Ülkemizde depolama ürünleri, pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Nitekim bu depoların kullanıcısına sağladığı pek çok farklı avantaj bulunmaktadır. Ayrıca polyester toprak altı depo modelleri içerisinde pek çok farklı içerik depolanabiliyor. Yer altına gömülen depolar, depolama alanı sağlarken aynı zamanda yer üstünde bulunan alanınızı da kullanabilmenizi sağlar. Yer üstüne kurulan depoların aksine, yeraltına gömülen depolar arazinin daha verimli kullanılmasına olanak sağlar. Bu tasarım özellikle küçük arsalarda daha kullanışlıdır.

Depo yer altına gömülü olduğundan, toprak depoya bir yalıtım sağlar. Böylece depoladığınız içerik dışarıdaki hava durumundan etkilenmez. Bu sayede depolanan içeriğin sıcaklığının sabit tutulması kolaylaşır. Yakıt, kimyasal madde gibi içerikler depolanırken yer üstü depolarda yangın gibi riskler bulunur. Ancak yeraltına gömülen depolarda bu tarz tehlikeli içerikler daha güvenlidir.

Depo üretiminde kullanılan malzemeler polietilen, polyester, paslanmaz çeliktir. Kullanılan malzemeler deponun korozyona ve darbelere karşı dayanıklı olmasını sağlar. Özellikle polyester ve polietilen malzemeden üretilen tanklar hafif ve oldukça dayanıklıdır. Bu depoların düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Özellikle deponun uzun süre kullanılması planlanıyorsa, her kullanımdan sonra temizlenmesi gerekir. Böylece deponuzu uzun yıllar boyunca kullanabilirsiniz.

Sürdürülebilir Tarım İçin Kullanılan Depolar

Dünya genelinde artan nüfus, iklim değişikliği ve su kaynaklarına olan talebin artması, tarım sektörünü daha verimli, sürdürülebilir sulama yöntemlerine yönlendirmiştir. Bu bağlamda, depolar, tarımın geleceğinde önemli bir role sahiptir
Bu depolar, akıllı sulama sistemleri sayesinde suyun daha etkin bir şekilde kullanılmasına olanak tanır. Damla sulama gibi sürdürülebilir sulama sistemleri, suyun ihtiyaç duyulduğu alanda ve doğru miktarlarda verilmesini sağlar, böylece su israfı minimuma iner. 

Sürdürülebilir tarım için yağmur suyu hasadı da yapılabilir. Böyle bir hasat için tek ihtiyacınız olan şey bir depo satın almak olacaktır. Satın aldığınız depoyu evinizin veya ahırınızın çatı oluğu altına koyun, yağmur yağdıkça deponuza dolacaktır. Depoladığınız suyu tarlanızı sulamak için kullanabilirsiniz. Eğer büyük hacim de depo satın alırsanız, tarlanızı sulamak için daha fazla suyunuz olur. Yaz mevsiminde de olsa tarlanızı sulayabilirsiniz. Ayrıca deponuzu damla sulama gibi sistemlere de bağlayabilirsiniz. Böylece tarlanızı en sürdürülebilir şekilde sulayabilirsiniz.

Toprak Altı Depoların Avantajları

Yer altına gömülen depolar, alan tasarrufu ve depolanan içeriğe güvenlik sağlama gibi pek çok avantaj sunar. Bu avantajlardan birisi de yakıt tankı modelleri içerisinde depolanan yakıtın güvenliğinin sağlanmasıdır. Nitekim yer altına gömülen bir deponun içerisindeki yakıtın çalınması oldukça zordur. Yer üstü depoların aksine, yer altına gömülen depolar arazinin daha verimli kullanılmasına olanak sağlar. 

Yer altındaki depoya toprak yalıtım sağladığı için sıcaklık değişimlerinden çok etkilenmeyecektir. Yer altına gömülmesi dışarıdaki havanın etkisini azaltır. Özellikle içme suyu veya kimyasalların depolanmasında sıcaklık stabilitesi büyük önem taşımaktadır. Yer altına gömülen bir deponun yangın riski oldukça azdır. Özellikle yakıt  gibi yanıcı içerikler için daha güvenli bir depo çözümüdür. Depoların üretildiği bazı malzemeler yüksek korozyon direncine sahiptir ve uzun süre kullanılabilir.

Doğru bir şekilde temizlendiğinde bu depolar uzun vadede faydalı bir seçenek olabilir. Nitekim bu depolar kullanılarak yağmur suyu hasadı yapılabilir. Böylece suyu daha sürdürülebilir şekilde kullanabilirsiniz. Bunun yanında toprak altına gömülen bir deponun içerisine güneş ışınları giremez. Böylece bu tarz bir deponun içerisinde yosun oluşmaz. Ancak yinede herhangi bir içeriğin uzun süre boyunca, bir depo içerisinde tutulmasını önermiyoruz. 

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var