Su depoları, günümüzde pek çok insan ve marka tarafından kullanılıyor. Özellikle Afrika kıtasındaki ülkeler tarafından bu depolarda, su, depolanıp, muhafaza ediliyor. Ülkemizde de sanayilerde, fabrikalarda üretilen hammaddelerin muhafaza edilmesi ve nakliyesi gibi amaçlarla kullanılır.

Genel kullanım amaçlarına baktığımızda tanklar, içerisinde bir sıvının, gıdanın veya bir kimyasal maddenin depolandıktan sonra muhafaza edilip ihtiyaç anında tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlardır. Şehir efsaneleri en çok, en uygun fiyat etiketine de sahip olan polietilen su deposu seçenekleri hakkındadır. Öte yandan tanklar üç farklı hammadde kullanılarak üretilmektedir. Bu hammaddeler; polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir. Her hammaddenin kendine özgü bir özelliği olduğu için depoya kattığı özelliklerde değişkenlik gösteriyor. Bu yüzden depoların özelliklerini üçe ayırabiliriz. Fakat her ne kadar üç kategoriye ayırsakta ortak olan bazı özellikleri de bulunuyor. 

İşte depoların ortak özellikleri;

  • Bu depolar müşteri istekleri doğrultusunda herhangi bir renkte üretilebiliyor.
  • Bu tanklar UV stabilizasyonludur. UV stabilizasyon anlamı, bu tanklar içerisine yüksek ultraviyole ışınları almıyor demektir. 
  • Özel projelendirme yapılabilir.
  • Bütün depolar imalat hatalarına karşı iki yıl boyunca firmamız garantisi altındadır.
  • Üretim esnasında hurdadan geri dönüştürülmüş hammadde veya depoya zarar verecek herhangi bir kimyasal madde, renklendirici malzeme kullanılmamıştır.
  • Bütün tanklar belirli dayanıklılık testlerine tabi tutulur. Bu yüzden sızdırma yapmaz ve uzun ömürlü olurlar. Bu durum da toplanan yağmur suyunun korunması için önem arz etmektedir.
  • Ebat çeşitleri 50 litreden başlayarak, 100.000 litreye kadar depo modeli bulunmaktadır. 
  • Her ihtiyaca uygun depo modeli bulunur.

Bu tankların genel olarak özelliklerini açıkladıktan sonra bu depolar ile ilgili piyasada dolaşan duran bazı efsaneler bulunuyor. Bizlerde bu efsanelerin, şehir efsanesi olduğunu kanıtlamak adına bu makaleyi kaleme alıyoruz. İşte bu tanklar ile ilgili beş efsane;

Polietilen su depoları dayanıklı mıdır?

Polietilen tanklar hafif olması sebebiyle kullanıcılar tarafından dayanıksız olarak nitelendiriliyor. Fakat hafifliğinin kaynağı tamamen hammaddesi olan polietilenden kaynaklanmaktadır. Ayrıca tüm depolar üretildikten sonra belirli sağlamlık testlerine tabii tutulur. Buna ek olarak bütün tanklar imalat hatalarına karşı iki yıl garantilidir. Yani sağlamlık konusunda endişe etmenizi gerektirecek bir durum yoktur. Çalışma sıcaklık oranları da en sıcak +50 derecedir. Bu hususta kullanım amacıda önem arz etmektedir. En ekonomik fiyat etiketine sahip depolar kategorisindedir. En çok depo tasarımı da polietilen tanklar ile mümkündür. 

Su depoları içerisinde gıda ve içilebilir sıvılar depolanabilir mi?

Polietilen tanklar ile ilgili bir diğer efsane ise, tankların gıdaya uygunluğudur. Bunun kaynağı ise polietilenin halk arasında plastik olarak biliniyor olmasından kaynaklanır. Çünkü insanlar plastik denince hep bir adım geride duruyorlar fakat uluslararası gıda örgütleri polietilenin gıdaya uygunluğunu kabul etmiştir. Bu tanklar diğer depolara nazaran daha farklı üretiliyor. Monoblok üretim yani tek parça halinde üretiliyor. Bu durumda bu tankların yüzeyi oldukça pürüzsüz olduğu için temizliği kolayca yapılabiliyor. Ayrıca kapakları da polietilen hammadde ile vidalı biçimde üretiliyor. Buna ek olarak manşon kısmında kullanılan malzeme ise pirinç manşondur. Manşon kısmına da istediğiniz çeşmeyi takabilirsiniz. Piyasada satılan çoğu çeşme ile uyumludur. 

Paslanmaz çelik su depoları nasıl üretiliyor?

Paslanmaz çelik tanklar sağlam duruşları ile oldukça dikkat çekiyor. Aslında üretiminin merak edilmesinin kaynağı bu tanklar gerçekten paslanmıyor mu diye düşünülmesidir. Bu tanklar en dayanıklı tanklar kategorisinde yer alır. Üretimi ise, çelik ve krom nikel karıştırılarak AISI 304 çelik elde edilir, bu çelik hammadde argon gazı kullanılarak tasarım planına göre birbirine kaynatılır. Böylece bu tanklar yerinde montaj seçeneğine sahip olmuş olur.

Hammadde dayanıklılığından ötürü bu tanklar, içeriye ışık almaz. Bu sayede içerisinde yosun oluşumları görülmez. Adı üzerinde paslanmaz ve korozyona uğramaz. Çalışma sıcaklıkları en yüksek tanklardır. Çalışma ısısı oranı ise en sıcak +80 derecedir. Nerereyse kaynama noktasına yakın bir değer. Bu kadar sıcak bir içeriği depoladıktan sonra elinizi depoya sürmemenizi öneriyoruz. 

Polyester su depoları dayanıklı oluyor mu?

Polyester tanklar konusunda da halk arasında dolaşan, dayanıksız oluyor tarzı söylentiler bulunuyor. Polyester su deposu seçenekleri, kimyasal dayanıklılığı en yüksek olan tanklardır. Çünkü bu tanklar böyle bir kullanım amacı doğrultusunda, izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak da üretilir. Bu tanklar normalde polyester reçine ve cam elyaftan elde edilen malzemenin özel yapıştırıcılar kullanılarak orta çıkar. Nakliye bakımından da en uygun tanklardır. Üretim şekli bakımından yerinde montaj yapılabilen tanklardır. Özel projelendirme ile çok büyük ebatlarda tanklar üretilebilir. Çalışma sıcaklığı oranı ise +60 derecedir.

Size uygun olan depoyu nasıl bulabilirsiniz? 

Size uygun depoyu bulmakta bir şehir efsanesidir. Bazı kullanıcılar uygun olan depoyu bulmak için bir kaç tane deponun kullanılmasını söylüyor fakat bu tamamen yanlıştır. Kullanım amaçlarınızı ve depolamak istediğiniz içeriğin özelliklerini bizimle paylaşırsanız, size uygun olan depoyu birlikte seçebiliriz. Sizlerede tankınızın ebatlarını seçmek kalır. İmalatta garanti olduğu için de sağlamlığını dert etmek zorunda kalmazsınız. Sektördeki köklü tecrübemiz ve son teknoloji üretim tesislerimiz sayesinde bu tanklar oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür.

Sizlerde fiyatlarıyla cazip ve pek çok avantajı bulunan bu tanklardan almak isterseniz, hem sizlere uygun olan depoları bulmak  hemde genel olarak kafanıza takılan sorulara yanıt bulmak için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var