İnsanlar, günümüzde evlerinde ve hayatlarının belirli kesimlerinde çeşitli depolama ürünleri kullanmaktadır. Bireysel kullanımın yanı sıra kurumsal alanda su deposu endüstriyel kullanımı oldukça fazladır. Depolama ürünlerinin imal edildiği malzemeler belirli üretim geliştirme çalışmaları sonucunda belirlenmiştir. Belirlenen hammaddelerin hepsinde dikkat edilen iki unsur bulunuyordu, depolanacak herhangi bir içeriğe herhangi bir zararının olmaması gerekmekte ve gıdaya uygun olması gerekmekteydi. Bu çalışmalar sonucunda elde edilen veriler ışığında seçilen hammaddeler polietilen, polyester ve paslanmaz çelik olmuştur. Seçilen bu hammaddeler, depolanacak içerikle herhangi bir şekilde iyi veya kötü etkileşime geçmez. Sert yapıları sayesinde depolanan içeriği maksimum seviyede korumaktadır. Bizlerde sizler için bu hammaddeleri ve depolarda bulunan komponentlerin ne olduğunu ve ne işe yaradıklarını araştırdık ve derledik. 

1) Polietilen

Polietilen hammaddesi halk arasında plastik olarak bilinmektedir. Halk arasında polietilen oldukça zararlı bir hammadde olarak bilinir fakat bu hammaddenin uluslararası gıda örgütleri tarafından kabul görmüş gıdaya uygunluğu bulunmaktadır. Öte yandan bu hammaddenin işlenmesi oldukça kolay olduğu için seri olarak üretim yapılabilmektedir. Bu hususta monoblok üretim sistemi kullanılmaktadır. Monoblok üretim sisteminde depolama ürünleri tek parça halinde üretilmektedir. Bu sebepten ötürü tankların üzerinde herhangi bir perçin veya ek bulunmamaktadır. Keza kelime anlam derinliğine baktığımızda ise mono tek veya bir anlamına gelirken, blok kelimesi bölüm veya parça anlamına gelmektedir. Seri üretilmesinin yanında diğer depolama ürünlerine göre tasarımı çok fakat ebat çeşitliliği dardır. Ebat çeşitliliği ise 50 litre ile 25 ton arasındadır. Polietilen hammaddesinin çalışma ısı oranı ise +50 derecedir.

2) Polyester

Polyester hammaddesi kimyasal dayanıklılığı ile ön plana çıkar. Bu özelliği sebebiyle sanayilerde endüstriyel üretim amaçları doğrultusunda oldukça fazla kullanılmaktadır. Basit bir dille üretim şeklini anlatacak olursak, cam elyaf ve polyester reçine kullanılarak elde edilmektedir. Fakat elde edilen malzeme polyester ana malzemedir. Depolama ürününü üretmek için elde edilen ana malzeme depo tasarımı bazında, özel yapıştırıcılar kullanılarak birleştirilmektedir. Bu üretim şekli sayesinde, polyester kullanılarak üretilen tankların yerinde montaj özelliği bulunmaktadır. Çeşitli tasarımlarda üretilebilen bu depolama tanklarının ebat çeşitliliği 200 litre ile 100 ton arasındadır. Kimyasal depolama noktasında oldukça başarılı bir hammaddedir. Polyester hammaddesinin çalışma ısı oranı ise +60 derecedir.

3) Paslanmaz Çelik

Paslanmaz çelik kullanılarak üretilen tüm depolama ürünleri oldukça sağlam olarak nitelendirilir. Çünkü çeliğin sert yapısı sayesinde, darbelere karşı daha dayanıklıdır. Bunların yanı sıra üretim şekli sayesinde tıpkı polyester depolama ürünleri gibi yerinde montaj yapılabilmektedir. Üretim şekli ise krom ve nikel karıştırılarak elde edilen ana malzeme olan çeliğin, argon kaynağı kullanılarak depo tasarımı bazında birleştirilmesi sonucunda elde edilmektedir. Ebat çeşitliliği ise 500 litre ile 100 ton arasındadır. Ebatlar arttıkca paslanmaz su deposu tasarımına merdiven eklenmektedir. Çünkü deponun iç hacmi arttıkça kapağa ulaşımda zorlaşmaktadır. Fakat merdiven ile bu sorun ortadan kalkmaktadır. Paslanmaz çelikten üretilen tüm depolama ürünleri yerden yüksek olarak tasarlanmaktadır. Bu sayede daha steril bir depolama kullanımı sunmaktadır. Depolama ürünleri arasında en yüksek çalışma ısı değerine sahiptir. Çalışma ısı oranı ise +80 derecedir. Bu değer suyun kaynama noktasına çok yakın bir değerdir. Bu kadar sıcak bir içeriği depoladıktan sonra dokunmamanız önerilmektedir.

4) Manşon

Manşon genellikle pirinçten üretilmektedir. Sızdırmaz contalar kullanılarak herhangi bir sızma durumu engellenir. Bunların yanı sıra gıdaya uygun bir manşondur. Böylece tüm depo yapısı gereği gıdaya uygunluk sağlanmış olur. Manşon kısmına herhangi bir çeşme takılabilmektedir. Bu sebepten ötürü çok yönlü bir komponenttir.

5) Kapak

Depolama ürünlerinin kapak kısmı, deponun imal edildiği hammadde kullanılarak üretilmektedir. Böylece kapak, depo ile uyumlu olmaktadır. Kapakların tümü vidalı sistem ile açılıp kapanmaktadır. Böylece çok kolay bir şekilde açıp kapatabilirsiniz.

Su Depolarında Bulunan Ortak Özellikler Nelerdir?

Depoların tasarımları, kullanım türleri, hammaddeleri bazında kendileri arasında üstünlükleri bulunmaktadır. Üstünlüklerin yanı sıra hepsinin ortak özellikleri de bulunmaktadır. Bu sebepten ötürü hepsinin temizliği çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Temizliğin yanında bütün depolama ürünleri istenilen herhangi bir renk paleti ile üretilebilmektedir. Bu sayede farklı içerikleri çok kolay bir şekilde kategorize edebilirsiniz. Bizler sizler için bir araştırma yaptık ve depolama ürünlerinin ortak özelliklerini araştırdık. İşte depolama ürünlerinin ortak özellikleri aşağıdaki gibidir.

  • UV Yalıtım
  • Yerinde Montaj
  • Ebat Çeşitliliği Sunması
  • Kolay Temizlenebilir
  • Tasarım Çeşitliliği
  • Kaliteli Hammadde
  • İstenilen Herhangi Bir Renkte Üretim
  • İki Yıl Firma Garantisi
  • Uygun Fiyat 

Gördüğünüz üzere depolama ürünlerinin hem bireysel hemde kurumsal alanda katabileceği pek çok katma değer bulunmaktadır. Sizlerde farklı depolama ürünleri modellerini web sitemiz aracılığı ile inceleyebilirsiniz. Bu depolama ürünlerinden satın almak veya detaylı bilgi almak isterseniz müşteri temsilcilerimizle görüşebilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var