Kış mevsimi geldiğinde, evlerimizdeki depoları donma riskine karşı korumak önemlidir. Özellikle soğuk hava koşullarının etkisi altında olan bölgelerde, polietilen dikey su deposu donabilir ve bu da depolanan suyun tahliyesi zor olabilir. Deponuzu donmaya karşı korumanın en etkili yollarından biri, depoyu izole etmektir. Isı yalıtımı sağlayan malzemeler kullanarak depoyu sarın. Özellikle polyester battaniyeler gibi malzemeler, deponuza iyi bir yalıtım sağlayacaktır. Deponuzu korumanın yanı sıra, su hattını da izole etmek önemlidir. Su hattı donarsa, depodan eve su iletimi kesilebilir. Su hattını izole etmek için boru izolasyon köpüğü gibi malzemeler kullanabilirsiniz. Bunun yanında deponuzun donmasına karşı toprak altına gömülen depoları kullanabilirsiniz. Nitekim bu depolar toprak altına dikkatlice gömülür ve toprak altındaki deponun içerisi yaz veya kış belirli bir sıcaklıkta kalabiliyor. Çünkü toprak depoya doğal bir yalıtım sağlar. Sizlerde ihtiyaçlarınıza uygun bir depoyu seçerek satın alabilir ve hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Evdeki Su Depolarınızı Uzun Ömürlü Hale Getirmenin Yolları

Son zamanlarda depolar pek çok farklı yerde kullanılmakla birlikte, evlerimizde de çok fazla kullanılmaya başlandı. Evde kullanılan 2 tonluk su deposu modelleri düzgün bir şekilde temizlendiğinde uzun süre dayanabilir. Deponuzun uzun ömürlü olması için her kullanımdan sonra temizlemek gerekmektedir. Depolar kurulduktan sonra genellikle ihmal edilirler, ancak düzenli temizlik, kullanım ömürlerinin uzatılmasının anahtarıdır. Zamanla tankın iç kısmında kir ve yosun oluşur. Yılda en az iki kez temizlemek ve içini iyice yıkamak tankınızın uzun ömürlü olmasını sağlayan hususlardan birisidir. Deponuzu temizledikten sonra iyice durulamak önemlidir.

Deponuz için uygun bir yer seçimi de uzun ömürlü olmasını sağlayan etkenlerden birisidir. Deponuzu doğrudan güneş ışığına maruz bırakırsanız, sıcaklık artacak ve yosun oluşumu daha kolay olacaktır. Gölge bir yere koyup üzerini mümkün olduğunca örtmeniz daha iyi olacaktır. Musluk suyu veya yağmur suyunu bir tankta depoluyorsanız, filtre takarak içine yabancı maddelerin karışmasını önleyebilirsiniz. Bununla birlikte deponuzun içerisindeki su, uzun süre kullanılmazsa bozulur. Suyun temiz kalmasını sağlamak için suyu düzenli olarak değiştirmeniz daha iyi olacaktır.

Depoların Bazı Kullanım Alanları

Depolama ürünlerine birçok alanda ihtiyaç duyulmaktadır. Deponun üretildiği malzeme ve deponun tasarımı kullanıma göre değişir. Bununla birlikte su deposu fiyatları oldukça uygundur bu kapsamda gerekli önlemleri alırsanız uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz. Depolar tarım, sanayi ve ev kullanımı dahil olmak üzere çok çeşitli alanda kullanılır. Kullanıma uygun deponun seçilmesiyle daha verimli ve güvenli depolama mümkün olmaktadır. Bu depoların kullanıldığı bazı alanlar ise aşağıdaki gibidir.

  • Tarım

Tarımda su ve gübrenin depolanması için bu tanklar kullanılır. Sulama suyunun ve depolanması için bu depolar çok fazla kullanılmaktadır. Ayrıca tarım alanlarında yağmur suyu hasadı da çok yapılmaktadır. Yapılan hasadı depolamak için yine bu depolar kullanılmaktadır.

  • Gıda Fabrikası

Gıda fabrikalarında bir ürünün üretimi için bazı hammaddelerin, üretim bandında taşınması gerekir. Bu sebeple bu hammaddelerin taşınması için bu depolar kullanılmaktadır. Bu tarz bir alanda kullanılan depoların birçoğu paslanmaz çelikten üretilmiş olup, kolay temizlenebilmektedir. Fermente gıdaların yapım sürecinde de bu depolar kullanılır.

  • Kimya Fabrikası

Kimyevi ürünlerin işlendiği fabrikalarda yüksek kimyasal dayanıma sahip tanklara ihtiyaç duyulmaktadır. Polietilen veya polyester malzemeden üretilen tanklar korozyona dayanıklıdır ve kimyasalların güvenli bir şekilde depolanmasına olanak sağlar.

  • Evler

Bazı evlerde, özellikle köydeki evlerde bu depolar çok fazla kullanılmaktadır. Kanalizasyon hizmetinin götürülemediği evlerde bu depolar foseptik olarak kullanılırken, suyun olmadığı evlerde ise su depolamak için kullanılmaktadır.

  • Hayvancılık 

Bu depolar hayvancılık yapılan yerlerde de çok fazla kullanılıyor. Çünkü süt ve yem depolamaya uygun tanklara ihtiyaç vardır. Sağılan sütler direkt olarak bu depolarda depolanıyor ve pastörize edilebiliyor.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var