Çevremize şöyle bir baktığımızda pek çok farklı tasarımda depolar görebiliyoruz. Bu depolar genellikle yer üstünde kullanılan su deposu modelleridir. Bununla birlikte toprak altına gömülen bazı depolar bulunuyor. Bu depolar çeşitli şekillerde olmakla birlikte genellikle siyah renkte üretiliyor. Renginin yanında genellikle polietilen veya polyester kullanılarak üretilen depolardır. Çünkü toprak altı koşullarına en uygun depo malzemeleri bunlardır. Toprak depoya yalıtım sağladığı için pek çok farklı içeriği bu depolarda depolayabilirsiniz. Çok depolanan içerikler arasında yakıt, su, gübre, tarım ilacı, foseptik ve daha pek çok farklı içeriği sayabiliriz.

Bu depolar toprak altına çok dikkatli bir şekilde gömülmektedir. Bu kapsamda depoyu satın aldıktan sonra, üreticinizin deponuzu gömmesi daha doğru olacaktır. Bir deponun toprak altına gömülmesi için öncelikle bir çukur açılıyor. Açılan çukura deponun boyutları kapsamında beton dökülüyor. Dökülen beton kuruduktan sonra depo dikkatlice yerleştiriliyor. Deponun uzak kısımlarına normal, taşsız toprak konuluyor. Deponun yakın kısımlarına ise ince kum dökülüyor. Böylece depo uzun yıllar boyunca zarar görmeden kullanılabiliyor. 

Gömülme işlemi bitince deponun yalnızca kapak kısmı dışarıdan görülebiliyor. Bunun yanında deponun tahliye vanasından bir hortum dışarıya uzatılıyor. Böylece tahliye vanasına bir pompa bağlayabilir ve depoladığınız içeriği bu şekilde tahliye edebilirsiniz. Toprak altına gömülen depoların içerisine pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Sizlerde ihtiyacınız olan depoyu satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Toprak Altı Depoların İçerisinde Neler Depolanabilir?

Depolar toprak altında ve üstünde kullanılabiliyor. Bu kapsamda renk renk çeşit çeşit depolar üretilmektedir. Size uygun bir polietilen su deposu seçip satın alabilirsiniz. Bu kapsamda depoların içerisinde organik, kimyasal, katı veya sıvı herhangi bir içeriği depolayabilirsiniz. Bu kapsamda dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlardan birisi de depoların ısı dayanımı olacaktır. Bu kapsamda polietilen depoların ısı dayanımı 50 derece iken, polyester depoların ısı dayanımı 60 derecedir. Paslanmaz çelik depoların ısı dayanımı ise 80 derecedir. Bu kapsamda sıcak içerikleriniz için genellikle paslanmaz çelik depoların kullanılmasını öneriyoruz.

Toprak altına gömülen depoların içerisinde ise genellikle yakıt, su, gübre, tarım ilacı gibi içerikler depolanıyor. Bunun yanında foseptik gibi pis görünen ve kokan içeriklerin depolaması için de yine toprak altına gömülen depolar kullanılmaktadır. Çünkü toprak altına gömülen bir depo içerisini göremezsiniz. Deponun kapağı kapalı olduğu için de dışarıya herhangi bir koku sızmaz. Böyle pis içerikler için genellikle toprak altına gömülen depolar çok fazla kullanılmaktadır.

Toprak, deponuza bir yalıtım sağlar. Yalıtımın yanında depoladığınız içeriğin güvenliğini de sağlar. Nitekim yakıt gibi değerli içerikler bu tarz depolarda depolanır ki, çalınması da zor olsun. Bununla birlikte yakıt yanıcı bir içeriktir. Bu sebeple toprak altında olan bir deponun içerisinde daha güvende olacaktır. Herhangi bir yangın riskine karşı deponuzu söndürebilirsiniz. Böylece yangın yayılmadan önüne geçmiş olursunuz. Sizlerde bu depolardan hemen satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

Yatay Tasarımlı Depoların Bazı Özellikleri

Yatay tasarımlı depolar pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Bu kapsamda en çok yat ve karavanlarda kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar dar ve sıkışık alanlarda çok fazla kullanılıyor. Ancak karavan ve yatlarda öncelikle depo satın alınıyor. Ardından depoya uygun bir yer hazırlanıyor. Bu şekilde bir karavan veya yatta iki adet depo kullanılıyor. Bir depo temiz su, ikinci depo ise kirli su için kullanılmaktadır. Böylece polietilen yatay deposu modelleri karavanlarda ve yatlarda çok işlevsel şekilde kullanılmaktadır. Bu depoların ilk avantajı ise bulunduğu yere iyi oturuyor olmasıdır. 

Bu depoların bir diğer özelliği ise istenilen herhangi bir boyutta satın alanabiliyor olmasıdır. Nitekim bu depolar 50 litreden başlayarak 100 tona kadar farklı farklı ebatlarda üretilebilir. Böylece sizlerde ihtiyacınız kadar depo satın alabilir ve kullanabilirsiniz. Bunun yanında yatay tasarımlı depolar bir ürünün sevkiyatı için de çok fazla kullanılıyor. Çünkü bu tarz depolar kamyonların kasasına çok güzel bir şekilde oturuyor. Bu sebeple birçok farklı ürünün üretiminden sonra, üretilen ürün bu depolar kullanılarak başka bir yere sevk ediliyor. 

Bu depoların bir diğer özelliği ise istediğiniz herhangi bir renkte üretilebiliyor olmasıdır. Nitekim bu depolar sayesinde ürettiğiniz farklı ürünleri, farklı renk depolarda depolayabilirsiniz. Böylece ürettiğiniz ürünleri çok kolay bir şekilde kategorize edebilirsiniz. Bununla birlikte devasa depolara ekstra olarak merdiven kaynaklanıyor. Böylece deponuzun kapak kısmına çıkabilir ve müdahale edebilirsiniz. Bununla birlikte bu merdivenler deponuzu temizlerken de çok işe yarıyor.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var