Temizlik, hayatımızın neredeyse her anında bulunan bir olgudur. Yediğimiz veya içtiğimiz yiyeceklerin ve içeceklerin su deposu ürünleri içerisinde güvenle bekletilmesini ve üretimi beklemesini hepimiz isteriz. Bu açıdan baktığımızda depoların temizliği oldukça önemlidir ve her kullanımdan sonra yapılması gerekir. Ayrıca temizlik yaparken ağır kimyasal ve parfüm içeren temizleyicilerin kullanılmaması önerilir. Deponun temizliği ve bakımı zamanında yapılmazsa, aşağıdaki gibi sorunlarla karşılaşılabilir:

1) Depoda çürük yiyecekler ve atıklar birikir.

Özellikle organik içeriklerin depolamasından sonra depo tam olarak boşaltılamayabilir. Böyle bir durum söz konusu olduğunda depo dibinde bazı tortular kalabilir. Bu tortular zaman içerisinde çürür ve üzerine konulacak yeni içeriğe zarar verebilir. Bunun yanında temizlik yapılmazsa kötü kokuların oluşmasına neden olabilir. Kötü kokular insanlar için rahatsız edici olabilir ve depo içinde bulunmak istemeyebilirler. Ayrıca bu kötü kokular diğer yiyeceklerin de bozulmasına neden olabilir. Bu durum depo içindeki içeriğin saklanma süresi azalabilir, bu da eşyaların bozulmasına neden olabilir.

2) Haşere yuvası olabilir.

Depo temizlenmediği zaman özellikle şeker içeren besinler haşere ve fare gibi zararlıların dikkatini çekebilir. Bu tarz durumların yaşanmaması için her depo ayaklar ile birlikte üretilmektedir. Bu da zararlıların depoya ulaşmasını engeller. Ancak bu tarz hayvanların depo çevresinde dahi olması ciddi bir zarar yaratabilir. Bunun yanında bu haşereler veya zararlı hayvanların depo içine ulaşması sağlık açısından risk oluşturabilir. Haşereye önlem almak için yalnızca deponun değil, deponun bulunduğu alanın çevresi de temiz olmalıdır. 

3) Kötü koku oluşur.

Depoda saklanan yiyecekler ve atıklar zamanla çürüyebilir ve bu çürüme sırasında bakteriler üreyebilir. Bu bakterilerin üremesi kötü kokuların oluşmasına neden olabilir. Depoda saklanan içeriklerin bazıları kötü kokular yayabilir. Burada dikkat etmemiz gereken içeriğin kendi kokusu değil, farklı bir kokudur. Depoda nem oranı yüksek olduğunda, bu da kötü kokuların oluşmasına neden olabilir. Nem oranı yüksek olan ortamlarda bakteriler çabuk üreyebilir ve bu da kötü kokuların oluşmasına neden olabilir. Kötü koku olduğunda depo içinde çalışmak zorlaşabilir.

4) Depo kullanılmaz hale gelebilir.

Depolar çeşitli hammaddeler ile üretilmektedir. Bu hammaddelerden en popüler olan üç hammadde, polietilen, polyester ve paslanmaz su deposu ürünleridir. Bu açıdan baktığımızda ise tehlikeli bir içeriğin depo içerisinde uzun süre beklemesi depoyu kullanılmaz hale getirebilir. Bu duruma örnek olarak deponun içerisinde çürüyen bir besinin acil olarak depo içerisinden tahliye edilmesi gerekmektedir. Bunun yanında bazı besinler depo gibi kapalı ortamlarda gaz açığa çıkarırlar. Zaman içerisinde bu gaz büyüyünce depoya zarar vererek çıkar. 

Bunun yanında temizlik depolar için oldukça önemlidir. Yalnız foseptik gibi içeriklerin depolandığı depoların temizlenmeye değil, depo içerisinde oluşan gazın boşaltılması gerekmektedir. Aksi halde çok gürültülü bir patlamaya sebep olabilir. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var