
Depolama ürünleri, etkili ve dayanıklı olması sebebiyle tarım ve hayvancılığa çok değerli bir katkı sağlar. İster tarlaların sulanması olsun ister sığırlara sürekli su temini olsun, su depolama çözümleri, çok yağış almayan bölgelerde çok önemlidir. Bu alanlarda yağmur hasadı yapılabilir ve bu hasat sistemlerinde polyester su deposu modelleri kullanılabilir. Tarla sahipleri çeşitli yöntemler ile su depolaması yapabilirler. Bununla birlikte tarım alanlarında gübre ve tarım ilacı gibi içeriklerinde depolaması yapılmaktadır. Nitekim tarım ve hayvancılıkta suyun istikrarlı bir şekilde temini önemlidir. Yağış miktarından bağımsız olarak ihtiyaç duyulduğunda yeterli suyun sağlanıp sağlanamaması, doğrudan ürün büyümesini ve hayvanların sağlığını etkileyecektir.
Tarımda iklimsel şartlardan dolayı su sıkıntısı yaşanması muhtemel. Bu depolar ile yağmur suyu ve yeraltı suyu etkin bir şekilde depolanabilir ve ihtiyaç duyulduğunda kullanılabilir. Özellikle polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafiftir ve uygun fiyatlıdır. Bu depolar tarım arazilerinde kullanıma oldukça uygundur. Temiz su, hayvanların sağlıklı kalması için olmazsa olmazdır. Bu kapsamda hayvanlardan sağılan süt gibi içeriklerin depolaması için de bu depolar kullanılır.
Su faturalarını düşürmek için yağmur suyu hasadı yapılabilir. Bir tank satın alarak evinizin veya ahırın çatısına yağan yağmuru, çatı olukları aracılığı ile deponuza depolayabilirsiniz. Bu sayede hem su israfı azalıyor hem de su faturanızdan tasarruf sağlarsınız. Bununla birlikte bu depolarda depolanan tarım ilacı gibi içerikler otomatik sistemler ile tarlalara püskürtülebiliyor. Sizlerde bu tarz işlemler için bir depo satın alabilirsiniz.
Hayvancılık İçin Verimli Su Depoları
Su, hayvancılıkta özellikle önemli bir rol oynar ve doğrudan hayvan sağlığı ve üretkenliğini etkileyebilir. Bu kapsamda 4 tonluk su deposu modelleri çok fazla kullanılır. Bu depolarda depolanan içeriklerin bazıları bir yerden farklı bir yere sevkiyat yapmak için de kullanılmaktadır. Bununla birlikte kış mevsiminde bazı depoların içerisindeki su donabilir. Depoladığınız sütte donabilir. Bu sebeple deponuzu kapalı bir alanda muhafaza etmelisiniz. Yaz mevsiminde ise süt çok fazla ısınıp bozulabilir.
İnek, koyun, tavuk gibi hayvanların içtiği su miktarı mevsime ve sıcaklığa göre değişir. Özellikle yaz aylarında tüketim arttığından, büyük kapasiteli, dayanıklı bir tanka ihtiyaç duyulmaktadır. Polietilen kullanılarak üretilen tanklar hafiftir, taşınması ve montajı kolaydır. Sağılan süt doğru sıcaklıkta saklanmazsa bozulabilir. Soğuk bir yerde kullanılan paslanmaz çelik bir tank kullanmak, bakteri oluşumunu engellemeye ve sütün tazeliğinin korunmasına yardımcı olur.
Su Tanklarının Tarımda Sürdürülebilir Sulamaya Katkısı
Depolama ürünleri çiftçilerin sürdürülebilir sulama kullanımlarına ulaşmalarına yardımcı olmak için gerekli araçlar arasındadır. Bu tankları yağmura veya yeraltı suyu toplama ve depolama amaçları doğrultusunda kullanmak çok daha mantıklı bir yol olmakla birlikte, bedava su kaynağınız olacaktır. Bununla birlikte bir depo aracılığı ile sulama yapmak farklı zamanlarda ne kadar su kullanılacağını kontrol etmenizi sağlar ve özellikle kurak mevsimlerde, mahsul gelişiminin farklı aşamalarında uygun miktarda su vermenizi sağlayacaktır. Bu kapsamda birçok farklı tasarımda su deposu modelleri kullanılmaktadır. Depolama ürünleri pek çok alanda da kullanılabilir. Hem tarımda hem de hayvancılıkta kullanılabilir. Bazı insanlar ülkemizin yer altı sularını tarım için kullanılyor. Bu durum ücretsiz bir su kaynağı sağlasa da çevre için olumsuz değişikliklere neden olabilir.
Tarımda en sürdürülebilir şekilde sulama yapmanın yollarından bir tanesi de damla sulama yapmaktır. Ek olarak, depolama ürünleri sayesinde suyun mümkün olan en az buharlaşma kaybıyla köklere iletilmesini sağlayan damla sulama sistemleriyle birlikte kurulabilir. Depolar aracılığı ile sulama yapmak ayrıca çiftçilere sulama stratejisi geliştirmeleri ve planlamaları için yeterli zaman tanıyarak, zaman zaman mahsulün bozulmasına yol açan aşırı su kullanımını önler.