Depolar, hem ülkemizde hemde çoğu Dünya ülkelerinde popüler hale gelmiştir. Özellikle suyun daha değerli olduğu Afrika kıtasında depo kullanımı oldukça yaygınlaşmış ve insanlar sahip olduğu suyu korumak için bu depolardan satın almaktadır.

Depolar arasında bazı depolar ön plana çıkar. Ön plana çıkan depolardan bir tanesi de polietilen su deposu modelleridir. Çünkü fiyat olarak en ekonomik fiyat etiketine sahiptir ve ağırlık bakımından en hafif boş ağırlığa sahiptir. Ayrıca gıda temasına uygun olduğundan pek çok alanda kullanılmaktadır. Özellikle yağmur toplama sistemlerinde bu tanklar oldukça fazla kullanılır. 

Özellikle yağmur toplama sistemlerinden elde edilen suların kalitesini korumak oldukça zor olabiliyor. Depolanan suyun kalitesi çoğunlukla suyun kendisinde saklıdır. Depolamadan önce suyun kalitesi bozulmuşsa, geri dönüşü oldukça zor oluyor. Bu sebepten ötürü bir suyu depolamadan önce kalitesi incelenmelidir. Kaliteli suyun korunması için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.

1) Filtreleme yapın.

Yağmur toplama sistemleri gibi sistemlerde su direkt olarak depo içerisine girer. Yağmur toplama alanlarındaki yabancı maddelerde bu esnada deponuzun içerisine dolmuş olabilir. Bu sebepten ötürü deponun su giren kısmına ince gözenekli bir filtre takabilirsiniz. Su giren kısım genellikle depo kapağı kısmında olduğundan elinizde bir filtre yoksa temiz ızgara tel kullanabilirsiniz. Suyu içmek amacıyla kullanacaksanız eğer nano düzeydeki su arıtma cihazlarını kullanabilirsiniz. Arıtılmamış suyu içmeniz sağlık açısından problemlere yol açabilir. 

2) Suyun bulunduğu doğru bölgeyi seçin.

Suyun kalitesi su ile doğrudan bağlantılıdır. Suyun bulunduğu veya depolandığı bölgede hava kirliliği ve özellikle havada ağır metaller varsa suyun kalitesi doğrudan olumsuz etkilenecektir. Aksi bir durumda suyun bulunduğu veya depolandığı alanın hava kalitesi çok iyi ise sudaki mineral oranı da bir hayli artacaktır. 

3) Depo içerisinde çok fazla bekletmeyin.

Acil durumlar için kullanımlarda hariç, temizlik, sulama veya içme gibi amaçlar doğrultusunda depolanan suyun çok fazla depo içerisinde bekletilmemesi gerekmektedir. Uzun süre bekleyen sular besleyici özelliğini kaybedebilir.

4) Doğru hacim seçimi yapmaya özen gösterin.

Doğru seçim yapmak bütün sektörlerde yaşanan bir zorluk haline gelmiştir. Kabataslak bir hesap yapacak olursak bir bölgede 10 tonluk bir su rezervi var ise 15 tonluk depolar tercih etmek daha mantıklı olacaktır. Bazı kullanıcılar ihtiyaçlarını gözetmeden sadece denemek amaçlı yarı hacme sahip depolar satın almaktadır. 

5) Doğru hammadde ile üretilen depo seçimi yapmaya özen gösterin.

Doğru hammadde seçimi bilmeyen insanlar için her zaman bir sorun haline gelmiştir. Daha uygun fiyatlı ve hassas olmayan bir içerik depolaması yapmak istiyorsanız polietilen tanklar bu konuda en iyi alternatif olabilir. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar gıda temasına uygundur. Bu sebepten ötürü su tarzı depolamalar için çok fazla kullanılırlar. Diğer depolara göre oldukça hafif bir yapısı bulunur. Çalışma ısı değeri 50 derece iken ebat çeşitliliği ise 50 litre ile 25.000 litre arasında değişmektedir.

Bir diğer depo ise polyester kullanılarak üretilen depolardır. Polyester su deposu modellerinin en önemli özelliği ise yüksek kimyasal dayanıklılığının bulunmasıdır. Bu dayanıklılık sayesinde pek çok kimyasal depolama yapan sanayi üreticisi tarafından kullanılmaktadır. Bu tanklar polyester reçine ve cam elyafın birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Bir içeriğin nakliye edilmesi konusunda çok işlevseldir. Kimyasal dayanıklılığının yanısa yerinde montaj yapılabilir ve 60 dereceye kadar çalışma ısı değerine sahiptir.

Son olarak paslanmaz çelikten üretilen tanklar ise sağlamlığı ile ünlüdür. Çünkü hammaddesi oldukça sert bir yapıda olmasından dolayı depoya dışarıdan müdahale ile dahi çok fazla hasar verilemez. Krom ve nikel karıştırılmasıyle elde edilen ana malzeme paslanmaya ve korozyona oldukça dayanıklıdır. Elde edilen ana malzeme ise depo tasarımı özünde argon kaynağı ile kaynatılmaktadır. Bu depoların önemli özelliklerinden bir tanesi de 80 derece olan çalışma ısı değeridir. Bu değer sayesinde bu tanklar sıcak olan çoğu içeriklerin depolanmasına imkan tanımaktadır. 

Bu makalemizde de depoladığımız suyun kalitesini ve suyun bulunduğu ortamdaki kalitesi hakkında bazı bilgileri derledik. Sizlerde su gibi hassas içeriklerin depolamasını yaparken bu depolardan kullanmak ve satın almak isterseniz, müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.
 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var