Ülkemizin pek çok farklı yerinde, pek çok farklı depo kullanılmaktadır. Bu depolar pek çok farklı amaç için kullanılabiliyor. Bu kapsamda 1 tonluk su deposu modelleri içerisinde pek çok farklı ürün veya içerik depolanabiliyor. Bu depolar oldukça dayanıklı ve uygun fiyatlıdır. Bu sebeple insanlar pek çok farklı ihtiyacı için kullanılıyor. Özellikle tarım arazilerinde bu depolar pek çok farklı amaç için kullanılmaktadır. Bu kapsamda tarım arazilerinde depoların kullanım alanları aşağıdaki gibidir.

  • Sulama için su depolaması

Tarım arazilerinde en çok kullanılan kaynak sudur. Bu sebeple depoların içerisinde su depolaması çok fazla yapılmaktadır. Hatta en büyük gider su olduğu için tarım arazilerinde yağmur hasadı yapılıyor. Yağmur hasadı sayesinde insanların bedava su kaynağı oluyor ve insanlar sulama maliyetlerini düşürebiliyor.

  • Yakıt

Tarım arazilerinde pek çok farklı makine kullanılmaktadır. Kullanılan bu makinelerin çoğu yakıt ile çalışmaktadır. Tarım arazileri benzin istasyonlarına uzak alanlarda bulunduğu için insanlar buralarda yakıt depolaması yapmaktadır. 

  • Gübre

Gübreler, tarım arazilerinde sudan sonra en büyük gider kalemini oluşturuyor. Bu sebeple tarım arazilerinde pek çok farklı türde gübre depolaması yapılmaktadır.

  • Tarım ilacı

Tarım ilaçları da hemen hemen her tarım alanında depolanmaktadır. Hatta insanlar tarım ilaçlarını toptan olarak satın alıyor ve depoluyor.

  • Foseptik depolaması

Tarım alanları şehir merkezine uzak olduğu için buralarda foseptik depolaması yapılmaktadır. Çünkü belediyeler bu yerlere kadar kanalizasyon sistemi götüremiyor. BU sebeple bu tarz alanlarda toprak altına gömülen depolar foseptik depolaması için kullanılmaktadır.

Kolonya Depolaması İçin Hangi Depolar Uygundur?

Kolonya yapımında, şişelenmesinde ve depolanmasında pek çok farklı depolar kullanılmaktadır. Bu kapsamda kolonya esansiyel yağların, etil alkol ve saf su ile birleştirilmesi sonucunda üretilmektedir. Bu birleştirme yine 5 tonluk su deposu gibi depoların içerisinde yapılıyor. Ardından bir süre karıştırılıyor ve şişeleniyor. Şişelenmesinin ardından ise kolonyanın kokusu rafta bekleme süresi içerisinde oturmaktadır. Tüm bu süreçler için ise polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır.

Bütün depolarda tahliye vanası bulunmaktadır. Bu vana sayesinde deponun içerisine ne depolanırsa, depolansın tahliye edebilir ve kullanabilirsiniz. Kolonya şişeleme esnasında ise depolanan kolonya, deponun tahliye vanası kullanılarak farklı küçük şişelere aktarılıyor. Bu aktarım için deponun tahliye vanasına otomatik bir sistem takılıyor. Sensörler kullanılarak işleyen bu sistem ile üretim bandının üzerinde otomatik olarak şişeleme yapılıyor.

Kolonyanın üretimi için ise öncelikle depoya esansiyel yağ ekleniyor. Ardından etil alkol ve az bir miktar saf su ekleniyor. Bu karışım bir uzun spatula yardımıyla karıştırılıyor. burada etil alkol uçucu olduğu için karıştırma işleminin hemen ardından deponun kapağı kapatılıyor. Ardından homojen hale gelen karışım şişeleniyor ve raflarda yerini alıyor. Kolonya depolaması, üretimi ve şişelenmesi için ise polietilen kullanılarak üretilen depolar kullanılıyor. Çünkü bu depolar uygun fiyatlı, dayanıklı ve uzun ömürlüdür.

Salça Depolaması İçin Hangi Depolar Kullanılabilir?

Ülkemizin pek çok farklı yerinde, lezzetli domatesler üretiliyor. Üretilen bu domatesler fabrikalara taşınıyor ve buralarda salçalara dönüştürülüyor. Salça üretimi kapsamında ise su deposu modelleri kullanılmaktadır. Salça üretimi, taşınması ve depolaması için polietilen ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilen depolar kullanılmaktadır. Çünkü bu depolar oldukça uygun fiyatlı ve gıda temasına uygundur. Özellikle polietilenin gıda temasına uygunluğu uluslararası olarak kabul edilmiştir. Bu sebeple salça depolaması için bu depolar kullanılmaktadır. Ayrıca bu depolar oldukça hafiftir, bu sayede elinizle kolayca kaldırabilir ve yerini değiştirebilirsiniz. Sizlerde hemen bu depolardan bir tanesini satın alabilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var