
Günümüzde şehirlerde yaşayan insan sayısı giderek artıyor ve bu artışla birlikte su kaynaklarının etkili ve sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi hayati bir önem taşıyor. Silo deposu fiyatları oldukça uygun olmakla birlikte genellikle tarım arazilerinde kullanılan depolardır. Şehirlerde bu depoların kullanımı oldukça artıyor. Nitekim şehirde de olsa insanlar bazen çatılarında, bazen sahip oldukları küçük bahçelerde hobi bahçeciliği yapıyor. Hal böyle olunca depolama ürünleri şehirlerde de kullanılıyor. Bununla birlikte bu tarz alanlarda yağmur hasadı da çok fazla yapılmaktadır. Böylece insanların bedava su kaynağı oluyor. Depolanan yağmur suyu temizlik, bahçe sulama ve hatta filtrelenirse içme suyu olarak dahi kullanılabilir.
Toprak Altı Depolar Foseptik Olarak Kullanılır Mı?
Yer altına gömülen tanklar yağmur suyunu depolamak sağlamak için kullanıldığı gibi foseptik olarak da kullanılmaktadır. Bu kapsamda su deposu modelleri pek çok farklı alanda kullanılabiliyor. Yer altına gömülen tanklar, foseptik olarak kullanmak mümkündür. Bu sebeple bu depoların foseptik için özel olarak üretilmesi gerekiyor. Bu hususta üreticiniz ile konuşarak daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
Depolama ürünleri polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Polietilen hafif ve kullanımı kolay bir malzemedir. Paslanmaz çelik ve polyester kullanılarak üretilen depolama ürünleri uzun vadede oldukça dayanıklı ve kullanımı kolaydır. Genellikle foseptik olarak kullanılan tank polyester kullanılarak üretilir. Bu tankı yer altında uzun süreler boyunca kullanabilirsiniz.
Atık suların depolanması kötü kokuya ve çevre sorunlarına yol açabilir. Ayrıca foseptik tarzı bir atığın görüntüsü de kötü olabilir. Bu sebeple bu tarz atıkların toprak altına gömülen depolarda depolanması daha uygun olacaktır. Depo yer altına gömüleceği deponun boşaltımı için vanaya pompa takılabilir. Pompa yardımıyla foseptik ile dolan depo boşaltılabilir. Ancak bazı atıklar kalın olabileceği için deponun vidanjör yardımıyla boşaltılması daha iyi olacaktır.
Köy Hayatında Su Depolarının Önemi
Köyler, doğanın içinde yer alan, genellikle kırsal bölgelerde bulunan yerleşim yerleridir. Genellikle bu tarz köy gibi yerlerde 1 tonluk su deposu gibi modeller kullanılmaktadır. Köyler genellikle şehir altyapısına uzak olduğu için, temiz içme suyu sağlamak daha zor olabilir. Depolama ürünleri, tarlaların sulaması için suyun toplanmasını ve depolanmasını sağlar. Birçok köyde belediyeler su ve kanalizasyon hizmeti götüremiyor. Depolar bu konularda çözüm olabilir.
Kuyu suyu veya yağmur suyu hasadı yapabilirsiniz. Bu tarz bir depolama için depoları kullanabilirsiniz. Depolanan suyu sadece içmek için değil, yemek pişirmek, çamaşır yıkamak, temizlik yapmak ve daha birçok şey için de kullanabilirsiniz. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafif ve montajı kolay olduğundan evlerde bile rahatlıkla kullanılabilir. Tarlaların sulanması ve hayvanların içme suyu ihtiyacının karşılanması için büyük miktarda suya ihtiyaç duyuluyor. Paslanmaz çelik veya polyesterden yapılmış büyük kapasiteli tanklar kullanmak da yaz aylarında su sıkıntısının önlenmesine yardımcı olabilir. Köy yaşamında depolar sadece suyu depolamak için kullanılan bir ürün değil, aynı zamanda günlük yaşam, tarım açısından da olmazsa olmazdır. Uygun tankı seçip, düzenli olarak temizliğini yaparak pek çok farklı ihtiyaç için kullanabilirsiniz. Bu kapsamda depolama ürünleri farklı farklı tasarlanmaktadır.