depolar kullanılmaktadır. Genellikle polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılıyor, çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Bu yüzden fabrikalarda genellikle bu depoların kullanıldığını görebiliriz. Çünkü depolar uygun fiyatlıdır, yüksek bir yerden düşüp hasar görse bile yenisi satın alınabiliyor.
Toz formda olan ürünlerin üretimi için kullanılan depolar, ürünün toz form haline gelmesinden sonra kullanılmaktadır. Çünkü her toz ürün öncesinde bu şekilde olmuyor. Örnek olarak baharatlar, öncesinde katı cisimler oluyor genellikle. Büyük bir öğütücüden geçtikten sonra bu tarz toz ürünler depoların içerisinde depolanıyor, ardından fabrikanın üretim bandı üzerinde yönlendirilebiliyor. Bu tarz üretim bandı üzerinde ürünlerin hareket ettirilebilmesi için depolar çok fazla kullanılmaktadır.
Toz formda olan ürünlerin, depolardan tahliye edilmesi için tahliye vanası kullanılmıyor. Ancak tahliye vanası sökülüyor, yerine daha farklı bir tahliye sistemi takılıyor. Ancak yine de tahliye vanasının bölmesi kullanılıyor diyebiliriz. Bunun yanında depolar, pek çok farklı ürünün depolanması ve üretilmesi için kullanılmaktadır. Çünkü depolar çok yönlü olarak kullanılabilir. Sizlerde bu depolardan bir tanesini hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.