Yakıtın güvenli bir şekilde depolanması son derece önemlidir, çünkü yakıt son derece yanıcı olup yangın riski taşımaktadır. Yakıt tankı yakıt kadar tehlikeli olan içeriklerin depolanmasında çok kullanılan depolardır. Bu kapsamda bu tarz tehlikeli içeriklerin iyi depolanması gerekir. Bu kapsamda ise toprak altına gömülen depoların kullanılmasını öneriyoruz. Çünkü bu depolar toprak altında olduğu için bir yangın durumunda söndürülmesi daha kolay olacaktır ve yangın durumunda etrafa zarar verme olasılığı daha az olacaktır. Uygun önlemlerin alınması sonrasında bu depoların içerisinde hemen hemen herşey depolanabilir.

Yer altına gömülen depolar, yakıt depolamak için uygundur. Toprak, depoya doğal bir yalıtım sağlar. Toprak altına gömülen depolar polietilen veya polyester kullanılarak üretilmektedir. Yakıt depolaması için polyester kullanılarak üretilen depoların kullanılmasını öneriyoruz. Bununla birlikte yer üstünde paslanmaz çelikten üretilen tanklar da kullanılabilir. Nitekim bu tanklar, yüksek korozyon direncine sahip olduğu gibi paslanmaz çelik malzeme, yangına dayanıklı bir malzemedir. 

Yakıt depoladığınız depoda herhangi bir şekilde sızıntı olmaması gerekmektedir. Bu kapsamda deponun tahliye vanası iyi kapatılmalı, bir sızıntı varsa sorun çözülmelidir. Benzin gibi yakıtlar uçucu olduğu için tankın kapağı sürekli olarak sıkıca kapatılmalıdır. Bu tarz yanıcı içerik depolaması yapıyorsanız, deponun yanında bir yangın söndürme tüpünün olması iyi olacaktır. Herhangi bir yangın durumunda yangın söndürme tüpü ile yangına ilk müdahaleyi yapmanız iyi olacaktır.

Köylerde Yakıt Depolamanın Avantajları Nelerdir?

Köylerde ve tarım alanlarında yakıt depolaması yapılmaktadır. Özellikle traktör ve tarım makinelerinin çalıştırılabilmesi için yakıt depolaması önemlidir. Bunların yanında yatay paslanmaz depolar da yakıt depolaması için kullanılabilir. Köy gibi yerler yerleşim yerlerine uzak yerler olduğu için bu tarz alanlarda hemen hemen her şey toptan olarak satın alınıyor ve depolanıyor. Bu alınan ürünlerden bir tanesi de yakıttır. Nitekim köylerde kullanılan traktör ve çim biçme makinesi gibi makineler yakıt tüketmektedir. Yakıtın köy içinde depolanması durumunda, yakıt ikmali için uzak mesafelere gitmeye gerek kalmaz ve çalışma zamanı daha verimli kullanılabilir.

Köylerde şehirlere göre akaryakıt istasyonu bulunmuyor. Bu sebeple köylerdeki insanlar yakıt temini için yerleşim yerlerine gitmek zorunda kalıyor. Ancak önceden yakıt stoğu yapılırsa elektrik kesintisi sırasında jeneratör ve tarımda kullanılan makinelerin çalıştırılması mümkün olacaktır. Yakıt fiyatları zaman zaman yükseldiği için fiyatlar düşükken toplu alım yapmak uzun vadede tasarruf etmenizi de sağlayabilir. Özellikle makinelerin daha çok kullanıldığı hasat döneminde, önceden hazırlık yapılması ekonomik açıdan avantaj sağlamaktadır.

Köylerde en yakın akaryakıt istasyonu çoğu zaman çok uzaktadır. Çalışma esnasında yakıt biterse, yolculuk için zaman kaybı yaşanır. Eğer yakıt depolaması yapılırsa, yakıt temini için harcayacağınız zamanı, tarlanız için harcayabilirsiniz. Bununla birlikte köylerde, yakıt gibi daha pek çok farklı içerik depolaması yapabilirsiniz. Nitekim bu depoların içerisinde katı, sıvı, kimyasal veya organik pek çok farklı içerik depolaması yapılabiliyor. Bu sebeple köylerde kullanılan gübre, tarım ilacı gibi içeriklerde bu depolarda depolanabiliyor.

Belediyeler, köylere kanalizasyon hizmeti de ulaştıramıyor. Hal böyle olunca köylerde foseptik depoları da kullanılmaktadır. Foseptik tuvalet atığı olduğu için pis kokar ve pis görünür. Ayrıca böyle bir atığın direkt olarak çevreye gitmesi daha büyük sorunlara veya hastalıklara yol açabilir. Bu sebeple toprak altına gömülen depolar, foseptik depolaması için de kullanılmaktadır. Sizlerde bu depolardan satın alarak, ihtiyaçlarınız için kullanmaya başlayabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var