Son zamanlarda, bu tanklar hobi bahçelerimizin ve hayatımızın içerisinde daha fazla yer almaya başlamıştır. Dolayısıyla bu tankları günümüzde çevremizde her yerde görmekteyiz. Evlerimizin hemen hemen her yerinde kullanılırken, sanayilerde hammadde üretiminde ve nakliyesinde önem rol oynamaktadır. 

Yaz aylarında, sıcaklık seviyesi hat safhada olduğundan bu tankları serin tutmakta bir hayli zor olmaktadır. Bu konuda paslanmaz su deposu seçenekleri oldukça iyi işlemektedir. Ayrıca bu tanklar dayanıklı depo kategorisinde yer almaktadır. Çalışma sıcaklıkları da yüksek olduğundan bu kategoridedir. Bunların yanı sıra bu tankların genel olarak kullanım amaçlarını mercek altına alırsak, bir sıvının, gıdanın veya herhangi bir içeriğin depolanıp, muhafaza edilmesinin ardından ihtiyaç olduğu anda tahliye edilerek kullanılmasını sağlayan araçlar olduklarını görmekteyiz. Peki bu tanklar, yaz aylarında nasıl serin tutulabilir. İşte bu konuda üç yol izleyebilirsiniz. İşte deponuzu serin tutmak için yapabileceğiniz üç adım aşağıdaki gibidir.

Güneş ışınlarından uzak tutmanız, iyi olacaktır.

Hem deponuzun ömürünü uzun tutmak için, hem de depo içerisindeki sıvı veya gıdanın sağlığı için bu tankları Güneş altında bırakmamak önem arz eder. Bu tanklar her ne kadar yüksek ultraviyole dayanıklılığı bulunsa da, fazla Güneş ışınlarına maruz kalan tankların ömrü kısalır. Öte yandan bakıldığında deponuzu Güneş altında bırakmak, serinletmek yerine depoyu daha fazla ısıtacaktır. Bu yüzden deponuzu, Güneş ışınlarından sakınmalısınız.

Kapalı bir alanda muhafaza edin.

Bu tankları sıcaklardan korumanın en iyi yolu deponuzu kapalı bir alanda muhafaza etmektir. Bu alan izolasyonlu olursa, deponuzun ısınmaması için daha iyi olabilir. Ayrıca deponuz kapalı bir alanda olacağı için, çevre koşullarından minimum seviyede etkilenecektir. Böylece depolarınız daha uzun ömürlü olacaktır.

Toprak altı su tankları bu konuda ideal olabilir.

Bu depoları serin tutmak için en iyi yöntemlerden birisi de toprak altı su deposu seçenekleridir. Bu tanklar yer üstündeki depolara göre daha serin kalmaktadır. Toprak doğal bir izolasyon sağlayarak bu tankları daha izole bir şekilde çalışmasını sağlar. Ayrıca hacim büyütmek isteyen kullanıcılar için birden fazla depo arasında bağlantı kurulabilmektedir. Sonradan gelişen ihtiyaçlarınız için bunu bilmenizde fayda var.

Su Depolarının Genel Özellikleri Nelerdir?

Son teknoloji ile üretilen bu tankların kullanıcısına sunduğu pek çok özelliği bulunmaktadır. Bu özellikler, deponun üretildiği hammadde ve üretim şekline göre belirlenmektedir. Bu tanklar üç farklı hammadde ile üretilir. Bunlar, polietilen, polyester ve paslanmaz çeliktir.

  • Polietilen tanklar monoblok yani tek parça halinde üretilirken, polyester ve paslanmaz çelikten üretien depolar ise eklerin birbirlerine yapıştırılarak veya kaynatılarak üretilmektedir. Bu şekilde üretilmesi durumu, bu tanklara yerinde montaj edilebilme avantajı tanımaktadır. 
  • Bütün ürünlerimiz imalat hatalarına karşı iki yıl boyunça garanti altındadır.
  • Hali hazırda kullandığınız depoların, kullanıma bağlı hasarları tesislerimizde tamiri yapılabilir.
  • Bütün tanklar ultraviyole ışın dayanıklılğı bulunur. Çünkü tanklar, içerisine zararlı ışınları alırsa depodaki içerik tehlikeye girebilir. Bu sayede tankların içerisinde yosun oluşumu da görülmez. 
  • Genel olarak tank boyutlarının çeşitliliğine baktığımızda ise en küçük 50 litre ile 100.000 litre arasında olduğu görmekteyiz. 
  • Bütün tanklar orjinal hammadde renklerinde üretildikten sonra istenilen herhangi bir renk paletinde üretimi sağlanabilir. 
  • Bazı depo model tasarımlarında ayaklar bulunmaktadır. Eğer deponuzun yer ile temasının az olmasını isterseniz, bu tanklardan almanızı öneriyoruz.
  • Genel olarak depoların çalışma sıcaklığı aralıkları ise -5 derece ile +80 derece arasındadır. Çalışma sıcaklığı oranı en yüksek olan tanklar ise paslanmaz çelikten üretilen tanklardır. 
  • En yüksek kimyasal madde dayanıklılığı olan tanklar ise polyester tanklardır. Çünkü yüksek kimyasal dayanıklılık gerektiren durumlarda depolar izoftalik ve epoksi esaslı vinilester reçine kullanılarak güçlendirilir. 
  • Temizliği kolayca yapılabilir.
  • Bakımları yok denecek kadar azdır.
  • Çevre ve sağlık yönetim sistemlerine uygun üretim yapılır.
  • Polietilen depoların, kapakları da gıdaya uygunluğu açısından polietilen hammadde ile üretilmektedir.
  • Bütün tanklar, kaliteli hammadde kullanılarak üretilir. Hurdadan geri dönüştürülme veya depoya zarar verecek kimyasallar kullanılmamamaktadır.
  • Bazı tank modelleri tasarımında merdiven bulunmaktadır.
  • İstenilen ebatlarda depo üretilebilmektedir.

Bu makalemizde sizlere yaz aylarında deponuzu serin tutmanın yollarını ve depoların genel özelliklerini aktarmaya çalıştık. Sizlerde bu tankların fiyatlarını merak ediyorsanız web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Ürünler ile ilgili kafanıza takılan sorular için müşteri temsilcilerimiz ile görüşebilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var