Son zamanlarda pek çok farklı ihtiyaç için depolama ürünlerini kullanmaktayız. Bu depolar çok farklı tasarımlarda ve malzemeler kullanılarak üretilebiliyor. Nitekim temel olarak su deposu modelleri organik, kimyasal, katı veya sıvı fark etmeksizin bir içeriğin depolanması, nakliyesi ve korunmasını sağlayan ürünlerdir. Bu kapsamda turizm alanında da kullanılmaktadır. Bazı otel ve tatil köyleri, ülkemizin ücra köşelerinde olabiliyor. Bu tarz alanlarda bazen altyapı olmuyor, bazen de su kesintileri yaşanabiliyor. Bu oteller ve tatil köyleri, böyle su kesintileri anında misafirler ve operasyonel ihtiyaçlar için düzenli ve güvenilir bir su teminine ihtiyaç duyar. Günlük odalardaki su kullanımı ve kapsamlı peyzaj düzenlemesi göz önüne alındığında, su talebi oldukça yüksek olabilir. Ton kapasiteli depolama ürünleri ile su yönetimini daha iyi hale getirecektir.

Oteller ve tatil köyleri, sezonluk çalışan yerlerdir. Bu tarz sezon zamanlarında su tüketimi pik yapabiliyor. Hal böyle olunca bu tarz alanlarda çok daha büyük hacme sahip depolama ürünleri kullanılabiliyor. Tanklar, yoğun kullanımda bile duşlara, lavabolara ve diğer tesisatlara su akışının kesintisiz olmasını sağlar. Su kesintisi yaşanan bölgelerdeki uzak tatil köyleri veya oteller susuz kalabilir. Büyük depolama ürünlerinde depolanan su ile hizmetlerin kesintisiz devam etmesi sağlanabilir. Kuraklık veya boru hattı sorunları sırasında depolanan su, temel operasyonların devam etmesini sağlar. Çoğu tatil köyü, dış kaynaklara bağımlılığı azaltmak için yağmur suyunu depolamak için tanklardan yararlanır. Bu sayede daha çevreci olduğunuzu belirten bir turizm işletmesi olarak iş yapabilirsiniz.

Yağmur Suyu Nasıl Hasat Edilir?

Yağmur suyu hasadı, Dünya genelinde su kıtlığının olduğu bölgelerde çok fazla yapılmaktadır. Ülkemiz şu anda su zengini bir ülke olduğu için pek bilinmiyor ancak bu tarz çevre dostu sistemlerin yayılmasını sağlamamız gerekiyor. Böylece sularımızda yaşayan canlı çeşitliliğini koruyabiliriz. Bunlara ek olarak bu tarz bir sistemi kurmak oldukça kolay. Bir 10 tonluk su deposu satın alarak, evinizin oluğunun altına koymanız yeterli olacaktır. Yağmur suyunu toplayıp depolayarak evler ve işletmeler belediye suyunu kullanmazlar ve su faturasını düşürebilir ve çevre üzerinde olumlu bir miktar etki yaratabilirler. 

Bu tarz sistemler bazı alanlarda profesyonel olarak kurulabiliyor. Ancak bizler evlerimizde çok basit bir şekilde kurabiliriz. Bir sistem kurmak için birkaç temel parçaya ihtiyaç vardır. Bu parçaların ilki su toplama alanıdır. Genellikle yağmur suyunun ilk düştüğü yer olan çatı, suyun toplanma alanı oluyor. Oluklar ise suyu çatıdan depolama tankına yönlendirir. Bir depolama ürünü ise toplanan suyu depolar. Bu kapsamda ihtiyaçlarınıza ve mevcut alanınıza göre bir tank boyutu seçmeniz daha iyi olacaktır.

İlk olarak çatıyı ve lukları temizleyin. Bu alanlar herhangi bir döküntüden arındırılmış olmalıdır. Yapraklar için olukların üzerine ağ gibi filtreler takabilirsiniz. Suyu depolama tankına iletecek iniş boruları takın. Depolama tankı konumlandırma ise mümkün olduğunca iniş borularına yakın olması gerekmektedir. Daha küçük parçacıkların yakalanması için tankın girişine bir filtre koyun. Bu işlemler sonrasında yağmur yağdığı an, yağan yağmuru depolamaya başlayabilirsiniz. Profesyonel sistemlerde ise ters şemsiye şeklinde görünmekteler. 

Depoladığınız Yağmur Suyunu Hangi Amaçlar İçin Kullanabilirsiniz?

Yağmur suyu hasadı yapmaya başladığınızda bu ücretsiz suyu kullanabileceğiniz pek çok farklı alan olduğunu keşfedeceksiniz. İlk başta 1 tonluk su deposu modelleri yeterli gibi görünse de zamanla daha büyük bir depo ihtiyacı hissedebilirsiniz. Yağmur suyu hasadı, çatılara veya diğer su toplama alanlarına düşen yağmurun toplanıp daha sonra depoya yönlendirildiği bir işlemdir. Depolanan bu su daha sonra sulama, tuvalet sifonu, dış mekan yüzeylerini yıkama ve çamaşır yıkamak için kullanılabilir. Genellikle içme suyu olarak kullanılmasa da, uygun bir arıtma sistemi ile yağmur suyu günlük su tüketiminin önemli bir miktarını karşılayabilir.

Yağmur suyu evinizde veya kurumunuzda çeşitli içilemez işlevlere hizmet edecektir. Bu tankı sulama sistemlerine, musluklara bağlayabilirsiniz. Çamaşır yıkamak veya uygun filtreleme ile herhangi bir iç mekan amacı için kullanabilirsiniz. Bu sistemin diğer faydaları arasında ücretsiz yağmur suyuyla su faturalarınızı azaltabilirsiniz. Bunlara ek olarak herhangi bir su kesintisi olması durumunda deponuzda bir su olduğu için, deponuzdan su alıp, kullanabilirsiniz. Deponuzu evin tesisat sistemine bağlayarak, daha kolay bir kullanım sağlayabilirsiniz.

İletişim Formu
Sepetinizde şuan ürün var