
Depolar pek çok farklı yerde, farklı amaçlar için kullanılabilir. Basit amaçlar doğrultusunda ise genellikle polietilen su deposu modelleri kullanılmaktadır. Tüm depolama ürünleri özünde çok dayanıklı üretilmektedir. Ancak bir süre sonra, en dayanıklı tanklar bile yapısal stres ve yetersiz bakım gibi farklı nedenlerle sızdırmaya başlayabilir. Depolama ürünleri evlerde, endüstriyel ve hayvancılık alanlarında kullanılan ve içerisinde pek çok farklı içeriğin depolandığı ürünlerdir. Sadece su temini için değil aynı zamanda süt, çikolata, deterjan gibi farklı ürünlerin depolanması için de kullanılır. Ancak uzun yıllar kullanım veya dış etkenler tankın çatlamasına ve sızdırmasına sebep olabilir. Küçük bir sızıntı bile müdahale edilmediği takdirde büyük hasara yol açabilir.
İlk olarak sızıntının nedenini öğrenmeniz gerekir. Bir şeyin çarpması veya şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilmesi sonucu çizilmeler meydana gelebilir. Bir sızıntı fark ettiğinizde, hem geçici bir onarıma hem de kalıcı bir tamire ihtiyacınız olacaktır. Eğer çatlaklar küçükse, geçici olarak su geçirmez bant veya sızdırmazlık maddesiyle kapatın. Sızıntı bölgesini kurulayın ve su geçirmez bir yama yapın. Süt gibi gıda ürünü depoluyorsanız, sütün kalitesini bozmamak için hemen ayrı bir depoya aktarın.
Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Bu kapsamda her depo üretildiği malzeme kullanılarak tamir edilir. Polietilen kullanılarak üretilen depolar için küçük bir polietilen yama yapılır. Polyester kullanılarak üretilen depolar için ise yine cam elyaf kullanılarak yama yapılır. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar için ise kaynak kullanılarak deponun tamiri yapılır. Bu kapsamda tamir için profesyonel bir yardım almanızı öneriyoruz.
Sevkiyat İçin Hangi Depoyu Kullanmalısınız?
Depolama tankları, içeriklerin güvenli bir şekilde ve nakliyesi için kullanılmaktadır. Tank özellikleri, su, kimyasallar, süt ürünleri veya yakıt gibi taşınan malzemeye bağlı olarak değişir. Uygun tankın seçilmesi, kaliteyi koruyarak sorunsuz bir taşıma imkânı sağlayacaktır. Bu kapsamda 6 tonluk su deposu modellerini kullanabilirsiniz. Bu tanklar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilir. Planlı yönetim, sorunsuz lojistik sağlar. Bu malzemelerin özellikleri aşağıdaki gibidir.
-
Paslanmaz Çelik Tank
Bu depoların korozyon dayanımı yüksek olup gıda ve ilaç taşımacılığına uygundur. İç kısmı pürüzsüzdür, kolay temizlenir ve yabancı maddelerin içeri girmesini engeller.
-
Plastik tank
Bu yapılar hafif ve uygun fiyatlıdır. Genellikle içme suyu ve tarım alanlarında kullanılan gübre ve tarım ilacı gibi içeriklerin taşınmasında kullanılır.
-
Polyester tanklar
Hem sağlam hem de hafif olması sayesinde kimyasalların taşınması için uygundur. Uzun mesafe taşımacılığında da kullanılabilir.
Depoların Bazı Özellikleri
Deponun malzemesine, depolanacak içeriğe, mesafeye, taşınacak ortama göre doğru tankın seçilmesi ve bakımının doğru yapılması önemlidir. Ancak paslanmaz çelikten üretilen su deposu modellerini satın almanız bu hususta önemlidir. Bu kapsamda paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklar son derece dayanıklıdır ve yakıt ve endüstriyel sıvıların taşınmasında kullanılır. Bunun yanında gıda ve ilaçlar sıcaklık değişimlerinden kolayca etkilenebileceğinden kapalı kasa olan kamyon veya tırlarla sevk edilmesi daha iyi olacaktır.
Taşıma sırasında sarsıntı veya hava basıncındaki değişikliklerden dolayı sızıntılar meydana gelebilir. Tasarımda sıvının sıçramasını azaltacak uygun vanalar ve contalar kullanılmalıdır. Bununla birlikte tankların kapakları sıkıca kapatılmış olması da önemlidir. İç yüzeyi pürüzsüz ve temizlemesi kolay bir depo seçmeniz daha iyi olacaktır. Depolar taşıma esnasında oluşabilecek darbelere karşı kırılmadan dayanabilecek kadar sağlam olmalıdır. Ayrıca tehlikeli madde taşımacılığında yangına dayanıklılık ve basınca dayanıklılık da dikkate alınmalıdır.