Depoların ev, sanayi ve tarım gibi çok çeşitli kullanım alanı bulunmaktadır. Kullanım alanlarına göre depoların tasarımları ve malzemeleri değişiklik gösterse de bazı temel özellikleri aynıdır. Bu kapsamda su deposu modelleri modern teknolojinin nimetlerinden sonuna kadar faydalanır. Depolar, malzemesine, boyutuna ve kullanılan alana bağlı olarak farklı özelliklere sahiptir. Amacına uygun doğru deponun seçilmesi ve doğru şekilde temizlenmesiyle uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Tankın malzemesi kullanım ortamına ve amacına göre seçilir. Nitekim depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Polietilen kullanılarak üretilen depolar, hafif, korozyona dayanıklı ve ucuzdur. 50 litreden 25 tona kadar geniş ebat yelpazesinde üretilebiliyor. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar ise içme suyu ve ilaç, gıda üretimi için son derece dayanıklı ve uygundur. Bununla birlikte polyester kullanılarak üretilen depoların ise kimyasal dayanıklılığı oldukça fazladır. 

Deponuz için seçeceğiniz kapasite kullanım alanına göre değişmektedir. Evlerde yüzlerce 50 litreden, 10 tona kadar farklı farklı depoların kullanımı yaygınken, fabrikalarda onlarca ton hacme sahip depoların kullanımı yaygındır. Boyutlarına bağlı olarak bazı depolar yerinde montaj özelliğine sahiptir. Polietilen ve polyester kullanılarak üretilen hafiftir, taşınması ve montajı kolaydır. Paslanmaz çelik malzeme olarak ağır olduğundan dolayı boş iken veya farklı araçlar kullanılarak taşınmaktadır. 

Depolar çoğunlukla dışarıda kullanıldığından dolayı hava koşullarına dayanıklı olmaları gerekir. Polietilen ultraviyole ışınlarına karşı dayanıklıdır, bu nedenle dışarıda da içeride de kullanılabiliyor. Paslanmaz çelik malzeme olarak korozyona karşı dayanıklıdır, ancak bu tankların düzenli olarak temizlenmesi önerilir. Depolanan içeriğin kalitesinin korunması için temizlenmesi çok önemlidir.

Polyester Depoların Bazı Özellikleri

Polyester kullanılarak üretilen tanklar endüstriyel, tarım ve evler başta olmak üzere birçok farklı alanda kullanılmaktadır. Hafif, dayanıklı ve uygun fiyatlı olması, bu depoların daha fazla popüler olmasını sağlıyor. Polyester, korozyona ve kimyasallara karşı dayanıklı özelliklere sahiptir. Ayrıca asit gibi kimyevi sıvıların depolanmasında da kullanılabilir. 

Polyester kullanılarak üretilen depolar, paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklara göre daha hafiftir. Bu sayede taşınması ve kurulumu kolaylaşır, gerektiğinde taşınabilir. Çeşitli boyut ve tasarımlarda depolar üretilebiliyor. 400 litre küçük hacimli depolardan, 100 tonluk büyük hacimlere kadar her türlü kapasiteye sahip depo üretilebiliyor. Bu depoların temizliği kolaydır. İç kısmı düzenli olarak kolayca temizlenebildiğinden depoladığınız içeriğin kalitesini daha korumak kolaydır.

Polyester kullanılarak üretilen depolar uygun fiyatlı ve dayanıklıdır. Bununla birlikte kullanışlı olan bu depolar kullanım alanına uygun olarak seçildiğinde uzun yıllar boyunca kullanılabilir.

Toprak Altı Depoların İçerisinde Neler Depolanabilir?

Yer altına gömülen depolar, yer üstünde kalan alanın etkin bir şekilde kullanılmasına olanak sağlayan depolardır. Ev, sanayi ve tarım alanları olmak üzere birçok alanda kullanılmaktadır. Çünkü polyester toprak altı depo fiyatları da oldukça uygundur. Yer altına gömülen depolar polyester ve polietilen olmak üzere iki farklı malzemeler kullanılarak üretilir. Bu depoların içerisinde ise en çok depolanan içerikler aşağıdaki gibidir.

  • Su

Bu depoların içerisinde depolanan en yaygın içerik sudur. İçme suyu, günlük kullanım suyu, fabrika ve tarım arazilerinde kullanılan endüstriyel ve tarımsal suların depolanması için de uygundur. Çoğu durumda yağmur suyu toplanıp depolanarak sulama ve temizlik amaçlı kullanılır.

  • Kimyasallar

Yer altına gömülen depolar, asitli bazı kimyasalların depolanmasında da kullanılır. Özellikle polietilen veya polyesterden üretilen tanklar kimyasallara karşı oldukça dayanıklıdır. Depo yer altında olduğu için, tehlikeli içerikler için daha güvenli sayılır.

  • Yakıt

Akaryakıt istasyonları, fabrikalar, tarım alanları ve diğer yerler yakıt depolamak için yer altına gömülen bu depoları kullanırlar. 

  • Gıda depolaması

Bitkisel yağlar, içecekler ve turşu gibi içerikler de bazen yeraltına gömülen bu depolarda depolanır. 

  • Foseptik

Fabrika ve evlerden çıkan atık su ve tuvalet atığının geçici olarak depolanması için yeraltına gömülen bu depolar kullanılır.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var