
Ülkemizin pek çok farklı yerinde depolama ürünleri kullanılıyor. En çok depolanan içerik ise sudur. Ancak polietilen su deposu modelleri içerisinde organik, kimyasal, katı veya sıvı herhangi bir içerik depolayabilirsiniz. Su depolaması yaptığınızı düşünürsek, depolayacağınız suyun temiz kalması için tankın düzenli olarak temizlenmesi şarttır. Depolanan suyun uzun süre bekletilmesi durumunda yosun ve tortu oluşumu meydana gelerek su kalitesinin bozulmasına neden olabilir. Deponuzun içerisinde ne depoluyorsanız depolayın, düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Özellikle içme suyu veya gıda depolama amaçlı kullanıldığında bakteri ve kirlerden iyice arındırılması büyük önem taşımaktadır. Bu kapsamda deponuza yapacağınız en iyi bakım temizliktir. Temizliği ise aşağıdaki adımları izleyerek yapabilirsiniz.
-
Tanktaki suyu boşaltın.
Öncelikle tanktaki tüm suyu veye depoladığınız içeriği boşaltın. İçeriği boşaltmak için deponuzda bulunan tahliye vanasını açın. Deponuzun dibinde kalan suyu bir süngerle temizleyin. İçini tamamen boşaltırsanız, deponuzun içerisini yıkamak daha kolay olacaktır.
-
İç kısımdaki kirleri temizleyin.
Tankın duvarları ve tabanı genellikle ince kir ve kireç kalıntıları ile doludur. Yumuşak bir fırça veya sünger kullanarak ovalayın. Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tanklarda, çizilmelere neden olabileceğinden fırçalar kullanmayın. Eğer deterjan kullanacaksanız gıdaya uygun olan temizleyicileri tercih etmeye özen gösterin.
-
İyice durulayın.
Deponuzu iyice yıkadıktan sonra, tankta deterjan veya kimyasal kalmadığından emin olmak için tankı birkaç kez suyla durulayın. Bunu dikkatli yapın, çünkü kalıntılar depolayacağınız yeni içeriğin kalitesini etkileyecektir.
-
Kurutun ve tekrar kullanın
Son olarak tankın içi kurutulur. Eğer nem kalırsa küf oluşumuna yol açabilir. Mümkünse deponun kapağı açılarak havanın deponun içerisinde dolaşmasını sağlayın. Eğer imkan varsa hava akımı ile deponuzu kurutun.
Polietilen Depolar Neden Uygun Fiyatlı?
Bir depo seçerken fiyat önemli bir etkendir. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar genellikle diğer malzemelere göre daha uygun fiyatlıdır. Bunun en büyük nedenlerinden birisi üretiminin seri ve kolay bir şekilde yapılıyor olmasıdır. Nitekim 1 tonluk su deposu bir ev için yeterli olurken, bir fabrikada veya ağır sanayide kullanılacak deponun 25 ton gibi bir hacimde olması gerekiyor. Polietilen kullanılarak üretilen depolar pek çok farklı hacimde üretilebiliyor. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar kalıplama yöntemi kullanılarak üretilir. Hammadde bir kalıba dökülüp ısı ve döndürme yardımıyla şekillendirildiği için seri üretimi kolaydır.
Polietilen kullanılarak üretilen tanklar, 50 litrelik küçük tanklardan 25 tonluk büyük tanklara kadar çeşitli boyutlarda üretilmektedir. İhtiyacınıza göre uygun kapasiteyi seçebilir ve kullanabilirsiniz. Bu kapsamda ev kullanımı için küçük boy, endüstriyel kullanım için büyük boy depolar satın alabilirsiniz. Polietilen malzeme olarak korozyona uğramaz veya çürümez. Bu sebeple korozyon veya paslanma, çürüme konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Su ve hafif deterjanla temizliği kolaydır, uzun vadede ekonomik bir depo çözümüdür.
Polietilen Depoların Bazı Önemli Özellikleri
Polietilen kullanılarak üretilen tanklar, imalatının kolay olması, çeşitli ebatlarda üretilmesi, hafif olması, temizliğinin kolay olması ve hammaddesinin ucuz olması nedeniyle uygun fiyatlıdır. İhtiyaçlarınıza uygun su deposu seçebilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Polietilen, paslanmaz çelik veya polyester malzemelerden daha hafiftir. Bu sayede bazı içeriklerin nakliyesi için bu depolar kullanılmaktadır. Bu sebeple bazı alanlarda bu depolar kamyonlara yüklenerek, bir yerden, farklı bir yere bazı içeriklerin taşınması sağlanıyor. Bu sebeple bu depolar farklı farklı renklerde ve tasarımlarda üretilebiliyor. Sizlerde size uygun olan bir depoyu seçip hemen satın alabilirsiniz.