Yaz mevsiminde kullandığınız deponuzdaki suyun serin ve taze kalması önemlidir. Yaz aylarında kullandığınız su deposu modelinizi soğuk tutmak, serin su içmek istiyorsanız oldukça önemlidir. Bu hususta sizlere vereceğimiz bazı yöntemleri kullanarak, deponuzun yazın serin ve kullanıma hazır olmasını sağlayabilirsiniz. Suyunuzu yazın serin tutmanın yollarını merak ediyorsanız, işte size deponuzu soğuk tutmanıza yardımcı olacak 5 etkili yol aşağıdaki gibidir.

  • Güneşten Koruma

Dışarıda kullandığınız bir depoya Güneş vurdukça, deponun yüzey sıcaklığı artar. Bu nedenle deponuzu gölgelik bir alanda kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Bir şemsiye veya ağaç gölge sağlayabilir. Ayrıca, yüzeyine yansıyan güneş ışınlarını azaltmak için açık renkte bir örtü veya özel bir yalıtım malzemesi de kullanabilirsiniz.

  • Buz ekleme

Deponuzdaki suyun soğutmanın en etkili yolu, deponuzdaki suyun üzerine aralıklı olarak buz eklemeniz olacaktır. Bu sayede buz yavaş yavaş eriyecek ancak suyun soğuk kalmasını sağlayacaktır.

  • Düzenli Temizlik

Deponuzu temiz tutmak, suyun daha serin ve taze kalmasına yardımcı olabilir. Düzenli olarak temizlik yaparak, suyun içerisinde bakteri ve alg oluşumunu önleyebilirsiniz. Kirli bir deponun içerisindeki sıcaklık artabilir ve suyun tadını olumsuz etkileyebilir, bu yüzden temizlik ihmal edilmemelidir.

  • Toprak altı depolar

Suyunuzun serin kalması için toprak altına gömülen depoları tercih edebilirsiniz. Toprak, deponuza doğal bir yalıtım sağlayacaktır ve bu sayede depoladığınız suyun sıcaklığı, belirli bir sıcaklıkta sabit kalabilir.

  • Soğuk Su Eklemek

Sıcak hava nedeniyle suyun sıcaklığının arttığını fark ettiğinizde depoya soğuk su eklemeyi düşünebilirsiniz. Bu, suyun anında soğumasını sağlar. 

Toprak Altı Depoların İçerisinde Ne Depolanabilir?

Yer altına gömülen tanklar, yer üstünde yerden tasarruf sağlarken bazı içeriklerin güvenli bir şekilde depolanmasını sağlar. Bunların yanında paslanmaz su deposu modelleri de pek çok farklı alanda kullanılmaktadır. Depolar polietilen, polyester ve paslanmaz çelik kullanılarak üretilmektedir. Toprak altına gömülen depolama ürünleri ise genellikle polietilen ve polyester kullanılarak üretilir. Her amaç için uygun olan depoyu seçmek gerekir. Bu tankların içerisinde yağmur suyu, kimyasallar veya yakıt gibi içerikler depolanibiliyor. Bu depolarda depolanan içeriklerden bazıları ise aşağıdaki gibidir.

  • İçme suyu ve günlük kullanım suyu

Polietilen veya polyester malzemeden üretilen tanklar su depolamak için uygundur. Yer altına gömülmesinin avantajı ise depolanan suyu belirli bir sıcaklıkta tutar çünkü toprak depoya doğal bir yalıtım sağlar.

  • Yağmur suyu hasadı

Bu tanklar tarım alanlarında veya bireysel olarak yapılan yağmur suyu hasadı sistemlerinde kullanılabilir. Depolanan yağmur suyu iyi filtre edilirse sulama, temizlik gibi amaçlarla kullanılabilir. Yağmur suyu hasadı su kesintisinin çok olduğu bölgelerde çok fazla yapılmaktadır.

  • Yakıt depolaması

Benzin, dizel ve LPG gibi yakıtların güvenli bir şekilde depolanması için metal veya özel kaplamalı tanklar kullanılabilir. Kimyasalların depolanmasında kimyasal dayanımı yüksek olan depoların seçilmesi gerekmektedir. Bu tarz tehlikeli içerikler için toprak altına gömülen depoların kullanılması çok daha iyi olacaktır.

  • Foseptik

Yerleşim yerlerine uzak olan köylerde, kanalizasyon hizmeti götürülemediği için bu tarz toprak altına gömülen tanklar, foseptik tankları olarak kullanılıyor. Deponun yer altına gömülmesi sayesinde hem koku azaltılabilir hem de toprak daha verimli kullanılabilir.

  • Endüstriyel ve tarım atıkları

Fabrikalar ve bazı tarım alanlarında atık suların geçici olarak depolanması için bu tarz depolar kullanılmaktadır. Özellikle tehlikeli madde içeren atık sıvıların uygun arıtım gerektirmesi nedeniyle yüksek hava geçirmezliğe sahip tanklar kullanılmaktadır. Bu tarz arıtılma için pek çok farklı tank türü kullanılmaktadır.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var