
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı ürünün depolaması yapılmaktadır. Bazı köylerde insanlar sirke kuruyor. Sirke kurmak için ise polietilen kullanılarak üretilen su deposu modelleri kullanılıyor. Bu kapsamda polietilen depolar 50 litre ile 25 ton arasında farklı farklı boyutlarda üretilebiliyor. Bu sayede pek çok insan bu depolardan satın alarak sirke kuruyor. Sirke kurum işlemi için ise kapağı olan polietilen depolar tercih ediliyor. Bazı köylerde 100 litre gibi küçük depolar tercih edilse de, bazı alanlarda 20 ton, 25 ton gibi büyük depolar tercih ediliyor.
Sirke, hem asidik hem de organik bir üründür. Bu sebeple bu tarz ürünlere dayanıklı depoların kullanılması gerekmektedir. Bu sebeple genellikle polietilen depolar tercih ediliyor. Çünkü polietilen malzeme olarak gıda temasına uygun bir malzemedir. Ayrıca bu tarz organik asidik ürünlerin depolamasına da uygundur. Bu ürünlere örnek olarak turşuları da verebiliriz. Bu kapsamda sadece sirke değil, turşu depolaması için de bu depolar kullanılabilir. Bu kapsamda polietilen kullanılarak üretilen depolar oldukça dayanıklı ve uzun ömürlüdür.
Polietilen depoların, kullanıcılarına sağladığı pek çok farklı avantajlar bulunuyor. Bu avantajlardan en önemlisi bu depolar oldukça uygun fiyatlıdır. Ayrıca bu depolar boş iken oldukça hafiftir. Bu sayede deponuzu kaldırıp, istediğiniz yere kolayca taşıyabilirsiniz. Bu sebeple fabrikalarda çok fazla kullanılmaktadır. Özellikle sirke üretimi yapılan fabrikalarda, polietilen depolar çok fazla kullanılmaktadır. Bununla birlikte bu depolar içerisinde pek çok farklı gıda ve kimyasal depolaması yapılabiliyor.
En Hafif ve En Ağır Depolar Hangileridir?
Son zamanlarda çevremizde pek çok farklı depo görüyoruz. Bu depolar, pek çok farklı ürünün depolaması için kullanılabilmektedir. Bazı 7 tonluk su deposu gibi depolar gıda depolaması ve üretimi için kullanılırken, bazı depolar kimyevi ürünlerin depolaması için de kullanılabiliyor. Depoların kullanıcısına sunduğu pek çok farklı avantaj bulunmaktadır. Bu avantajlardan en önemlisi uygun fiyat iken, bazı depolar hafif olabiliyor, bazı depoların ebat çeşitliliği fazla olabiliyor, bazı depolar farklı farklı renklerde üretilebiliyor.
En hafif depolar polietilen kullanılarak üretilen depolardır. En ağır depolar ise paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolardır. Çünkü deponun boş ağırlığını oluşturan en önemli etken, deponun üretildiği malzemesidir. Bu kapsamda en hafif malzeme polietilen iken, en ağır malzeme haliyle paslanmaz çeliktir. Ancak depoların boş ağırlığı, deponun boyutu ile paralel olarak yükselmektedir. Bu kapsamda ihtiyaçlarınıza uygun olan depoyu seçmenizi öneriyoruz. Deponuzun hafif olmasının avantajlarından birisi de, deponuzu elinizle kaldırıp, yerini değiştirebiliyor olmanızdır. Ancak her depo, doldurulduğunda ağırlaşacaktır. Bu kapsamda deponuzun üretildiği malzeme oldukça önemlidir.
Depoların Farklı Renklerde Üretilmesinin Bazı Avantajları Nelerdir?
Hemen hemen her alanda gördüğümüz bu depolar, farklı farklı renklerde üretilebiliyor. Böylece deponuzu ister siyah, ister mavi, isterseniz de beyaz satın alabilirsiniz. Rengarenk bir şekilde üretilebilen 10 tonluk su deposu gibi depoları ihtiyaçlarınıza göre farklı farklı şekilde satın alabilirsiniz. Farklı renklerdeki depolar sayesinde, farklı ürünleri farklı renk depolar içerisinde depolayabilirsiniz. Böylece farklı ürünleri çok daha kolay bir şekilde kategorize edebilirsiniz.
Farklı renkteki depolar sayesinde, deponuzu dışarıda da kullanabilirsiniz. Ancak deponuzun açık renklerde üretilmesi elzemdir. Nitekim açık renkli üretilen depolar Güneş ışınlarını yansıtmaktadır. Ancak kapalı renk depolar Güneş ışınlarını emmektedir. Bu sebeple toprak altına gömülen depoların rengi genellikle siyahtır. Bu sayede toprak depoya doğal bir yalıtım sağlarken, deponun içerisi karanlık hale geliyor. Böylece bu depoların içerisinde ışığa hassas olan ürünler veya içerikler de depolanabiliyor.