
Depolar, ülkemizin dört bir yanında kullanılmaktadır. Depolar pek çok farklı alanda temiz suyun, gıdanın ve kimyevi ürünlerin depolanmasında kullanılıyor. Temiz suyun sağlığımız için ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, su tankı avantajları kapsamında da incelediğimizde, depoların düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Temiz bir tank, içme suyumuzun kalitesini artırır, depoladığınız gıdanın kalitesini korur. Bu tankların temizliği, depolanan ürünün kalitesini korumak için önemlidir. Deponuzu temizlemek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz.
-
Düzenli Temizlik Planı Oluşturun.
Tankınızı temiz tutmanın en önemli adımlarından biri, düzenli bir temizlik planı oluşturmaktır. Tankınızın boyutuna ve kullanım sıklığına bağlı olarak, yılda bir veya iki kez temizlik yapmanız iyi olacaktır. Ancak depoladığınız içerik yenilebilir veya içilebilir bir ürünse, her kullanımdan sonra temizlemeniz daha iyi olacaktır.
-
Su Temizliği İçin Doğru Araçları Kullanın.
Tank temizliği için doğru araçları kullanmak çok önemlidir. Temizlik işlemi için ihtiyacınız olan temel ekipmanlar arasında eldiven, maske, temizlik fırçası, hortum veya kova ve bez gibi ekipmanlardır.
-
Boşaltma ve Temizlik
Temizlik işlemine başlamadan önce tankınızı boşaltmanız gerekebilir. Bu, tankın iç yüzeyinin daha kolay temizlenmesini sağlayacaktır. Tankı boşalttıktan sonra, iç yüzeyini temizlemek için temizlik fırçası kullanabilirsiniz. Dikkatli bir şekilde deponun iç yüzeyini temizleyin ardından iyice durulayın.
Yağmur Hasadı Yaparken Deponun Önemi
Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı amaç için yağmur hasadı yapılmaktadır. Ancak yağmur suyunun hasadında uygun deponun seçilmesi çok önemlidir. Bu kapsamda 1 tonluk su tankı da kullanılabilir, 25 tonluk depolarda kullanılabilir. Özellikle deponun üretiminde kullanılan malzeme, kapasite ve kullanıldığı ortamı dikkate alınarak yağmur suyunun verimli kullanılması sağlanabilir. Özellikle polietilen kullanılarak üretilen tanklar fiyat açısından avantajlı olup, çok çeşitli amaçlar için kullanılabilmektedir.
Yağmur suyu hasadı oldukça çevre dostu bir hasattır ve çevre dostu bir su kullanım yöntemidir. Bu hasat sayesinde sahip olduğumuz su kaynaklarının daha verimli kullanılması sağlanacak ve sürdürülebilir bir yaşam ortamına kavuşulacaktır. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar genellikle yağmur suyunun toplanmasında kullanılır. Çünkü bu depolar hafif ve kurulumu kolay, uygun fiyatlı, dayanıklı ve uzun ömürlü, gıda temasına uygun olduğu için içme suyu da depolanabilir.
Yağmur suyunun etkin bir şekilde depolanabilmesi için uygun deponun seçilmesi, deponun doğru bir şekilde kurulması ve yönetilmesi önemlidir. Yağmur suyunun etkin bir şekilde toplanabilmesi için tankın yeri önemlidir. Ancak yağmur suyu hasadı sistemi çok kolay bir şekilde kurulabilir. Bir depo satın alarak çatınızın oluğunun altına konumlandırdığınızda her yağmur yağdığında deponuza yağmur suyu dolacaktır. Hasat ettiğiniz suyun kalitesini iyileştirmek için bir filtre kullanabilirsiniz. Yağmur fazla yağdığında ise eğer suya ihtiyacınız varsa ikinci bir depo daha satın alabilirsiniz.
Yağmur hasat edildikten sonra pek çok farklı amaç için kullanılabilir. Nitekim hasat edilen su bedava bir su kaynağıdır. Bu kapsamda evinizin bahçesi varsa bir hobi bahçesi kurabilirsiniz ve bahçenizi sulamak için bu suyu kullanabilirsiniz. Bunun yanında arabanızı yıkamak, banyo, teras ve veranda gibi alanları yıkamak için de kullanabilirsiniz. Eğer filtre ederseniz içmek için de kullanabilirsiniz. Nitekim bu depoların gıda temasına uygunluğu bulunmaktadır. Suyu filtre ettiğinizde rahatlıkla içmek için de kullanabilirsiniz.